Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Mercedes A class, benzina sau diesel?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mercedes A class, benzina sau diesel?

    Salutare tuturor. V rog să mă ajutați si pe mine cu un sfat. Vreau s achiziționez o mașină de oraș pentru soție. M-am gindit la Mercedes A class. ne place cum arată si cum se vede când stai la volan.Cutie automată obligatoriu. spuneti vă rog care motorizare e mai reușită, care sunt punctele slabe etc. orice sfat, experiența sau îndrumare va fi bine venit i v mulumesc anticipat.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Respectă regulile generale de postare!

    P.S.: Vezi că nu apar diacriticele din Tapatalk.
    Last edited by cl600; 03-17-2018, 08:15 AM.

  • #2
    A-classe a ajuns deja la a patra generație, la oricare te referi tot benzinarele sunt cea mai buna alegere.

    Deschide forumul nostru direct din browser, Google, Edge, etc. Nu mai folosi tapatalk.

    Daca scri de telefon sau tableta, încearcă asta:





    ,
    Last edited by cl600; 03-17-2018, 08:12 AM.
    http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


    www.mbretrofit.ro

    Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

    Comment


    • #3
      Salut!
      N-ai precizat pe ce model ai pus ochii...
      La sfatul just al colegului cl600 privind motorizarea(diesel sau benzina), as adauga faptul ca benzinarele din prima generatie(w168) fabricate pana in 04.2002 sunt de evitat.
      Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

      Comment


      • #4
        Cer scuze c nu am precizat, fabricat între anii 1999 i 2004. Mulumesc înc o dat


        Sent from my iPhone using Tapatalk

        Comment


        • #5
          Subscriu la ce au spus colegii mai sus... pe benzina clar. Si eu sunt in cautarea unei masini pentru sotie, tot pentru oras, asa ca, dupa indelungi controverse benzina/diesel, motoare, oras/afara, am ajuns la concluzia ca cea mai buna masina de oras este pe benzina!
          Sfatul meu pentru tine este sa verifici bine masina inainte sa o achizitionezi (mai ales ca vrei model mai vechi '99-'04) si incearca pe cat posibil sa fie spre finalul perioadei mentionata de tine (adica 2003-2004).
          Spor la cautat si sa ne tii la curent cu noutatile.
          Sa aveti drumuri line si concedii dese !

          Comment


          • #6
            A 160 sau A190 , cel de 1,6 fiind mai fiabil si mai economic. consuma cam 9-10 in oras cu cutie automata. trebuie verificata fff bine cutia, aceasta fiind buba la a class. Eu i-am luat sotie cutie semiautomata, f buna, nu are ambreiaj, nu se straica. Bafta

            Comment


            • #7
              Eu am fost foarte multumit de A class-ul meu, 1.7CDI. w168 din 2003. Acum are 165.000 km. Am fost super incantat de ea, si eu si soția. Este extrem de spațioasa, glisarea banchetei spate fiind foarte utila, dându-ți posibilitatea să mărești portbagajul sau locul la picioare, după nevoie. Daca are trapa sa verifici dacă vâjâie, la viteze mari asta poate deveni deranjant. Cutia automata din ce am vorbit cu mecanici nu ridica foarte des probleme. Îti recomand sa ii schimbi uleiul si filtrul la cutie daca iti iei una cu cutie automata. Reviziile mi s-au părut foarte ieftine. Poziția de condus e ok, chiar și la drumuri lungi fiind suficient de confortabila. Mi se pare genul de mașină love it or hate it.
              As retine, insa, aspectele negative legate de cat de inghesuite sunt chestiile pe la motor. De exemplu, am incercat sa schimb cureaua de accesorii, lucru care s-a dovedit foarte dificil, iar pe parcurs am realizat că trebuie schimbata pompa de apa, pentru operatiunea asta fiind nevoie sa dai jos motorul, manopera fiind 400 lei pentru a inlocui o piesa care a costat 150. Piesele insa par a fi foarte rezistente, cu exceptia acelei defectiuni nu m-am confruntat cu altceva.
              Ai grija ce cumperi, totusi! După cum a zis un clasic, cel mai scump Mercedes este un Mercedes ieftin!

              Comment


              • #8
                Să mă bag şi eu în discuţii...

                Aş zice să mai pui un bănuţ peste şi să iei un W169. Chiar week-endul ăsta am condus 3 maşini diferite. Fostul W168, W169-le şi un tanc de BMW 525D automat

                La W169 (cel puţin ce-am eu) singura hibă ce i-o găsesc e că nu are atâtea urechi de agăţat chestii prin porbagaj şi nu poţi scoate scaunele din spate. Dar podeaua e tot dreaptă (se ridică un lat de mână placa de peste roata de rezervă).
                În rest e cam aceeaşi chestie, cu avantajele şi dejavantajele modelului. La motor par o idee mai înghesuite, dar filtrele se schimbă mult mai uşor.

                Un avantaj enorm la W169 e interiorul. E mai mare şi stai mult mai bine în scaun. E mult mai confortabil. Dar şi mult mai comun. Parcă şi-a pierdut din personalitate. W168-le vine cu un aer aparte.

                Dacă ei automată musai să aibe tempomat. E genială invenţia. Şi să ai mare grijă la piciorul stâng, altfel te dai jos ţinându-te cu mâna de gură (am păţit-o cu BMW-ul altfel nu aduceam discuţia). Nu vrei să ştii ce senzaţie e să calci frâna cu stângul căutând ambreiajul. Şi cu uleiul grijă mare unde-l schimbi. Ăsta cu BMW-ul zice că după ce l-a schimbat ia luat-o cutia razna. Şi chiar schimbă mai rău ca mine (se simte).

                Revenind la A-Klasse, da, te cam rupe la manoperă că aproape pentru orice rahat se dă motorul jos şi toţi fug de asta. Dar nu-l dai toată ziua. Grijă la motor cum sună (pe la 180000 cam se aude oboseala distribuţiei) şi la rugină la pasajele aripilor spate.

                În rest cam e ce trebuie. Pe mine nu m-a lăsat niciodată la greu.
                Fosta: W168 A160 '99 Benzină
                Actuala: W169 A200 '04 Benzină
                Urmează: Dacia 1300 '74

                Comment


                • #9
                  Eu deja am 288 000 km

                  Comment


                  • #10
                    Am si eu un A class din 2013 pe benzina si merge ok. Masina pleaca la cheie iarna / vara. Sunt multumit.

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF