Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sonda lambda

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sonda lambda

    Salutare tuturor! Azi am fost cu Aclass-ul la "medic" pentru a-mi verifica pompa de benzina. De ceva timp am impresia ca masina nu prea mai 'trage' bine. Am ajuns pana la urma la tester si am facut o diagnoza completa. Concluzia...dureroasa- sonda lambda inainte de catalizator. Are idee cineva de unde as putea sa achizitionez sonda la un pret mai 'de criza ' sa zicem ? Am fost prin reprezentante si m-au lovit cu preturi de mi-au zburat fulgii.
    Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

  • #2
    Salut,

    De curand am schimbat si eu sonda. Varianta mea de masina are doar o singura sonda (inainte de catalizator). Inainte de a trage concluzia ca este defecta ar fi bine sa masori cu un ohmetru intre pinii 18 si 5 de pe mufa de la calculator sa ai 8-10 ohmi (deconecteaza bateria daca faci asta). Daca nu ai verifica cablurile (conectorul de langa sonda). Dupa aceea poti sa o schimbi. Sonda comandata de mine a fost Delphy si a fost undeva la 350Ron. Schimbarea a durat 15 min. Dupa schimbare......motor fata trepidatii, consum scazut de benzina si a disparut problema pe care o aveam cu lipsa acceleratiei din cand in cand (pana nu apasam pedala pana la capat nu se accelera). O alta varianta pe care am aflat-o si eu in timp ce ma documentam despre acest subiect a fost: inlocuirea sondei cu una de la logan prin adaptarea conectorului de mert. In acest caz pretul scade pe la 180 ron. (sincer nu am vrut sa fac asta).

    Comment


    • #3
      Salutare!
      Aceleasi simptome le are si masina mea, parca merg cu " gunoaie in carburator". In plus de asta si acceleratia cateodata e foarte lenta si consuma cam mult pentru un motor de 1600 cmc, undeva pe la 14, 15 %. Pe tester am gasit multe erori dar cea care a persistat dupa doua testari intercalate cu cativa km parcursi a fost de la sonda. Cel cu testerul mi-a spus ca sonda nu ar citi nici o valoare ( a vrut sa le compare cu valorile indicate de producator ). Am sa incerc sa verific cablurile cu toate ca mi-e cam necunoscuta masinuta asta. De preturi ... ce sa spun ... nimeni nu mi-a dat un pret sub 500 ron pentru piesa conforma seriei de sasiu si motor. Ma gandeam sa incerc o varianta cu o sonda din dezmembrari. Intre timp ... astept vreme mai buna sa ma bag pe sub ea sa verific conexiunile si mai fac " sapaturi " poate gasesc ceva. Sunt totusi curios de unde ai luat tu sonda?
      Multumesc mult de raspuns ! Sa auzim de bine !
      Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

      Comment


      • #4
        Salut,

        Nu recomand sonda de la dezmembrari. Prin documentele tehnice referitoare la sonda am gasit ca pe la 80-100.000 km sonda isi pierde din performante. MB recomanda schimbarea ei la 160.000km. Din cate mi-am dat seama la mine sonda se amortizeaza repede din diferenta de benzina consumata. Ti-am dat pe PM (LauLaur) emailul prin care am cerut cotatie de sonda si raspunsul lor. Sper sa rezolvi problema.

        Comment


        • #5
          Buna seara!
          Lucrul acesta l-am observat si eu, intervalul recomandat de schimbare este 160000 km iar la unele chiar 250. Masina mea are 162000 km. Cred ca i-a cam sosit timpul. Am citit mesajul (PM). Sper ca intr-o saptamana-doua sa imi fac un pic de 'timp' $ si sa procedez asemeni tie. Cu multe multumiri, o seara frumoasa!
          Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

          Comment


          • #6
            Salutare!
            Revin la aceasta problema. As dori, pt ca acum timpul $ imi permite sa schimb sonda lambda. Problema se prezinta in felul urmator: conform seriei de sasiu imi apar doua sonde. Practic pe catalizator eu am decat una.Acum ... pe care sa o achizitionez ?? Una din ele se numeste sonda diagnoza iar cealalta sonda reglaj. Am atasat o fotografie cu cele doua sonde : pozitiile marcate 350 si 360. Astept un sfat! Va multumesc!
            Attached Files
            Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

            Comment


            • #7
              Neata Buna!
              Nimeni ? Nici o idee? Eu inclin sa cred ca ar trebui schimbata sonda de reglaj, pozitia 350 in foto, dar ... mi-ar prinde bine un sfat ... pentru mai multa siguranta.
              Salutari !
              Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

              Comment


              • #8
                Alegeo pe care trebuie sa ii ia locul vechii sonde.Daca nu scoate sonda veche si dute cu ea la magazin sa vada ce cod are pe ea.
                Vand jante A class cu anvelope vara 600lei.
                https://diagnoza-auto-cta.blogspot.r...255517-ms.html

                Comment


                • #9
                  buna laur si eu am fost ajutat de un coleg de pe forum , aceeasi problema am avut o si eu, mb 140 2001 doua buc de sonde, am pus sonda de reglaj delphi, si sonda a doua de diagnoza de logan dar cu mufa originala de la cealalta veche si merge perfect se simte diferenta. dupa cum am fost invatat si eu sonda de reglaj este cea importanta.
                  salutari...

                  Comment


                  • #10
                    Ziua buna!
                    Merci frumos de sfat. Confuzia s-a produs atunci cand am vrut sa comand sonda. Conform seriei de sasiu gargarita mea trebuie sa aiba doua sonde una de diagnoza si una de reglaj. M-am uitat sub masina si ... surpriza .. pe catalizator doar o sonda. Luni am sa comand sonda impreuna cu amortizoarele pe fata ( am tot cautat si am gasit la preturi cumsecade zic eu) Mii de multumiri!
                    Numai bine!
                    Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                    Comment


                    • #11
                      Salut,
                      Eu am schimbat sonda lambda de mai bine de 6 luni. Masina merge ff bine si consumul s-a redus. Ca si tine .....si eu am o singura sonda.....cea inainte de catalizator. Am pus una Delphi care a costat 345Ron. Din acelasi loc a comandat si colegul Ciprian Bujor si a gasit-o la acelasi pret. Dupa cum a spus el se simpte diferenta. In atasament ai o poza cu codurile originale. De asemenea ai si codul sondei Delphi. 100% se potriveste (o am eu pe masina)
                      Attached Files

                      Comment


                      • #12
                        Salutare!
                        Din acelasi loc ca si voi am cerut si eu oferta de pret. Mi-au ofertat doua sonde : una Bosch si una Denso la 517 si respectiv 600 ron. Bineinteles ca am continuat cautarile si am gasit la 306 ron, producator Foe (piesa aleasa dupa seria de sasiu). Comanda am facut atat pentru sonda cat si pentru amortizoarele puntii fata, pe care le-am gasit la 235 Ron/buc producator Monroe. Acum astept sa apara. Sper sa nu intampin dificultati in a le schimba.Va tin la curent imediat ce imi apar piesele.
                        Numai bine !
                        Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                        Comment


                        • #13
                          senzor axa cu came

                          salut,am si eu o mica problema;in urma cu ceva timp mi sa aprins in bord senzorul de la motor,am mers si am pus testerul si concluzia a fost;senzor axa cu came ...stie cineva ce rol are acest senzor sau ce simptome da atunci cand este defect,intrb pt ca masina porneste fuctioneaza normal cu exceptia faptului k mi se pare cam lenesa si consuma cam mult dupa prerea mea peste 10 l/100km in oras la un motor de 1,4 benzina model 2000,multumesc anticipat!

                          Comment


                          • #14
                            Cat peste 10%? Masina la mers normal consuma 10%.
                            Vand jante A class cu anvelope vara 600lei.
                            https://diagnoza-auto-cta.blogspot.r...255517-ms.html

                            Comment


                            • #15
                              buna laur spune ne si noua unde ai gasit sonda asta asa ieftina, un site ceva poate

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF