Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Placute de frana

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    la mine a disparut eroarea singura, am oprit si pornit de cateva ori si facut cativa zeci de metrii

    Comment


    • #17
      nu stiu ce sa zic .. daca trebuie oprit sau nu motorul sau asteptat dar asha mi`a zis cineva si a mers si asha zic si eu ... si referitor ca dispare singura eroare si asta e adevarat cateodata dispare singura ... daca nu dispare inseamna ca ori e senzorul ciupit ori e pus invers.
      Diagnoza STAR, INCARCARE FREON, REPARATII. 0769296544

      Comment


      • #18
        Salutare! Imi puteti spune un magazin cu piese pentru un E200 care sa fie OK si sa aibe si preturile rezonabile? Ma intereseaza in acest moment un set de placute spate! Multumesc de ajutor!

        Comment


        • #19
          Si daca intereseaza pe cineva doua cauciucuri de iarna noi noute, marca Continental, cu dimensiunile 245/45/18 la 700 lei/bucata.

          Comment


          • #20
            Salut!
            Am un w211 E220 CDI din 2003 si am patit o cheste foarte neplacuta legata de schimbul placutelor de frana. Inainte sa cumpar masina fostul proprietar si-a luat angajamentul ca va schimba si placutele. A dus-o la mecanic, care s-a apucat sa le desfaca pe cele uzate, timp in care proprietarul a mers sa cumpere placutele noi. Negasindu-le pe stoc a trebuit sa le ia la o zi sau doua. In diferenta asta de timp masina a ramas demontata la mecanic. Dupa ce le-a montat pe cele noi totul a fost in regula, mai putin o eroare in bord (malfunction) "service break visit workshop", pe care o am si in prezent. Sistemul de franare, inclusiv frana de mana merg perfect. Am inteles ca ar exista o problema legata de orele tehnologice de schimbare ale placutelor, ca nu trebuie sa se depaseasca doua ore la deconectarea senzorilor. Iar deconectarea bornei de la baterie nu ar fi o solutie, masina avand si o a doua baterie de dimensiuni reduse, amplasata undeva sub capota, care asigura partea de electronica a masinii.
            Acum, eu am patit-o. Incercati sa nu ajungeti si voi in situatia mea. O sa incerc si eu o resetare. Daca nu merge cred ca ajung pe la reprezentanta cu masina.

            Comment


            • #21
              imi pare rau sa te contrazic, dar eu am schimbat discurile fata + placute cu bornele de la ambele baterii scoase si nu mi-a dat nici-o eroare, iar a doua baterie nu o au toate modele.

              Comment


              • #22
                Cand schimbati placutele de frana sau faceti vreo alta operatie, care presupune sa umblati la desfacerea etrierelor inchideti toate usile si nu le deschideti pana la terminarea operatiunii respective. Atunci nu veti avea nici o erroare.
                Mercedes are prioritate din fabrica.

                Comment


                • #23
                  Pai da al3x82, tocmai treaba asta cu decuplarea bornelor cred ca a fost problema la mine. Mecanicul sunt convins ca a desfacut decat borna de la bateria mare si asa a aparut eroarea. Acum, asta e! Dar ce credeti ca as putea sa fac? Adica ar exista vreo specie de resetare sau ceva de genul asta? Ca poate nu e cazul sa ajung cu ea la reprezentanta sa ma mai scuture si pe acolo de bani.

                  Comment


                  • #24
                    Cand am bagat masina pe tester mi s-a spus ca masina are SBC si atunci cand schimbi placutele trebuie sa dezactivezi SBC-ul. Din cand in cand, la un anumit interval de timp SBC-ul face o verificare a fiecarei roti, moment in care se aude si o bazaiala la motor.Se poate intampla ca acel test sa fie facut in momentul in care schimbi placutele( mai posibil daca deschizi o usa),si mai clar cand etriertul este scos din suruburi acesta poate sa iti sara in cap datorita presiunii cu care se face testul.Nu e de ras deoarece s-a intamplat la service-ul la care am fost. Eu tot de unul singur am schimbat placutele dar am incercat sa ma misc destul de repede si sa nu deschid vreo usa in timpul operatiunii.Am impresia ca testul SBC se face autumat la 200 min sau cand deschizi vreo usa sau cand calci frana.
                    Atunci cand am schimbat rulmentul am dezactivat SBC-ul cu un tester destul de ieftin dupa care l-am activat si totul a fost OK.

                    Comment


                    • #25
                      Daca scoti borna bateriei poti sa stai linistiti cand schimbi placutele...eu asa fac la a mea.
                      PS: Intr-adevar SBC-ul se "trezeste" cand deschizi o portiera dupa un interval indelungat de timp, sau cand apesi la intervale scurte de timp pedala de frana ...dar garantat se duce la "culcare" cand ii tai alimentarea din portbagaj.
                      MB W211 E 270 CDI 210Cp 480Nm BT 89SPP

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by Ovidiu_David View Post
                        Salut!
                        Am un w211 E220 CDI din 2003 si am patit o cheste foarte neplacuta legata de schimbul placutelor de frana. Inainte sa cumpar masina fostul proprietar si-a luat angajamentul ca va schimba si placutele. A dus-o la mecanic, care s-a apucat sa le desfaca pe cele uzate, timp in care proprietarul a mers sa cumpere placutele noi. Negasindu-le pe stoc a trebuit sa le ia la o zi sau doua. In diferenta asta de timp masina a ramas demontata la mecanic. Dupa ce le-a montat pe cele noi totul a fost in regula, mai putin o eroare in bord (malfunction) "service break visit workshop", pe care o am si in prezent. Sistemul de franare, inclusiv frana de mana merg perfect. Am inteles ca ar exista o problema legata de orele tehnologice de schimbare ale placutelor, ca nu trebuie sa se depaseasca doua ore la deconectarea senzorilor. Iar deconectarea bornei de la baterie nu ar fi o solutie, masina avand si o a doua baterie de dimensiuni reduse, amplasata undeva sub capota, care asigura partea de electronica a masinii.
                        Acum, eu am patit-o. Incercati sa nu ajungeti si voi in situatia mea. O sa incerc si eu o resetare. Daca nu merge cred ca ajung pe la reprezentanta cu masina.
                        Sigur trebuie sa ajungi la o reprezentanta, trebuie reactualizat soft-ul de la sistemul SBC. Daca esti ghinionist, dupa resoftare poate sa fie nevoie sa fie schimbat blocul hidraulic SBC ( care include si calculatorul de SBC ); inlocuirea acestuia nu trebuie sa te coste nimic! Daca ai nelamuriri, discutam pe p.m.
                        P.S. Si nu e cazul sa le zici celor de acolo de conditiile in care a aparut mesajul din bord..raspunsul il gasesti mai jos.

                        Originally posted by claudius comsa View Post
                        Trebuie sa schimb placutele de frana la un E 220, caroserie W211. Cei de la Mercedes sunt foarte "ocupati" si abia peste o saptamana pot fi programat. Mi s-a spus ca la schimbul placutelor de frana trebuie dezactivat SBC. Este adevarat? Ca nu prea as vrea sa astept o saptamana dupa ei. Stie cineva ceva?
                        Este adevarat, domnilor! De ce? Autoturismele echipate cu SBC nu au servofrana, iar rolul acesteia e preluat de un acumulator de presiune montat pe blocul SBC, acumulator presurizat permanent la aproximativ 70 bari. La dezactivarea SBC-ului se descarca acest acumulator, evitand aruncarea afara a pistoanelor si defectarea prematura a blocului hidraulic. E pacat sa ai o masina dotata cu un sistem de franare atat de performant si sa-i schimbi placutele pe sant..manopera in service nu e mare, si puteti sa aduceti Dvs. piesele ca sa iesiti mai ieftin.
                        Iar cand se strica SBC-ul, atunci sa vedeti cat de greu franeaza masina..o sa faceti febra musculara apasand pe pedala!
                        Last edited by doktor4carz; 01-17-2009, 00:41 AM.

                        Comment


                        • #27
                          eu am incercat sa destrang aerisitoarele sa inping pistonasele de frana innapoi dar nu a mers ,asa ca varianta asta a cazut (eu am un e220 din 2006 )
                          Cred ca la astea noi merge numai cu testerul......... gresesc?

                          Comment


                          • #28
                            Nu gresesti. Scrie cu o pagina in urma. Nu incerca si alte "inventii" ca nu vei avea succes.
                            Last edited by Danny_bb; 10-06-2009, 20:22 PM.

                            Comment


                            • #29
                              Eu am schimbat placutele acum vreo doua luni. Pana sa le schimb incepuse sa se aprinda becul de placute la bord pentru cateva secunde, apoi se stingea si tot asa. Am schimbat placutele care erau intr-adevar foarte uzate si nu cred ca mecanicul a facut ceva special in privinta senzorului de la placute. Am plecat de la el si este aceeasi manifestare, din cand in cand se mai aprinde becul. Si am deja vreo 1500 km cu placutele noi.
                              Ce credeti? Sa fie ceva cu senzorul sau i-ar trebui un reset?
                              Last edited by anhdhrew; 10-06-2009, 20:13 PM.

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by anhdhrew View Post
                                Eu am schimbat placutele acum vreo doua luni. Pana sa le schimb incepuse sa se aprinda becul de placute la bord pentru cateva secunde, apoi se stingea si tot asa. Am schimbat placutele care erau intr-adevar foarte uzate si nu cred ca mecanicul a facut ceva special in privinta senzorului de la placute. Am plecat de la el si este aceeasi manifestare, din cand in cand se mai aprinde becul. Si am deja vreo 1500 km cu placutele noi.
                                Ce credeti? Sa fie ceva cu senzorul sau i-ar trebui un reset?


                                cred ca nu face sezorul contact bine sau e intrerupt si face contact cand si cand .....la modelele mai noi de auto nu se mai fac senzorii cu contact la masa ,este vb de un fir cu continuitate si afisajul la bord apare cand se sectioneaza firul

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF