Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Uleiuri motor pentru M271 (C180 W204)

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91
    Am frunzarit si niste datasheet-uri pe densitate la 15°C si vascozitate ( in mm2 / secunda ) la 40°C , respectiv 100°C . Sunt pe net pt toti fabricantii: Mobil 1 , Castrol, Motul, Liqui Moly, Shell, Petronas etc. si toate vascozitatile pt cine are rabdare, cu mentiunea ca probabil au publicat testele pt uleiurile lor fabricate in tarile cele mai 'bune' si ca nu toti folosesc acelasi standard de testare pt a obtine aceste valori.

    Shell Helix Ultra intr-adevar pare un ulei de luat in seama si recomandat, s-ar putea sa-l incerc pe viitor, depinde si unde se fabrica cel care se poate procura la noi.

    Comment


    • #92
      Originally posted by dkmg View Post
      Reaprind putin discutia pe subiect cu urmatoarele constatari, voi tine situatia sub observatie.
      W211-le meu a fost luat in aprilie din Germania la 73.500 km cu revizia facuta proaspat, a avut ulei 229.3 0w40 toata viata lui original MB.
      Nu am observat consum de ulei.
      Daca statea mai mult de 6-8 ore, avea acel 'brrr' de 1 secunda la pornire.

      Pe la 83.500 km s-a facut prima revizie in tara. S-a pus ulei Mercedes original 5w40 229.5 de la reprezentanta autohtona.

      Pe la 90.000 km, deja din punctul meu de vedere era o problema mare, motorul facea 'brrr' la fiecare pornire, indiferent daca era oprit de cateva zeci de minute sau de cateva ore, era zgomotos, 'brrr-ul' devenea tot mai indelungat, tindea spre 2-3 secunde. La inspectie vizuala si olfactiva, uleiul parea diluat, avea miros de benzina, era foarte innegrit si curgea foarte usor chiar si rece.

      La 91.000 km nu am mai rezistat si desi trecusera doar 7500 km de la revizia anterioara, am schimbat uleiul. S-a pus Liqui Moly 0w40 229.3 bidon mov Made in Germany.
      Acum am 95.500 km.
      'Brrrr' a disparut complet, il mai am doar la porniri dupa ce masina a stat peste noapte max 1 secunda si nu se mai aude din interiorul masinii, doar daca geamul / portiera sunt deschise.
      Ramane sub observatie si voi puncta daca o sa constat vreo diferenta de calitate dupa 6-7000 km cum am observat la uleiul Mercedes Benz, altfel planuiesc urmatoarea revizie in jurul a 100.000 km.
      Trebuie să înțeleg că nu recomanzi uleiul original Mercedes MB 229.5?
      @cutaresku: Știi cumva, uleiul Shell Helix Ultra este considerat full sintetic și de către legea germană?
      Mulțumesc!
      La mulți ani!

      Comment


      • #93
        Mie nu mi-a placut comportamentul lui. Probabil are si acela loturi diferite. Teoretic ar trebui sa fie Petronas in el, dar nu stiu gradul de libertate al reprezentantelor de a jongla cu alti producatori. Oricum, sunt sigur ca sunt oameni care pot sa confirme ( nu stiu si daca vor sau au vreun interes ) ca nu ajunge la noi in reprezentante exact ceea ce se foloseste si in Germania ( cel putin ca tara de fabricatie ), unde as folosi ulei Mercedes fara ezitare.

        Comment


        • #94
          Originally posted by iuliu m. View Post
          Amsoil 0W-40 Extreme Power a folosit cineva?
          ai folosit tu acel ulei?
          dar redline powersports 0w40 https://www.redlineoil.com/new-0w40-...orts-motor-oil

          Comment


          • #95
            Urmeaza sa fac si eu primul schimb de ulei de cand am luat masina, m271, masina are aproximatv 222.000 km si sunt in dilema ce tip de ulei sa pun, 0w40 sau 5w40 si ce producator. Momentan m-am orientat spre 5w40 Mercedes MB 229.5, dar inca mai studiez piata.

            Comment


            • #96
              @ fane_05
              Mergi pe ulei 0W40 eu am 325.000 de km cu 0w40. Ca producator nu conteaza asa mult atat timp cat respecta una din normele 229.3 sau 229.5 iar uleiul respectiv se afla in lista Bevo MB pentru normele mentionate mai sus.
              Mai multi colegi care au folosit recent uleiul Mercedes 229.3 sau 229.5 care acum este produs de Petronas au spus ca nu mai este aceeasi calitate ca inainte si ca motoarele lor pe benzina sunt mai zgomotoase. Aici parerile sunt impartite.


              Sent from my iPhone using Tapatalk

              Comment


              • #97
                Multumesc pt sfat @Crazyady. Din ce am vazut Castrol si Liqui Moly ar fi mai apreciate.

                Comment


                • #98
                  Am vazut si eu un videoclip despre uleiuri si-l postez aici poate ajuta pe cineva.
                  RESURS - consum de ulei redus - https://99vehicles.ro/resursAsigurare RCA prin 99Vehicles - https://ritter.ro/rca-99vehiclesVerifica o masina SH din strainat...

                  Comment


                  • #99
                    Salut,detin un MB W204 din 2012, motorizare 1.8 benzina. In urma cu un an am achizitionat automobilul ,avea 183.000 km si la schimbul de ulei mecanicul mi-a pus Castrol 5w40.A fost ok insa mi s-a parut cam zgomotos motorul si in 14.000 km am mai completat cam 500 grame. E timpul sa fac din nou schimbul de ulei iar baietii din Giarmata (langa Timisoara) care se ocupa doar de Mercedes mi-au recomandat ulei original MB 10W40 . Mentionez ca in momentul de fata masina are 197.000 km. Ce parere aveti,este ok acest tip de ulei precum si vascozitatea recomandata?
                    Va multumesc!

                    Comment


                    • Nu. Nu este ok.

                      Comment


                      • Salut! Iuliu poti sa si motivezi de ce nu ar fi in regula? Multumesc!

                        Comment


                        • Sigur. Ai pm.

                          Comment


                          • Ar fi in regula daca locuiesti in dubai, sau scoti masina doar pe vreme calda si mergi cuminte cu ea.
                            uleiu ala nu respecta norma 229.5 sau macar.3.
                            asa ca nu e pont.

                            Comment


                            • Salutare. Multumesc pentru sfaturi/informatii. Am discutat din nou cu baietii de la Giarmata si mi-au precizat ca a fost o neintelegere si ca de fapt era vorba de ulei MB 5W40 ce respecta norma 229.3

                              Comment


                              • Originally posted by mishu01 View Post
                                Salut,detin un MB W204 din 2012, motorizare 1.8 benzina. In urma cu un an am achizitionat automobilul ,avea 183.000 km si la schimbul de ulei mecanicul mi-a pus Castrol 5w40.A fost ok insa mi s-a parut cam zgomotos motorul si in 14.000 km am mai completat cam 500 grame. E timpul sa fac din nou schimbul de ulei iar baietii din Giarmata (langa Timisoara) care se ocupa doar de Mercedes mi-au recomandat ulei original MB 10W40 . Mentionez ca in momentul de fata masina are 197.000 km. Ce parere aveti,este ok acest tip de ulei precum si vascozitatea recomandata?
                                Va multumesc!
                                Uleiul Castrol,nu mai este ce era odata,este contrafacut la greu.
                                Si eu am experiente proaste cu aceasta Marca,la fel,motor mai zgomotos.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF