Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Intrebari inmatriculare / timbrul de mediu

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Intrebari inmatriculare / timbrul de mediu

    Imi cer scuze in eventualitatea in care s-a mai discutat, eu nu am gasit cautand pe acest forum.

    Salutari!

    Acum cateva zile am cumparat un SLK si fiind prima masina cumparata fara asistenta parintilor mei, am anumite intrebari inainte de a o inmatricula, cum tatal meu nu este momentan in tara, va cer ajutorul vostru.
    Masina a fost inregistrata pe firma. Din ce am gasit pe net, ar trebui sa urmez acesti pasi:

    Code:
    [SIZE="2"]1.Cererea solicitantului; Cerere înmatriculare (Persoanã Fizicã) (99.48 kB) sau Cerere înmatriculare (Persoanã Juridicã) (64.66 kB)
    2.Fiºa de înmatriculare, semnatã de fostul ºi noul propietar, vizatã la organul fiscal teritorial competent (în locul vizei fostului propietar se poate depune certificatul de atestare fiscalã emis de organul fiscal teritorial competent); 3.Fiºã înmatriculare (348.69 kB)
    4.Cartea de identitate a vehiculului, în original ºi copie;
    5.Documentul care atestã dreptul de proprietate, în original ºi copie;
    6.Actul de identitate al solicitantului, în original ºi copie;
    7.Dovada efectuãrii inspecþiei tehnice periodice, în termen de valabilitate;
    8.Copia asigurãrii RCA, în termen de valabilitate;
    9.Dovada plãþii taxei de înmatriculare stabilitã potrivit legii (vezi tabelul Taxe locale);
    10.Certificatul de înmatriculare al fostului proprietar în care acesta a înscris transmiterea dreptului de proprietate;
    12.Plãcuþele cu numãrul de înmatriculare, dacã fostul propietar are domiciliul/sediul pe raza altui judeþ;
    13.Dovada plãþii contravalorii certificatului de înmatriculare de 37 lei (se poate achita la CEC);
    14.Dovada plãþii contravalorii plãcuþelor cu numãrul de înmatriculare (dacã acestea nu se pãstreazã de fostul proprietar) în valoare de 40 lei pentru numãr la rând respectiv 85 lei pentru numãr preferenþial, sume achitate la ghiºeul de depunere documente;
    15.Certificatul de autenticitate al vehiculului emis de Registrul Auto Român;
    16.În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care sã ateste dobândirea personalitãþii juridice, denumirea ºi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerþului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegaþie (137.67 kB)
    Procurã specialã autentificatã de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altã persoanã decât titularul.
    În conformitate cu prevederile Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, în cazul în care se solicitã transcrierea dreptului de proprietate asupra unui vehicul rulat, solicitantul va trebui sã prezinte unul din urmãtoarele documente:
    
    - dovada achitãrii timbrului de mediu pentru autovehicule stabilit potrivit legii (original ºi douã copii) ºi decizia de calcul eliberatã de organul fiscal competent din subordinea Agenþiei Naþionale de Administrare Fiscalã, în cazul în care nu a fost achitatã taxa specialã pentru autoturisme ºi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementãrilor legale în vigoare la momentul înmatriculãrii;
    - dovada cã proprietarului plãtitor al taxei speciale pentru autoturisme ºi autovehicule, al taxei pe poluare pentru autovehicule, al taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau al timbrului de mediu pentru autovehicule nu i s-a restituit cuantumul acesteia sau valoarea rezidualã, documentul care evidenþiazã aceastã situaþie se elibereazã de organul fiscal competent.[/SIZE]
    De la 1 la 11 am inteles.
    La 12. Eu am deja niste placute acasa de la o fosta masina pe care vreau sa le folosesc, cum procedez? Mai platesc ceva?
    15. Il fac eu sau este un act deja existent? Ce presupune mai exact?

    Alte intrebari:

    A. La radiere, fiind firma, nu ar trebui sa participe fizic si ei? Nu ar trebui stampila firmei? Ei mi-au dat masina si m-au rugat sa le dau numerele cand pot, ca vor sa isi pastreze numerele, ceea ce este de inteles.
    B. O sa am probleme daca nu am contract Vanzare-Cumparare, ci doar factura?
    C. Problema cea mare este cu timbrul de mediu, unde m-am grabit, fiind si prea entuziasmat de masina. Masina a fost luata de noua de fostul proprietar. Ea este din 2008. Din ce m-am interesat in 2008, masinile care erau Euro 4, sub 2000 cmc aveau taxa 0? Mai exact din 2008 pana in 2010. Daca DA, eu sunt obligat sa platesc acum timbrul? Poate pare o intrebare stupida, din moment ce se zice ca daca nu ai taxa, o platesti, dar pe net sunt o sumedenie de discutii pe acest caz fara nimic concret; unii dau argumente inclusiv cu o baza legislativa care confirma ca nu ar trebui platite, iar discutiile sunt mai noi de martie 2013
    ( http://www.politisti.ro/topic/7328-e...poluaretimbru/ ) . Eu presimt ca va trebui sa adaug inca cei 1800 euro ptr. taxa. Asta e greseala avantului meu, care totusi este alinata de masina.

    Eu sunt din Tulcea, poate mai este vreun coleg ce ma poate directiona.
    Va multumesc mult ptr. rabdare!
    In caz de este cineva curios, aceasta e masina:

    Last edited by vladi_ivans; 08-25-2013, 05:33 AM.
    Oo==oO

  • #2
    Eu am inmatriculat o masina de pe firma mamei pe mine acum 2 saptamanisi am avut nevoie de urmatoarele acte:adeverinta de plata a taxei de prima inmatriculare,fiscalul,factura emisa de firma,cartea aia pe care o fac firmele de inmatriculari unde se face contractul de vanzare-cumparare,toate actele de la firma de leasing deoarece mama terminase leasingul cu 2 zile inainte de a imi vinde mie masina,copie dupa buletinul meu.Numerele,talonul si cartea le predai cand cei de la firma de inmatriculari(daca iti face o firma actele sau tu personal mergi?) depun actele la politie plus ca trebuie sa ai asigurare pe numele tau si ITP valabil.In 2 zile iti vine cartea,numerele si o dovada de circulatie iar talonul vine prin posta(la fel ca si atunci cand schimbi permisul) in 5 zile.

    Comment


    • #3
      Multumesc ptr. raspuns!
      In mare mi-am gasit raspunsurile la intrebari, de asemenea si traseul pe care trebuie sa-l urmez dintr-un loc in altul.

      Inca nu stiu cum se procedeaza daca eu deja am placutele acasa. Mai platesc vreo taxa sau nu?

      Cea mai mare problema ramane cu timbrul de mediu. Trebuie sau nu sa il platesc?
      Oo==oO

      Comment


      • #4
        Daca nu a fost platit niciodata trebuie platit(nu mai scapa nicio masina fara sa nu plateasca taxa,deci o vei plati).Trebuie sa iti faci programare la RAR chiar daca masina e deja inmatriculata in Ro trebuie facut (dureaza 5 minute,doar iti vcerifica seriile cel putin la mine asa a fost).Daca locuiesti intr-un oras mare iti recomand sa apelezi la o firma de inmatriculari sa nu iti bati capul tu ca o sa ai de umblat,in orasele mici merge mai usor ca sunt mai putine inmatriculari,oricum comisionul firmei e de 140ron(cel putin atat am platit eu si nu merita bataia de cap pt banii astia).Legat de nr pe care le ai ,cand depui actele la politie si specifi ca vrei nr preferentiale le spui ca ai acasa nr deja platite si ca le vrei pe alea si nu mai platesti.La mine doar factura emisa de firma de la care am cumparat masina nu a fost suficienta,trebuie si contract de vanzare-cumparare.

        Comment


        • #5
          Îmi cer scuze, am uitat să răspund la topic. Am rezolvat totul cu masina după ceva peripeții cu o ștampilă și drumuri în plus. Surprinzător, taxa era plătită, ceea ce este ciudat ptr. că din ce m-am documentat eu, mașinile din 2008 pană în 2010 aveau taxa 0 dacă erau Euro IV. Poate pentru societăți sunt alte reguli. Ei au fost singurii proprietari. Oricum, a trecut, momentan totul e ok și multumesc de ajutor!
          Last edited by vladi_ivans; 10-27-2013, 01:31 AM.
          Oo==oO

          Comment


          • #6
            Ma bucur ca ai rezolvat si mai bine ca nu ai avut de platit taxa(au ramas bani de bere sau de schimbat una ,alta pe la SLK).

            Comment


            • #7
              Salutari!

              Am sa scriu tot aici ptr. a nu incepe un topic nou. Ma confrunt cu o noua problema. M-am gandit sa vand w210-ele in conditiile in care timbrul de mediu nu va fi enorm de scump (eventual cat masina). Cand calculez timbrul, la vechime se cere diferenta dintre anul curent si anul in care s-a efectuat prima inmatriculare, dar eu in CIV la sectiunea 19 (data primei inmatriculari) nu am trecut nimic.

              1.Ce fac? O calculez ca fiind inmatriculata in 2006 (cand a fost inmatriculata in Romania, masina fiind din Germania)?
              Pe de alta parte in lege se specifica situatia in care nu poti face dovada primei inmatriculari, atunci se ia anul de fabricatie (2001). Eu unde ma incadrez atat timp cat campul 19 e liber?

              2. Masina este Euro 4, asa cum reiese si din ultimele 2 caractere din seria de omologare, dar nu am trecute nicaieri noxele. Trebuie sa merg la RAR sa le fac sau se iau cele date de producator (247 g CO2/km ) ?

              Multumesc anticipat.
              Oo==oO

              Comment


              • #8
                O sa raspund in limitele cazului meu (adica asa cum s-a procedat cand am inmatruculat-o pe a mea),

                Pentru 1) se ia anul de fabricatie, si atunci ar fi 12-13 ani inclusiv.
                La 2) desi in cartea producatorului e scris 165, mi-au dat 173. Euro 3. Ceea ce e ciudat, e faptul ca mai toate A160-urile au 172-173 si sunt Euro 3. As zice ca RAR-ul au o grila a lor dupa care se iau in calculul noxelor, daca e sa nu le verifice...
                proud owner of "Jeanette" - A160 W168, Elegance, 102 hp, anul 2000

                Comment


                • #9
                  Multumesc de raspuns.

                  1. Asa e cel mai favorabil ptr. mine, sa se ia 2001. Mi-ar da undeva pe la 1040 euro.
                  2. Oricum, o diferenta de 5-10 g CO2 nu e ceva substantial ptr. pretul timbrului. Eram curios daca masina se testeaza acolo sau doar se trec datele de la producator de catre cei de la RAR.
                  Oo==oO

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF