Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Senzori de parcare after-market - ghid de instalare - w168

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Senzori de parcare after-market - ghid de instalare - w168

    M-am apucat de instalat la buburuza doamnei mele un set de senzori de parcare si dupa un weekend de cautari si incercari am facut un mic ghid cu imagini si texte care v-ar putea fi de folos, in cazul in care va ganditi sa va montati singuri un astfel de sistem.

    La cererea beneficiarului a trebuit sa montez un sistem cu 8 sensori si cel mai interesant a fost sa vedem cum si de unde alimentam sensorii de fata. Pentru acest lucru aveam 2 optiuni:
    - trag un plus de la baterie cu un intrerupator care ar trebui instalat la indemana soferului, deci o gaura in plus (pe care evita sa o fac)
    - ma conectez la un plus existent... si acum intrebarea: de la care?

    Personal am ales sa conectez senzorii de pe fata la plusul de la lampa de ceata de pe stanga spate, pe principiul ca daca e ceata avem nevoie de lumina suplimentara si nu ne strica sa aflam daca este un obstacol in fata (doar senzorul nu tipa daca nu are obstacole), iar cand este vorba de realizat o parcare nu deranjeaza pe nimeni daca aprinzi luminile de ceata ca sa vezi mai bine.

    Ghidul a fost realizat utilizand materialele de pe net si celebrul site www.aclassinfo.co.uk

    Nu spun ca este cel mai wow, dar decat nimic...

    Documentul poate fi descarcat si vizualizat gratuit la adresa:

    https://www.scribd.com/doc/306811539...rcedes-A-class

    Sper sa va fie de folos.
    Astept parerile dvs.
    Cel mai bun autoturism este cel care ti-l permiti !
    Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

  • #2
    Multumim mult.Cat a costat toata afacerea?

    Comment


    • #3
      149 lei a fost kitul luat de pe net din Romania (nu intentionez sa le fac reclama, daca te intereseaza iti dau un PM)
      Cel mai bun autoturism este cel care ti-l permiti !
      Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

      Comment


      • #4
        Salut, dar de ce nu ai conectat senzori din fata cu cei din spate la lampa marsarier? Nu permite modulul de la senzori sa mearga toti 8 simultan?
        Inca o intrebare, de unde sti care senzor te avertizeaza? Are un alt sunet sau alt difuzor care piuie separat fata spate?
        Ideea este ca si eu sunt in aceeasi situatie ca tine, trebuie sa ii pun sotiei senzori pe masina si ma gandeam mai bine sa iau doua module a cate 4 senzori fiecare si sa ii montez separat. Cel pe fata doar cu difuzor fara display. Legate toate la lampa marsarier. Numai ca vor semnala separat
        Mersi.

        Trimis de pe al meu SM-G901F folosind Tapatalk

        Comment


        • #5
          Nu era normal sa ii lege pe cei din fata la lampa de marsarier.
          Daca ii lega asa, aia din fata erau activi cand dadea cu spatele(lampa aprinsa-senzori activi).Cum i-a legat el, cei din fata sunt activi daca aprinde lampa de ceata,iar cei din spate cand se aprinde lampa de marsarier.

          Legat de sunetul de avertizare, iti dai seama care te avertizeaza in funtie de directia de mers.Poate sa te avertizeze sonor la fel.

          Comment


          • #6
            Ok ai dreptate cu legatul la lampa de marsarier, dar poti parca lateral intre doua masini si ai nevoie de senzor fata dr, cu iti dai seama, ca nu mergi cu fata?
            La senzori din fabrica cel putin cu ce am mers eu ai doua difuzoare separate pentru fata si spate, iar cei pe fata raman activi chiar daca bagi in viteza 1 pana opresti motorul sau apesi butonul special pt senzori sa ii opesti.

            Trimis de pe al meu SM-G901F folosind Tapatalk

            Comment


            • #7
              Ma refer la partea acustica, cum iti dai seama chiar daca legi senzori la lampa de ceata sau altceva, cum sti care senzor te avertizeaza fata sau spate? Cand sunt toti activi.
              Asta vroiam sa stiu la kitul asta aftermarket, de 149lei. Mai sunt unele cu display etc care iti arata exact care senzor dececteaza ceva dar sunt mai scumpe.

              Trimis de pe al meu SM-G901F folosind Tapatalk

              Comment


              • #8
                Hai să mă bag și eu în discuții... Stelian, e chiar simplu... dacă dai cu spatele și piuie ceva cred că-i cel din spate. Dacă dai cu fața la fel. N-ai cum să dai cu spatele și să-ți piuie fața. Sau no, când virezi, dar e puțin probabil sa ai ceva și-n față și'n spate în același timp.

                Și senzorii ăia's puși să te ajute. Nu cred că pornești senzorii și-ți pui o cârpă pe ochi. Mai ai oglinzi și poți să mai învârți și capul.

                @Inițiator: bună treabă, dar ce vreau să te întreb... De ce trebuie să tai? ÃŽn bord cel puțin sunt niște capace unde poți monta butoane. Cu lampa de ceață înseamnă că dacă o aprinzi automat se activează și senzorii.
                Fosta: W168 A160 '99 Benzină
                Actuala: W169 A200 '04 Benzină
                Urmează: Dacia 1300 '74

                Comment


                • #9
                  Salut, eu am zis in situatia cand faci parcare laterala cu spatele, inseamna ca ai masina si in fata chiar daca mergi cu spatele, nu stiu cum parcati voi dar in bucuresti locurile de parcare sunt cam stramte.

                  In fine, nu mai conteaza. M-am lamurit cu ce vroiam sa aflu.

                  Trimis de pe al meu SM-G901F folosind Tapatalk

                  Comment


                  • #10
                    Mersi euromarket pentru topic.
                    Folositoare linkurile pe care le-ai pus.

                    Trimis de pe al meu SM-G901F folosind Tapatalk

                    Comment


                    • #11
                      Mii de scuze de absenta, am fost in deplasare....

                      @Stelian.: Fain ar fi sa mearga toti si sa stie cand efectuezi manevra de parcare laterala si sa te anunte daca risti sa atingi cu drepata fata ceva cand virezi. Am vazut si asa ceva dar la ati banuti, ideea e ca vine cu un dispay (kitsch rau), dar care avertiza care senzor avertizeaza.

                      Am inteles ca asa ar functiona sistemul din fabrica, dar cine il are poate ne spune si noua cum merge.

                      @gruiarew: Buburuza mea, a sotiei de fapt, are toate butoanele active si functionale, e elegance, stiu la ce te referi, daca aveam blankuri luam unul din dezmembrari si rezolvam cazul cu un 12 de pe contact.

                      @Nedved: Cei 149 lei si cateva ore de munca, cum mi-a spus cineva odata:
                      Deci pentru un nepriceput in 30 de minute e gata.... da da da ... si mi-a luat 9 ore in 2 oameni si cu scule profesionale .... era vorba de instalat niste scaune
                      Ca si timp depinde cat de experimentati sunteti cu buburuza si cat de repede o desfaceti si cat sunteti de meticulos. Sa gandesc sistemul mi-a luat o zi... adica printre randuri, sa montez unitatea centrala 30 de minute cu tot cu bibileala si lipit cu ledcon, izolat, bla, bla


                      Va multumesc pentru aprecieri si sper sa fie un start pentru a imbunatati buburuzele noastre
                      Last edited by euromarket; 04-06-2016, 21:28 PM. Reason: Raspuns pt Nedved
                      Cel mai bun autoturism este cel care ti-l permiti !
                      Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                      Comment


                      • #12
                        Pe unde ai intrat cu cablurile in habitaclu?
                        A180 2.0 CDI SAND DUNE BEIGE

                        Comment


                        • #13
                          Salut Black& Silver
                          In spate sunt niste dopuri care te ajuta sa urci cablurile!
                          Cel mai bun autoturism este cel care ti-l permiti !
                          Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                          Comment


                          • #14
                            si inauntru le tragi prin tripla, ai acolo loc.
                            Cel mai bun autoturism este cel care ti-l permiti !
                            Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                            Comment

                            Working...
                            X
                            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF