Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ce antigel bagati?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by alin bunea View Post
    A mers numai cu apa. Pai sa inteleg ca HEPU albastru nu e bun? De la foarte multi mecanici am inteles ca este ok. STIMA!
    Salut.
    Am intuit eu că asta s-a întâmplat. Închipuie-ţi ce este în săraca pompă de apă. De aceea ţi-am recomandat să faci acea curăţare cu acid citric pe care s-ar putea să-l găseşti şi altundeva în comerţ sub denumirea de sare de lămâie.
    Despre antigelul Hepu am spus doar că nu a fost testat şi aprobat de MB deoarece nu se regăseşte în listele BEVO la fişa 325.0 şi nici pe sticlele de Hepu nu apare această aprobare. Dealtfel nici nu ar putea să apară aprobarea pe sticlă dacă nu apare în listele BEVO.
    Dar, în acelaşi timp, există posibilitatea ca antigelul Hepu albastru să fie la fel de bun ca cele aprobate de MB pentru că, conform compoziţiei chimice şi culoarii albastre ar fi similar şi s-ar încadra în grupa antigelurilor G11 iar antigelurile cu aprobarea MB 325.0 sunt din această grupă G11. (G11 face parte din clasificarea grupului VAG).

    Comment


    • #17
      Are norma prietene, nu mai insista.
      Daca vrei sa te conving maine iti fac o poza la bidon dar cred ca este mai simplu sa dai un Search dupa Hepu p999 albastru, eventual intra la ei pe site si o sa vezi ca fac antigel si pentru masina ta si omologat de Mb.
      Si apropo tu ti-ai schimbat antigelul sau ai fost la un service?
      Last edited by dialiv; 10-30-2013, 00:33 AM.

      Comment


      • #18
        Originally posted by dialiv View Post
        Hepu albastru si cred ca are si norma de Mb.

        @CMM- vorbesti stufos si bravo ca bagi original, nu trebuie sa te superi ca lumea nu baga ce vrei tu.
        @mailman- bineinteles ca merge si cu ars si cu Bunica sau Floriol, dar nu cred ca au testat pe w204 ci pe un model din 80- care oricum cred ca mergea si cu motorina din sant.
        @nenat00- eu am desfacut termostatul si avea depuneri tari ca piatra- trebuie schimbat periodic(antigelul a fost din fabrica, dar schimbat dupa 4 ani)- banuiesc ca ar fi fost bine sa-l schimb la doi.
        Salut.
        Eu nu vreau ca lumea să bage ce vreau eu ci eu doar recomand lumii să bage ce este recomandat!

        Comment


        • #19
          Probabil ca n-ai apucat sa citesti postul meu..
          Dar are norma si e omologat, stai linistit ca nu bag glicol cu apa de la Oltchim, cu toate ca este aproape ) si moca pe deasupra

          Comment


          • #20
            Originally posted by dialiv View Post
            Are norma prietene, nu mai insista.
            Daca vrei sa te conving maine iti fac o poza la bidon dar cred ca este mai simplu sa dai un Search dupa Hepu p999 albastru, eventual intra la ei pe site si o sa vezi ca fac antigel si pentru masina ta si omologat de Mb.
            Am ţinut în mână sticlă de Hepu albastru şi nici urmă de norma MB-Freigabe 325.0. Nu trebuie dat nici un Search, trebuie intrat pe listele bevo la fişa 325.0 unde sunt afişate antigelurile aprobate de MB sub norma 325.0 şi acest Hepu nu apare în listă. În concluzie eu susţin în continuare că nu are normă MB deşi s-ar putea să fie la fel de bun ca orice antigel aprobat.
            Last edited by MS-79-CMM; 10-30-2013, 00:42 AM.

            Comment


            • #21
              Hepu albastru sunt mai multe feluri. Nu ai tinut in mana ce trebuia
              Maine o sa-ti fac o poza la bidon, asta asa ca sa stai linistit ca nu ne-am stricat masinile cu vreun antigel fara norma
              Si lista Bevo- eu cred ca nu sunt trecuti toti acolo- nu cred ca o firma tot din DE sa-si fi permis sa treaca pe produse norme de producator fara ca ele sa fie omologate in prealabil de producator(Mb in cazul nostru). Totusi este DE si nu Ro...

              Comment


              • #22
                În aşteptarea acelei poze cu Hepu care întârzie să apară, permiteţi-mi să vă recomand un antigel albastru (deci G11) pe care l-am folosit recent cu ocazia schimbării a două furtune. După cum se vede şi în poze, acest Castrol Radicool NF are aprobarea MB 325.0 şi apare şi în listele BEVO la fişa 325.0. Preţ 27 lei/l şi după codul de bare pare fabricat în Germania.
                Attached Files

                Comment


                • #23
                  Off topic

                  Știu că sunt pe lângă subiect, dar : la ce MB ai schimbat acele furtune de intră 17 litri de lichid de răcire ? Actros ?
                  Lord W126 500SE -> 2.5D
                  Lady W123 230C -> 240D
                  W124 -> 200D
                  W208 CLK200 -> 2.0

                  W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
                  Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
                  Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by Levi View Post
                    Știu că sunt pe lângă subiect, dar : la ce MB ai schimbat acele furtune de intră 17 litri de lichid de răcire ? Actros ?
                    Salut.
                    De fapt cantitatea totală de lichid din prima poză a mea este de 23 l: 18 l apă distilată (1,5 l x 12 sticle) şi 5 l antigel.
                    Este vorba de al meu W202 C180 a cărui capacitate a circuitului de răcire este de 8,5 l şi am luat atâta apă distilată pentru că am clătit circuitul de două ori pentru a elimina antigelul vechi astfel încât în motor să rămână numai apă distilată nouă înainte să torn antigelul nou. Dacă nu aş fi făcut clătirile prealabile ar fi însemnat să fi amestecat antigelul vechi cu cel nou şi aş fi avut mai mult antigel decât proportia corectă şi mie nu îmi place să fac schimburile de maniera asta incompletă. Astfel după cele două umpleri/goliri cu apă distilată am pus 4,5 l de antigel şi am adus la nivel cu apă distilată iar apă distilată mi-a mai rămas şi pentru fierul de călcat.
                    Last edited by MS-79-CMM; 12-14-2013, 12:19 PM.

                    Comment


                    • #25
                      Normal că, în timpul umplerilor/golirilor cu apă distilată, am încălzit motorul de fiecare dată şi am dat drumul la căldură pentru a clăti şi caloriferul de antigelul vechi. E un aspect pe care mulţi îl omit la schimbarea antigelului.

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by MS-79-CMM View Post
                        Întrebarea corectã de pus de cãtre tine ar fi trebuit sã fie „Ce normã/specificaþie MB trebuie sã îndeplineascã antigelul pentru un MB W203 ?”
                        În cazul tãu, pentru MB W203 este necesar un antigel care sã aibã aprobarea MB 325.0 ºi asta presupune sã fie scrisã pe etichetã una din axpresiile MB-Freigabe 325.0 sau MB-Approval 325.0. Asta este norma MB care trebuie sã fie scrisã pe bidon dacã producãtorul respectiv a solicitat aprobarea, a trimis mostrã de produs pentru analizã ºi a primit aprobarea din partea MB.
                        Acel antigel Hepu la care faceþi referire nu are aceastã aprobare din partea MB ºi nu se regãseºte în listele BEVO.
                        Exemple de antigeluri de pe piaþa noastrã care se regãsesc în fiºa/lista/foaia 325.0:
                        - Aral Antifreeze Extra: 22 lei/l
                        - Castrol Antifreeze NF: 30lei/l
                        - Agip Antifreeze Extra: 16 lei/l
                        - OMV Coolant Plus: 32 lei/l ºi uneori este deja expirat
                        - MB 325.0 A0009890825: 85 lei/1,5 l la orice dealer MB
                        Antigelurile cu norma MB 325.0 au culoarea albastrã iar cele de culoare roºie/roz au altã normã ºi nu sunt recomandate pentru W203.
                        Dacã spui cã ai atâtea depuneri de calcar în circuitul de rãcire înseamnã cã maºina aia a mers cu apã chioarã de la robinet (nici mãcar cu apã de ploaie sau apã distilatã) ºi poate n-ar fi rãu sã-i faci o curãþare cu acid citric pe care-l gãseºti pe original la orice dealer MB.
                        Salut
                        Din ceea ce ați enumerat Dvs pt w203 200k 1997cc 121kw/163cp aveți idee mai exact ce antigel este recomandat!?
                        Vã Mulțumesc Anticipat

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by MS-79-CMM View Post
                          Întrebarea corectă de pus de către tine ar fi trebuit să fie „Ce normă/specificaţie MB trebuie să îndeplinească antigelul pentru un MB W203 ?”
                          A trecut ceva vreme de cand nu a mai scris nimeni dar risc si eu o intrebare pentru masina mea:

                          Se poate norma de antigel pentru E220 CDI 2004 150cp (W211) - WDB2110061A613848?

                          Multumesc,

                          Viorel Andrei

                          Comment


                          • #28
                            Daca ai cartea automobilului-e scris citi litri la diferite motoare.

                            Comment


                            • #29
                              Originally posted by optik View Post
                              Daca ai cartea automobilului-e scris citi litri la diferite motoare.
                              In carte am gasit numai cantitatea (9.5L) dar nu am gasit norma. Am gasit scris pe undeva ca este vorba de MB 325.0, dar nu sunt sigur.
                              Mersi

                              Comment


                              • #30
                                Ai gasit corect.Foloseste fara grija.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF