Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Probleme SBC CLS W219

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Probleme SBC CLS W219

    Intr-o zi am coborat jos la masina si am deschis-o si mi-a aratat Reduced braking power - 'start engine', am pornit motorul, nu am mai avut probleme, apoi dintr-o data intro zi in timp ce mergeam mi-a aparut ABS,ESP,Runflat inactive(fara brake sau sbc sau altceva).
    Am fost la Mercedes la reprezentanta au pus-o pe tester iar raspunsul a fost
    -"Nare nimic, n-am gasit nici o eroare"
    Apoi dupa vreo 3 zile de mers mia dat cu rosu in timp ce mergeam "Reduced Braking Power! Depress brake pedal fully!" si nu mai mergea sa bag din "P" in "D" am dus-o pe trailer pana la Mercedes si intr-un sfarsit acum au vazut si ei ca ar putea fi SBC-ul,
    Va rog sa imi spuneti daca e chiar asa pentru ca unul nou e 2000 Euro.

    Multumesc

  • #2
    SBC-ul ar trebui schimbat gratuit(dupa politica Mercedes), dar, cum cei de la service sunt niste tepari si trag pe om,in orice fel de mod,te costa 2000.

    Comment


    • #3
      Salut aceeasi problema am si eu de cateva zile mi-a aparut ESP inoperative,RUN flat inoperative,SPEED tronic inoperative -ce rezolvare ai gasit pana la urma ?

      Comment


      • #4
        Am gasit pe cineva aici pe forum care repara SBC (La cererea userului numarul a fost sters. Detalii doar aici pe forum) astept mesaj cu rezolvarea problemei .
        Last edited by popeye_pmm; 04-11-2016, 20:20 PM.

        Comment


        • #5
          La mine am rezolvat problema mai simplu si mai ieftin decat m-am asteptat,am fost la reprezentanta si mi-au suspectat aceeasi problema costisitoare (sbc),dupa care am mers la un mecanic renumit cu tester la care mi-a gasit contactorul pedalei de frana care-mi trimitea errori catre sistemele de ABS ESP RUN flat etc ,cu tot cu manopera tester si contactor m-a costat in jur de 150 lei -nu e dracu atat de negru pe cat pare SFAT :Consultati mai multe pareri si optiuni inainte sa dati bani in vant (Y)

          Comment


          • #6
            ESP,ABS,RUN FLAT inoperative -Probleme SBC sau nu ?

            MERCEDES CLS an 2007,diesel
            De cateva zile mi-a aparut pe afisajul ceasurilor :ESP,ABS,RUN FLAT,SPEED TRONIC INOPERATIVE
            Trag o fuga la reprezentanta MERCEDES BENZ si in urma unei diagnoze mi-au spus ca ar fi SBC pe cale sa ma lase,piesa care da comanda catre toti senzori care costa undeva la aproximativ 2000euro .
            Cum 2000 euro nu e o suma de neglijat ,plec suparat si merg la un service de cartier de renume sa mai vad o parere de data aceasta una buna In urma testerului mi-au detectat contactorul(butonul) de sub pedala de frana care-mi trimitea semnal erronat catre calculator ,deci tester plus manopera plus buton inlocuit undeva la 150 lei.Apropo modelele Mercedes Cls 320 dupa anul 2007 nu detin unitate SBC sunt dotate cu alta unitate care se nmeste SBR sau ceva de genu care nu se strica,in Germania reprezentanta e ceva sfant si am inteles ca in politica lor inlocuirea SBC ar fi gratuit in Romania din pacate, problema sta ceva mai nasol.
            SFAT : nu aruncati cu bani in vant pana nu consultati mai multe pareri.
            Attached Files

            Comment


            • #7
              SBC-ul nu se schimba gratuit nicaieri,decat daca ai garantie extinsa la masina...etc
              In schimb are durata de viata limitata.Nu tine de nr de km sau de intervalul de timp,ci pur si simplu de cat de des actionezi frana .

              Comment


              • #8
                Are dreptate solvay77, pana la urma eu am luat un SBC la mana a doua(seriile sa se potriveasca) si nu am mai avut probleme oricum la inceput trebuie sa iti apara SBC cu negru nu cu rosu apoi dupa un timp iti da cu rosu(cand s-a dus de tot)

                Comment


                • #9
                  Asadar pana la urma exista cineva care repara pe aici aceste sbc? tot caut si nu gasesc! reprezentanta schimba unitatile sbc cu alte unitati sbc sau sunt inlocuite cu alte unitati mai performante? am problema asta la un cls din 2006 la 74 de mii km.Problema e ca nu sunt in Romania, reprezentanta de aici cere 3000 si ceva de euro pentru inlocuirea unitatii iar pe cineva cu un Star nu am ! de incumetat sa il dau jos de pe masina ma incumet nu zic nu ! am gasit aceeasi unitate la bosch in jurul a 1000 de euro! Ideea e ca am nevoie de Star pentru aerisire! M-ar ajuta foarte mult daca aveti ceva idei , sfaturi sau cum ati proceda voi daca v-ati gasi intr-o situatie similara!
                  "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

                  Comment


                  • #10
                    Tinand cont ca sunt extrem de putini cei care repara aceste unitati asa cum trebuie adica sa schimbe periile de la motoras, vas expansiune etc... si majoritatea doar reseteaza eroarea si cand tie lumea mai draga ramai si fara frane si nu mai esti nici avertizat eu as alege reprezentanta e cea mai buna solutie!
                    Reintrand in subiect tinand cont ca SBC nu cedeaza la un anumit numar de km predefinit ci in functie de utilizare te-as intreba cand ai schimbat ultima data lichidul de frana si mai ales fe unde stii tu ca acum SBC e defect si nu altceva?Ce erori ai stocate?!?
                    Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

                    Comment


                    • #11
                      Salut, ia incearca si la "doctorul" asta sa ceri un diagnostic !!

                      Prietenii stiu de ce ! Stima.
                      Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
                      Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                      Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
                      SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
                      https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

                      Comment


                      • #12
                        Am inteles destul de bine ca reprezentanta este cea mai viabila optiune. De unde stiu ca e unitatea Sbc defecta? Simplu dupa ce mi-a aparut mesajul de eroare in bord (la o luna dupa ce am achizitionat masina si aproximativ 1000 km facuti), m-am documentat aici pe forum si am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa merg la reprezentanta! Am sunat, m-am programat, m-am dus . Ce imi spune reprezentanta este ca diagnoza este gratis , codurile de eroare sunt confidentiale pentru ei (politica lor), nu am inteles de ce, dar in fine, manopera pentru inlocuirea piesei este echivalentul a 470 de euro, piesa costa echivalentul a 2615 euro.Am cerut o oferta de pret pe la Mercedes Romania pentru piesa, dar bineinteles ca intr-un final nu m-am ales cu absolut nimic. Asa ca am inceput sa caut ceva preturi pe la producator, adica Bosch si cu piesa la schimb ajunge 980 de euro sau fara piesa la schimb 1100 euro. Totodata , am rugat sa verifice in sistemul reprezentantei si ultima revizie efectuata la MB apare la 39K in martie 2011. Masina este din 2006 si are acum 74 K. Am fost in audienta la directorul reprezentantei, care este de cetatean german, i-am expus datele problemei si l-am rugat sa gaseasca o varianta in a schimba aceasta piesa cu anumite costuri bilaterale. In fine , mi-au spus ca vor face demersuri in Germania si ca mi se va comunica ce se stabileste. Asta se intampla undeva pe 10.11.2016. Nici pana astazi nu am fost contactat de cei de la reprezentanta! Asadar, inca odata reprezentanta este o solutie foarte viabila
                        "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

                        Comment


                        • #13
                          Pai si tot nu am inteles de ce esti asa sigur ca e defect?!?Daca zici ca te-ai documentat in legatura cu problema ta presupun ca nu are rost ca sa iti mai spun ca poti avea erori pe sbc si fara ca el sa fie defect nu?!?Cauta un tester mai profesional tip Bosch...Si uimestene cu, codurile de eroare si mai intreb odata de lichidul de frana...
                          Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

                          Comment


                          • #14
                            Probabil ca nu stiu sa ma fac inteles destul de bine. Masina am achizitionat-o la inceputul lunii octombrie 2016. Codul de eroare a aparut la sfarsitul lunii octombrie 2016. In istoricul reviziilor la MB ultima revizie facuta la ei apare in anul 2011 luna martie la 39 de mii de km. Cand a aparut acest mesaj masina avea 74 de mii de km. Cartea service a masinii nu exista, cel putin nu in posesia mea iar cu proprietarul nicio sansa .Eu nu vorbesc araba, el nu vorbeste engleza. De unde stiu ca trebuie schimbat SBC? Reprezentanta Mercedes Benz din Kuwait a spus ca trebuie schimbat dupa ce in prealabil au facut o diagnoza a masinii. Intr-adevar exista multe cauze care pot duce la o eroare la SBC. Tester bun imi doresc si eu, de asta tot intreb in dreapta si stanga, se pare fara un rezultat satisfacator.Curios este ca atunci cand incerc sa folosesc functia autohold pe display imi apare un mesaj "SBC H is unavailble. See owner's manual"
                            "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

                            Comment


                            • #15
                              Presupun ca la voi sunt temperaturi mereu crescute.Asa ca lichidele sufera.Personal as cauta tester chiar daca nu original sa vad erorile.Lichidul de frana se schimba la 2 ani indiferent de kilometrajul masinii...
                              Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF