Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

E320 cdi - Moare motorul

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • E320 cdi - Moare motorul

    Poate ma ajuta si pe mine cineva... Am un E Class 320cdi din 2001. Il detin de vre-o 8 luni, mi-a mers bine pana acum 3 saptamani cand au inceput caldurile.

    Imi ridica apa la 85-90 grade si moare mototrul la ralanti. Se opreste dintr-o data. Dau la automat si nu o mai ia pana nu coboara apa sub 80 grade. Am schimbat termostat, vascocuplaj, curea, intinzator, senzor rampa stanga langa plosca, debitmetru aer, ulei, filtre schimbate, radiatore curatate. Nu stiu ce sa-i mai fac.

    Uneori nu pot accelera peste 3000 ture, iar cand merge normal, scoate un fum negru la peste 3000 de ture. Am pus-o pe tester si mi s-a spus doar de EGR - sa-l curat.

    Altcineva spune ca de fapt e injector. Tin sa precizez ca mi se incalzeste apa foarte rapid, in maxim 5 km parcursi la o viteza de 60-70hm/h.
    Last edited by Luxian; 06-09-2012, 09:41 AM.

  • #2
    Originally posted by ghimpe1 View Post
    Imi ridica apa la 85-90 grade
    Asta așa trebuie.

    Originally posted by ghimpe1 View Post
    si moare mototrul la ralanti. Se opreste dintr-o data. Dau la automat si nu o mai ia pana nu coboara apa sub 80 grade.
    E un senzor pe rampa de presiune (în partea din fațã) care se manifestã asemãnãtor din câte îmi amintesc. Au povestit colegii pe un topic despre el, dar nu-l mai gãsesc acum. Știu doar cã pentru a vedea dacã el este problema, puteai sã pui apã pe el, sã-l rãcești, și apoi pleca imediat.

    Originally posted by ghimpe1 View Post
    Am schimbat termostat, vascocuplaj, curea, intinzator, senzor rampa stanga langa plosca, debitmetru aer, ulei, filtre schimbate, radiatore curatate.
    Ce vascocuplaj la cdi? Senzorul de care zici e același cu cel descris de mine mai sus?

    Originally posted by ghimpe1 View Post
    Uneori nu pot accelera peste 3000 ture, iar cand merge normal, scoate un fum negru la peste 3000 de ture. Am pus-o pe tester si mi s-a spus doar de EGR - sa-l curat.
    Asta cu plafonarea la 3000rpm e greu de diagnosticat. Șansele sã scapi doar cu o curãțare de EGR sunt mici. De obicei e dusã galeria de admisie, vreuna din electrovalvele de comandã EGR-ul sau de la Westgate (turbinã). În același timp poate sã fie și de la injectori, dar dacã ți-a zis de EGR probabil problema a fost pe partea de admisie aer.

    Trebuie sã mergi la cineva care reparã mercedes, "faza" cu curãțat EGR-ului mi se pare un stereotip pentru cei care fac diagnozã multimarcã și nu cunosc problemele Mercedes. Eu zic sã dai jos EGR-ul, și curãțã-l, poate scapi doar așa (sau mãcar sã ți se plafoneze mai rar), dar sã continui investigațiile și sã-ți faci timp sã-ți cureți galeria de admisie în viitorul apropiat (sã investigezi ce e pe acolo).

    Originally posted by ghimpe1 View Post
    Altcineva spune ca de fapt e injector. Tin sa precizez ca mi se incalzeste apa foarte rapid, in maxim 5 km parcursi la o viteza de 60-70hm/h.
    Cum și-a dat seama cã e injectorul de vinã? Tester? Ați fãcut testul cu motorina datã pe retur?
    ...

    Comment


    • #3
      Vaskoculajul este cu lichid intern, iar mecanicul a schimbat-o ptr ca cea veche nu isi facea treaba indiferent cat era incalzita. Senzorul este inspre parbriz, axa came. Testerul a consatatat doar EGR defectiune. Luni ma duc sa faca testul de injectoare. Mie frica sa plec la un drum mai lung sa nu raman balta pe acolo, precizez ca am mers si asta iarna si asta toamna in toata tara si nu am avut o asemenea problema. Iti multumesc ptr ca mai ajutat cu deschiderea unui nou post, deoarece chiar sunt novice si nu m-am descurcat aici.

      Si inca o problema, aseara am patit la fel. Am mers circa 5 km si stationand in relanti s-a oprit motorul. Am incercat de mai multe ori sa-l repornesc, insa nu a luat-o. Un camionagiu (de treaba) mi-a dat cu spray in filtru de aer si a pornit masina. El mi-a sugerat ca este injector, am ajuns acasa si am lasat-o pornita inca cca 30 min si nu s-a mai oprit.
      Last edited by Luxian; 06-09-2012, 11:48 AM. Reason: Unire posturi

      Comment


      • #4
        Nu știu care e faza cu vasco-cuplajul la CDI, eu știam cã are ventilator electric (cel puțin al meu așa are). S-ar putea sã confund eu lucrurile, dar mã îndoiesc.

        Sunt curios ce o sã iasã luni la testul de injectoare. Eu aș zice cã e senzorul ãla din fațã de la rampã. Chiar o sã mai caut sã vãd unde s-a discutat despre el.
        Last edited by Luxian; 06-09-2012, 17:26 PM.
        ...

        Comment


        • #5
          320 are vasc si ventilatoare electrice in fata.

          Sent from my ST18i using Tapatalk

          https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament

          Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
          Va rugam sa le schimbati din User Settings.

          Comment


          • #6
            La ce temperatura ar trebui sa plece vaskocuplajul? al meu cu toate ca e nou, e la fel de moale ca si cel vechi cand motorul are 90 grade. Si nu merge nici pe loc nici in mers.

            Comment


            • #7
              Daca e la fel inseamna ca l-ai schimbat degeaba. Si eu am facut la fel la fosta. La 90 de grade nu e nicidecum a prea cald motorul. La 110 iti pui semne de intrebare si atunci verifici ventilatorul electric. Motorul tau se opreste din alte cauze, fa-i neaparat o diagnoza cu Star.

              Sent from my ST18i using Tapatalk

              https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament

              Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
              Va rugam sa le schimbati din User Settings.

              Comment


              • #8
                Ventilatorul porneste la 70 grade prima treapta si creste in turatie pina la 115 grade avind turatie maxima. Deasemena are vreo 7-8 trepte de viteza controlate de calculator, in functie de temperatura.
                Originally posted by ghimpe1 View Post
                La ce temperatura ar trebui sa plece vaskocuplajul? al meu cu toate ca e nou, e la fel de moale ca si cel vechi cand motorul are 90 grade. Si nu merge nici pe loc nici in mers.

                Comment


                • #9
                  ventilatoarele electrice din fata, care sunt pe radiatorul de aer , functioneaza perfect, vascocuplajul este ventilatorul mare de pe motor, antrenat de o curea, se invarte din inertie o perioada apoi o data cu cresterea temperaturi, lichidul din interior se rigidizeaza astfel facand priza pe ax si rotinduse puternic pana raceste motorul. Am fost la tester cu masina si injectoarele au iesit toate aiurea ,unul -3,2 al doilea +2,4, al treilea -1,3, al patrulea, al cincilea si ultimul +1,7.. nici unul pe 0 sau apropiat de zero. Mi sa recomandat sa le dau jos si sa merg la un specialist in rectificari. concluzia?! Se poate opri motorul din aceste cauze?

                  Comment


                  • #10
                    Poti merge pe unde vrei, poate ai noroc sai dai de cap. Asta nu se stie nici o data.
                    Dar daca in final te plictisesti de reparat la injectoare sau sa-ti pui la punct ventilatorul radiator ne auzim si o rezolvam. ( asta numai in caz daca nui dai de cap in termen de 30 de zile sau mai mult)
                    Originally posted by ghimpe1 View Post
                    ventilatoarele electrice din fata, care sunt pe radiatorul de aer , functioneaza perfect, vascocuplajul este ventilatorul mare de pe motor, antrenat de o curea, se invarte din inertie o perioada apoi o data cu cresterea temperaturi, lichidul din interior se rigidizeaza astfel facand priza pe ax si rotinduse puternic pana raceste motorul. Am fost la tester cu masina si injectoarele au iesit toate aiurea ,unul -3,2 al doilea +2,4, al treilea -1,3, al patrulea, al cincilea si ultimul +1,7.. nici unul pe 0 sau apropiat de zero. Mi sa recomandat sa le dau jos si sa merg la un specialist in rectificari. concluzia?! Se poate opri motorul din aceste cauze?

                    Comment


                    • #11
                      Un electrician dibace a venit cu testerul si mi-a gasit stricat un al doilea senzor pe la motor in dreapta care face corespondenta cu cel din stanga de pe axa cu came, un senzor lunguiet. Mi la schimbat si acum dupa mai bine de 400km parcursi doar pentru testare, pleaca la prima cheie si nu se mai opreste din mers, pana la urma sunt si oameni ce se pricep la un diagnostic corect. Multumesc tuturor pentru sfaturi si ajutor.

                      Comment


                      • #12
                        am un c270 CDi/170cp, imi moare motorul in mers, la tester imi apare ... tensiune sub minim la injector. un mecanic mi-a spus sa schimb tot calculatorul dar imi este greu sa cred.

                        Comment


                        • #13
                          Daca intradevar este de la calculator se poate repara sau inlocui.
                          Originally posted by gabriel_since19 View Post
                          am un c270 CDi/170cp, imi moare motorul in mers, la tester imi apare ... tensiune sub minim la injector. un mecanic mi-a spus sa schimb tot calculatorul dar imi este greu sa cred.

                          Comment

                          Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF