Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ulei mannol sau mobil?de ce nu mercedes ?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Domnule, unde am scris eu sa nu intrebi despre uleiuri???? In fine, tu nu intelegi ce scriu, eu nu inteleg ce vrei etc. Trecem peste si mergem mai departe.

    Chestia cu seniorul e de la software-ul forumului. Nu se bazeaza pe ce scriu, pe cat de mult sau cat de bine scriu sau cat de tehnice si relavante sunt posturile mele. In cateva saptamani o sa fii si tu senior, nu e nici o branza.
    Last edited by pianosso; 03-06-2010, 19:48 PM.
    Unless I'm very much mistaken...

    Comment


    • #17
      Originally posted by pianosso View Post
      Domnule, unde am scris eu sa nu intrebi despre uleiuri???? In fine, tu nu intelegi ce scriu, eu nu inteleg ce vrei etc. Trecem peste si mergem mai departe.

      Chestia cu seniorul e de la software-ul forumului. Nu se bazeaza pe ce scriu, pe cat de mult sau cat de bine scriu sau cat de tehnice si relavante sunt posturile mele. In cateva saptamani o sa fii si tu senior, nu e nici o branza.
      In fine , zi- mi mai bine tu ce ulei bagi ?

      Comment


      • #18
        Mobil1 0W-40 SuperSyn - am un benzinar.
        Unless I'm very much mistaken...

        Comment


        • #19
          Eu la W202 C180 merg tot pe Mobil1 10w40
          Mercedes W202 C180 Sport
          Mercedes W245 B180 cdi

          Comment


          • #20
            Ok , mersi baieti, si eu la fel am bagat pana acum , sa vedem ce o sa fac , mai am 4000 km pana lla schimb , ma mai gandesc

            Comment


            • #21
              Schim ulei

              Toate variantele de ulei sunt de analizat. MB exista de vre-o 120 ani. Daca intrebi un batran de vasilina sau ulei, spune Valvoline. Tipuri de ulei? Conform fisei tehnice. Dar au aparut variante pentru motoare cu rulaj peste 60000 sau 100000km. Daca mai pui si DURALUBE-conditioator de metale, Duralube carburant, sistem racire, cutie viteze-tot ulei-, cresti durata de valabilitate pentru calitatea uleiului. De pe fisa tehnica a producatorului. Oricare, cu garantia prezentata. Bafta.

              Comment


              • #22
                Ce parere aveti despre castrol? Este mai bun decat mobil sau nu?

                Comment


                • #23
                  Daca vrei sa jepcaresti atunci bagi Duralube pe unde nimeresti.
                  Daca vrei sa faci o treaba pui uleiul recomandat de producator. Adica pui uleiul cel mai bun care respecta specificatiile API, SAE, etc date de producator. Intrebarile gen care ulei e mai bun sunt irelevante. Intrebarea: care dintre uleiurile mobil1 5w40 100%(http://www.mobil.com/USA-English/Lub...la_M_5W-40.asp) sintetic sau motul 5w40 100% sintetic (http://www.motul-oil.co.uk/pdfs/spec...S_%28GB%29.pdf) incepe sa capete sens. Cand vorbim despre specificatii clare e una, altfel... praf in vant.
                  Membru Fondator A.P.L.I.B.D.N.B. - Asociația Pentru Lupta "ÃŽnpotriva" Beției Dezorganizate "Niște Bețiv"

                  Comment


                  • #24
                    Buna tuturor!
                    Se pare ca uleiul de motor este un subiect tabu pt majoritate(nu ma refr aici la cei care au scris pe forum ci in genera). Cand alegem un ulei pt masina noastra trebuie sa tinem in primul rand cont de specificatia producatorului. Cu alte cuvint pe datele tehnice de pe eticheta trebuie sa apara specificatia pe care o da producatorul(in cazul nostru Mercedes) in cartea tehnica a masinii.Ok o sa zica unii dar specificatia pt masina mea(MB........) se gaseste si pe bidonul de 0w30, si pe cel de 5w40 si pe cel de 10w40 si pe cel de 15w40,sou chiar 10w60 , etc. Ce ma fac? ce aleg? Trebuie sa trecem la urmatorul criteriu care este gradul de uzura al motorului. Prima intrebare este cati km are masina? Consuma ulei intre schimburi? Da, nu? Cati litri? E greu dar nu disperam! Mai trebuie sa stim ceva! Ce reprezinta 5w40, 10w40, 0w30, 0w40, 10w60?Hmmm! Primele 2 caractere (de exemplu 5w) ne dau informatii despre cum se comporta uleiul respectiv la temperaturi scazute(w=winter). Iar celelalte 2 (de exemplu 30, 40, 50,etc.) ne dau informatii despre cu se comporta uleiul la temperaturi inalte-este vb de temeraturile din motor rezultate in urma frecarilor.CU CAT PRIMA CIFRA ESTE MAI MICA CU ATAT ULEI SE COMPORTA MAI BINE LA TEMPERATURI JOASE SI CU CAT ULTIMELE 2 CIFRE SUNT MAI MARI CU ATAT ULEIUL SE COMPORTA MAI BINE LA TEMP. RIDICATE. De aici tragem urmatoarea concluzie: e bine sa aleg pt masina ta un ulei care sa aiba prima(primele) cifre cat mai mici si ultimele cat mai mari. Eu as pune la masina mea numai ulei 0w40 dar mai apare o problema. Cu cat uleiul care are primele cifre mai mici cu atat e mai subtire si s-ar putea (pt un motor uzat) sa-l piarda pe "drum" si atunci avem nevoie de un ulei ma gros adica trebuie sa "sacrificam" comportamentul la temp. joase si sa alegem un ulei care se comport f.bine la temp. ridicate(generate de uzura motorului). Asta e motivul pt. care la plecarea de pe poarta fabricii masina este echipata cu un ulei 0w30 sau 0w40, cand se considera ca e mai bine sa protejam motorul cu un ulei care se comporta f. bine la temp. joase (pornirea la rece) pt ca motorul fiind nou nu are uzura. Pe masura ce motorul se uzeaza (pe la 50-60k) se poate trece la un 5w40 sau 5w50 ( pt aia care tureaza excesiv sau pur si simplu au un ban in plus) si se poate continua cu acest ulei pana masina consuma peste 1,5-2litri intre schimburi. De exemplu eu am un w203, cu 400k si chiar zilele astea i-am facut schimbul cu un 5w40.Masina mi-a consumat in 15.000km cam 1,5litri ceea ce este absolut normal pt o masina care are 6,5l uei in motor.Dupa care se trece la 10w40 sau 10w60 cu aceeasi remarca de mai sus. Nu rekomand folosirea de ulei cu cifre mai ridicate pt motoaare cat de cat noi pt ca pe masura ce urcam primele cifre se sacrifica comportamentul la rece. Sper ca m-am facut inteles. Imi cer scuze dak am plictisit pe cineva! Toate cele bune!!

                    Comment


                    • #25
                      Schimb ulei

                      Produsul DURALUBE este conditinator de metale si nu are legatura cu calitatea uleiului.

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by bobylupoiu View Post
                        Ce parere aveti despre castrol? Este mai bun decat mobil sau nu?
                        Eu zic ca amandoua sunt de varf,eu am in motor Castrol,toti baietii de la magazinele de piese zic ca ar fi mai bun ca mobilul,acum fiecare baga in masina ce vrea el si ce-si permite,eu unul tot timpul am cautat sa-i bag tot ce e mai bun ca doar e masina mea.La inceput am fost bazat pe mobil pana am citit pe ambalaje si am vazut ca tot e facut in Turcia,nu stiu ce sa zic ,dar eu am fost putin dezamagit de chestia asta,am sunat si in Germania si mi s-a spus ca ei la Mercedes lucreaza cu Mobil 1 ESP Formula 5w 30 pentru motorul meu din 2001,m-as muta pe mobil dar sa stiu sigur ca e luat din Germania,de aici nici nu vreau sa aud,deoarece sunt multe povesti ca uleiurile luate de la noi ar fi contrafacute.Vezi si tu cu ce ulei ii place mai mult motorului tau si care sa nu-l manance,vezi cu care suna ma bine,ca am auzit multe cazuri cum ca ar fi schimbat firma uleiului si ba ca ar manca mai mult cu unu ba ca ar suna mai tare cu altul,ba ca cu unul i scoate fum mai mult si multe alte chestii de genul,deci baga-i exact ce-ti da cartea ca sa nu ai probleme si bineinteles un filtru bun la fiecare schimb de ulei,ca conteaza foarte mult(MannFiltre sunt cel mai recomandate).

                        Comment


                        • #27
                          schimb ulei - pareri

                          Dl care nu prea stie sa citeasca un prospect - poate pune intrebari la epurare_coco@yohoo.com. Pe vremea mea se facea la scoala lucru manual - si metale - erau acolo metode de lucru dar si niste notiuni elementare despre faze de prelucrare metale! Sau agenti de ungere! Sau metode de control! Astazi , daca Dl Carmine m-a banat, constat inflatia de super - vizori care induc doar in eroare prin "pareri". EVIDENT nu am dreptate. Doar 200 masini si cca. 150.000 km/fiecare pot fi martori. Pot fi contactat si la 0744553160.

                          Comment


                          • #28
                            Am vazut rezultatul unui test facut in Germania,s-au folosit vreo 10 sau 15 marci de uleiuri,majoritatea foarte cunoscute si Mannol. Ei bine,a ocupat o pozitie fruntasa,al treilea sau al patrulea,nu mai retin,detronand brand-uri foarte cunoscute,celebre as putea spune . Si pe asta chiar nu=l falsifica nimeni. Si eu parca incep sa ma gandesc la el .
                            Impotriva vinatorii,impotriva asasinilor de animale !

                            bergen_b13empfang@yahoo.de

                            Comment


                            • #29
                              Ce părere aveți de uleiul Mercedes Benz ?
                              Observi că este la un preț foarte bun, aproape 25 RON litrul
                              Mă refer la 5 w30 cu normă 229 51
                              Suntem cei mai buni : in aer , pe apa si pe pamant !!

                              Comment


                              • #30
                                Buna ziua,

                                Site cu recomandarile Mercedes pentru fluide...

                                Die Mercedes-Benz Betriebsstoff-Vorschriften zeigen eine Übersicht der Anforderungen der im Fahrzeug benötigten Betriebsstoffe und der empfohlenen Produkte. Betriebsstoffe sind alle zum Betrieb eines Mercedes-Fahrzeugs / Aggregats erforderlichen Flüssigkeiten bzw. Schmiermittel z.B. Kraftstoff, Motoröl, Getriebeöl, ATF, Bremsflüssigkeit, Kühlmittel, Scheibenwaschmittel, etc.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF