Mercedes Benz Forum
Atentie :
Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum.

Go Back   Mercedes Benz Forum > Limuzine > Mercedes Benz S Klasse > Sfaturi la achizitie - S Klasse

Sfaturi achiziție C217 AMG rulat

Sfaturi la achizitie - S Klasse


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-09-2018, 22:49 PM   #1
birt
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Suceava
Motorizare : C217 AMG 5.5
Age: 41
Posts: 5
:
[Junior Member]
Default Sfaturi achiziție C217 AMG rulat

Sunt conștient că postez în secțiunea de S limuzină, însă având în vedere similitudinile și faptul că cea mai apropiată categorie ar fi fost sfaturi achiziție CL - categorie care pare să fie cam pustie - am decis să postez aici, sper că nu este o problemă.

Așadar, mă gândesc să achiziționez un S63 AMG Coupe cu o vechime de 3-4 ani (motorizarea de 5500), cu 30-100k km la bord și aș avea nevoie de niște sfaturi legate de asta.

Mașina va fi condusă de mine personal, cel mai probabil până în 10-15k km/an, pentru următorii 3-5 ani. Am ales C217 pentru că îmi doresc o mașină din clasa de lux însă una care este orientată în principal către șofer, nu către pasageri. Având în vedere faptul că nu am și nu vreau copii, 2 portiere sunt arhisuficiente iar C217 pare să fie exact ce îmi doresc. Alternativa ar fi fost un Continental GT însă Bentley pare să fie mult în urmă cu tehnologia - modelul din 2018 se compară cu clasa S de acum 10 ani - și în orice caz nu mai vreau mașină nouă.

M-am uitat pe îndelete la oferta de C217 rulate de pe mobile.de și poate că aș fi optat pentru o motorizare S400 de 3l însă sunt foarte puține oferte disponibile, prețurile sunt mari iar dotările opționale sunt cam slabe. În gama S500 varietatea ofertei este mult mai mare, dar dacă tot este să se încadreze în categoria superioară de impozit, prefer să optez pentru S63 nu doar pentru motor și sportivitate în general ci în principal pentru că multe dotări care sunt opționale la motorizările inferioare sunt incluse ca dotări standard.

Pentru a face mai ușoară referirea am să numerotez subiectele în legătură cu care aș dori informații suplimentare.

1. Garanția Junge Sterne

Aș vrea ca mașina să fie acoperită de garanție. Chiar dacă în general nu prea sunt probleme am mai avut ghinioane de genul acesta (cu mașină nouă chiar) și nu vreau să repet situația.

Problema este că nu găsesc nicăieri informații detaliate despre garanția Junge Sterne. Are cineva un link sau poate un scan al condițiilor? În ce condiții poate fi prelungită peste cele 24 de luni incluse? Merită prelungirea?

Alternativa ar fi garanția extinsă de la producător care necesită o revizie plus vreo 1.9k EUR/an însă probabil că nu aș putea să o extind decât pe 2 ani având în vedere vârsta mașinii.

2. Kilometraj bord

În ce măsură contează? Ce diferențe sunt (în afară de garanție) între 30k km și 100k km la un motor atât de mare? Ce probleme pot apărea la o mașină de genul ăsta cu peste 100k km?

Întreb pentru că există și varianta să iau ceva cu puțin peste 100k km cu un preț cu >10% mai mic decât cele sub 100k.

Am de gând să iau de la dealer Mercedes din Germania, nu cred că se pune problema unui kilometraj alterat.

3. Frâne AMG ceramic

Cum este cu frânele de tipul acesta? Din câte am mai citit, discurile pot să fie în regulă la 100k km dacă mașina a fost condusă calm dar pot să fie relativ praf și la 20-30k km dacă mașina a fost condusă pe circuit. Cum se pot verifica?

Având în vedere costurile de înlocuire a discurilor de tipul acesta, este posibilă înlocuirea cu frâne normale când cele ceramice sunt uzate? Când zic “înlocuirea” mă refer la înlocuirea cu costuri decente, nu comparabil cu un set de discuri noi pentru frânele ceramice care din câte am înțeles poate să sară de 10k EUR.

4. Tapițerie deschisă la culoare

Tapițeria bej și cea gri deschis arată extrem de bine după părerea mea. În general am grijă la ce fac prin mașină însă mi se întâmplă să port blue-jeans relativ frecvent. Este chiar atât de dramatică întreținerea pe cât zice lumea? N-am avut decât tapițerie închisă la culoare până acum deci n-am nici cea mai vagă idee.

Tot pe aceeași temă, cum e cu tapițeria maro și cea roșie? Suferă de aceleași probleme (culoare “scursă” de la pantaloni)?

5. Costuri întreținere

Știu cât este impozitul, asigurarea Casco (cu aproximație), precum și garanția extinsă. Ca și consum, mă aștept la o medie de 13-14l/100km. Ce nu știu este la ce să mă aștept ca și costuri de revizie.

6. Altele

Dacă există sfaturi legate de alte lucruri care nu sunt menționate aici aș fi interesat să le ascult. Nu pot să pretind că fac parte din categoria celor pasionați de mașini, nu mă pricep foarte bine la detalii tehnice și în consecință sfaturile de la cei care sunt mai în temă ca mine sunt binevenite.
birt is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2018, 23:08 PM   #2
b97dmt
Senior Member
 
b97dmt's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Bucuresti
Motorizare : w 204 200 cdi/ w 212 250 cdi 4matic
Age: 39
Posts: 2,803
:
[Senior Member]
Default

1 . Referitor la garantie , ar trebui sa te intersezi la un dealer , ce conditii se aplica . Cand am luat eu masinile existau mai multe tipuri de garantie extinsa pt masini noi , aplicabile si la cele SH cu Junge Sterne. Garantie extinsa de 1 an , peste garantia de fabrica (2 ani) sau de 3 ani ( in total ajungeai la 5 ani ).
Doar ca aparea o fransiza ....trebuie intrebat.
2 . Binenteles ca exista o diferenta ....motorul pierde CP in timp .
3. Nu ma pricep , atat stiu ca au preturi piperate.
4.Blugii , jachetele de piele lasa urme pe tapiteriile din piele , iti recomand sa folosesti solutii speciale . Cea mai sanatoasa varianta este sa folosesti o husa , prosop , stiu ca nu este foarte estetic dar iti vei proteja scaunul .
5. Costurile sunt mari si foarte mari , te poti interesa la orice reprezentnata cat costa ora de manopera mecanica si ora manopera tinichigerie pt AMG.
6. La categoria sfaturi iti recomand sa te mai gandesti la “ nu am si nu vreau copii “ , habar nu ai ce pierzi trust me .
b97dmt is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 06:11 AM   #3
Florin_WES
Mercedes-AMG
 
Join Date: Jun 2008
Location: Xanten/Craiova
Motorizare : M157 AMG
Age: 32
Posts: 1,289
:
[Mercedes-AMG]
Default

Salutare,

1. Garanția Junge Sterne

Eu nu aș cumpăra o astfel de mașină fără garanție.
Până la 100.000 de km, îți acoperă 100%, piese și manoperă. Între 100-120 de mii, 80%... etc.
Dacă ajung zilele următoare la mașină, îți las câteva poze.
La AMG-uri, prelungirea garanției Junge Sterne este mult mai scumpă.

Ca exemplu, la E500 Coupe, am prelungit garanția cu 1 an. Am plătit 700 și ceva de € dar am avut reparații de vreo 3.500 €.

Poți trimite un e-mail la MB Germania/Romania și sigur primești informațiile dorite.

3. Frâne AMG Carbon Ceramic

Eu sunt foarte încântat.
Nu se compară cu frânele normale.
Din păcate, nu țin o viață de mașină, cum zic ei.

Am rugat un amic, care lucrează la MB Germania, să se uite în istoricul de service la mai multe AMG-uri (care au opțiunea asta).
El mi-a zis că au fost destui, care au schimbat discurile la 120-max. 150 de mii de km.

Un alt avantaj este că nu-ți murdăresc jantele așa repede.
Eu aș zice 2000 de km, față de 500.
Nu cred să apuci 20 de mii de km pe circuit )).

Din ce știu, reprezentanța are un procedeu de verificare. Se lipesc niște buline pe disc și în funcție de câte puncte apar în buline, se calculează uzura discului. Dacă am înțeles eu bine.
Există și un dispozitiv de la Carboteq.

Prețul este marele dezavantaj.
Un set complet, discuri și plăcuțe, te duce pe la 20-25 de mii de euro... .
Este posibilă înlocuirea discurilor și plăcuțelor, cu unele normale.
Oricum, pe dimensiunile alea, costă ceva și cele normale.

4. Tapițerie deschisă la culoare

Acum mă bucur că am luat mașina cu interior negru ).
Nu că ăsta nu se murdărește, doar că nu se vede ca pe alb/bej/gri.

5. Costuri întreținere

Cum deja te aștepți, costurile sunt mai mari dar nu sunt de speriat.
O să ma uit pe facturi și revin cu prețurile de la ultimele 3 revizii.Numai bine!
__________________
Regulament general Club Mercedes.

Last edited by Florin_WES; 06-11-2018 at 06:48 AM.
Florin_WES is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2018, 15:28 PM   #4
birt
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Suceava
Motorizare : C217 AMG 5.5
Age: 41
Posts: 5
:
[Junior Member]
Default

Mulțumesc frumos pentru răspunsurile informative și pentru detaliile oferite.

Quote:
Originally Posted by b97dmt View Post
Binenteles ca exista o diferenta ....motorul pierde CP in timp .
Habar n-am avut de asta. Nu prea contează oricum, zic eu că peste 300 CP este relativ inutil în România mai ales având în vedere că eu stau în jud. Suceava și merg predominant pe șosele cu 2 benzi. Plus că sunt genul care conduce calm, nu fac depășiri nervoase la 170-180km/h.

Concluzia ar fi că problema principală cu nr. de km. este acoperirea garanției și posibilitățile de prelungire.

Quote:
Originally Posted by b97dmt View Post
4.Blugii , jachetele de piele lasa urme pe tapiteriile din piele , iti recomand sa folosesti solutii speciale . Cea mai sanatoasa varianta este sa folosesti o husa , prosop , stiu ca nu este foarte estetic dar iti vei proteja scaunul .
Nici nu m-aș gândi să pun prosop sau husă - strică tot aspectul. Îmi aduce aminte de telecomenzile de la TV pe care lumea le ținea prin anii '90 cu folia protectoare timp de ani de zile

Sunt foarte frumoase tapițeriile deschise la culoare dar cred că până la urmă am să optez pentru ceva mai închis la culoare. Prefer așa decât să stau tot timpul cu grijă.

Quote:
Originally Posted by b97dmt View Post
6. La categoria sfaturi iti recomand sa te mai gandesti la “ nu am si nu vreau copii “ , habar nu ai ce pierzi trust me .
M-am gândit foarte, foarte bine până acum. Decizia e că nu-mi trebuie Am suficienți prieteni care au copii și am văzut cam cât de dramatic le afectează stilul de viață. Spre norocul meu, soția mea e pe aceeași lungime de undă - ne este foarte bine așa cum este acum.

Să nu mă înțelegi greșit, nu spun că nu ar fi o experiență deosebită să ai copii, sunt sigur că privești lumea altfel ca părinte însă... fiecare cu satisfacțiile lui

Quote:
Originally Posted by Florin_WES View Post
Eu nu aș cumpăra o astfel de mașină fără garanție.
Exact asta m-am gândit și eu. Am mai avut probleme de gen schimbat transmisia și îmi imaginez că astfel de operațiuni ajung la niște prețuri sci-fi pe AMG-uri.

Quote:
Originally Posted by Florin_WES View Post
Până la 100.000 de km, îți acoperă 100%, piese și manoperă. Între 100-120 de mii, 80%... etc.
Dacă ajung zilele următoare la mașină, îți las câteva poze.
La AMG-uri, prelungirea garanției Junge Sterne este mult mai scumpă.
Înțeleg că este foarte asemănătoare garanției extinse care costă 8790 RON pe an la orice AMG și poate fi extinsă dacă mașina are până în 100k km. Este rezonabil după părerea mea având în vedere că Junge Sterne include 2 ani.

Quote:
Originally Posted by Florin_WES View Post
Poți trimite un e-mail la MB Germania/Romania și sigur primești informațiile dorite.
Așa am să procedez.

Quote:
Originally Posted by Florin_WES View Post
3. Frâne AMG Carbon Ceramic

Eu sunt foarte încântat.
Nu se compară cu frânele normale.
Din păcate, nu țin o viață de mașină, cum zic ei.

Am rugat un amic, care lucrează la MB Germania, să se uite în istoricul de service la mai multe AMG-uri (care au opțiunea asta).
El mi-a zis că au fost destui, care au schimbat discurile la 120-max. 150 de mii de km.

Un alt avantaj este că nu-ți murdăresc jantele așa repede.
Eu aș zice 2000 de km, față de 500.
Nu cred să apuci 20 de mii de km pe circuit )).

Din ce știu, reprezentanța are un procedeu de verificare. Se lipesc niște buline pe disc și în funcție de câte puncte apar în buline, se calculează uzura discului. Dacă am înțeles eu bine.
Există și un dispozitiv de la Carboteq.

Prețul este marele dezavantaj.
Un set complet, discuri și plăcuțe, te duce pe la 20-25 de mii de euro... .
Este posibilă înlocuirea discurilor și plăcuțelor, cu unele normale.
Oricum, pe dimensiunile alea, costă ceva și cele normale.
Foarte utile informațiile, mulțumesc.

Dacă înțeleg corect, în principiu pot să iau ceva cu frâne AMG ceramic și să le înlocuiesc când se uzează, dezavantajul principal fiind că trebuie să le înlocuiesc pe toate odată pentru că altfel arată ca naiba. Am să cer niște informații despre uzura frânelor dacă optez pentru o mașină cu frâne ceramice.

În niciun caz nu vreau să dau 20k+ pe frâne și sigur nu sunt acoperite de garanție. Aș zice că e o opțiune bună când mașina este nouă, mai ales pentru cei care au un stil de condus mai puțin smucit și conduc >20-25k km/an. Pentru mine nu merită să fac așa o investiție pentru 40-50k km total.

Quote:
Originally Posted by Florin_WES View Post
Acum mă bucur că am luat mașina cu interior negru ).
Nu că ăsta nu se murdărește, doar că nu se vede ca pe alb/bej/gri.
Mda... cred că am să optez și eu pentru o culoare închisă. Alternativa pare să implice schimbări în garderobă (nu ar fi o problemă majoră dar oricum neplăcută), interior detailing de 2-4 ori pe an (la >150km distanță) plus extra grijă... Prefer negru sau maro.

Quote:
Originally Posted by Florin_WES View Post
Cum deja te aștepți, costurile sunt mai mari dar nu sunt de speriat.
O să ma uit pe facturi și revin cu prețurile de la ultimele 3 revizii.
Bănuiesc că în medie cam ~1000 EUR pe revizie?
birt is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 17:15 PM   #5
birt
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Suceava
Motorizare : C217 AMG 5.5
Age: 41
Posts: 5
:
[Junior Member]
Default

Până la urmă am decis să iau cu tapițerie deschisă la culoare (am luat gri deschis) și din cauza numărului limitat de oferte disponibile am fost nevoit să iau cu frâne ceramice. Nu prea mi-a surâs mie treaba cu frânele ceramice însă pot să zic că țin atât de bine încât mă gândesc serios să rămân tot pe ceramice și după ce se uzează discurile dacă ajung până acolo.

Înainte să cumpăr am dat un mail la Mercedes-Benz Germania referitor la prelungirea garanției Junge Sterne, n-am primit răspuns nici până în ziua de azi, după aproape două luni. Am fost la un dealer din România ca să mă lămurească cu asta, era destul de clar că nu știe bine despre ce e vorba. Am dat un mail la Mercedes-Benz România și după câteva zile am primit răspuns că garanția se poate extinde doar conform termenilor de pe site. Așadar, aviz amatorilor: aparent în România garanția Junge Sterne nu poate fi extinsă deși în Germania se poate extinde cu 4-5 ani. Am încercat chiar și la vânzător (am luat direct de la Daimler) și din păcate ei nu pot să extindă garanția la vehiculele înmatriculate în afara Germaniei. Asta este, am să iau garanție extinsă normală atât cât îmi permite vârsta mașinii și numărul de kilometri...

Mulțumesc încă odată pentru sfaturi și clarificări.
birt is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 17:31 PM   #6
cutaresku
. .
 
cutaresku's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Bucuresti +
Motorizare : 1.6 gdi
Age: 38
Posts: 5,786
:
[. .]
Default

Hai sa vedem si noi masina. Preferabil in sectiunea my car.
cutaresku is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2018, 18:45 PM   #7
birt
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Suceava
Motorizare : C217 AMG 5.5
Age: 41
Posts: 5
:
[Junior Member]
Default

Deocamdată nu am decât pozele făcute cu ziarul în Germania pentru Casco Nu sunt genul care să posteze pe facebook, instagram etc. așa că nu prea fac poze în general.

Săptămâna viitoare o duc la polish, am să postez după ce e gata pentru că sigur îi face niște poze acolo.
birt is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
achiziție, amg, c217, junge sterne, rulat, sfaturi


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 23:18 PM.Politica de Securitate Google
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
Anulare DPF