Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sfat achiziionare instalaie GPL CLK w208

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sfat achiziionare instalaie GPL CLK w208

    Va salut, în primul rând pe toi. De aproximativ 7 luni, dein un Mercedes CLK w208, 2.3 kompressor din anul 1998. Recent am mers cu un c-klasse Kompressor cu gpl. Am rãmas impresionat de felul în care mergea masina respectiv pe gaz, i m-am hotãrât sã îmi instalez i eu. Mã poate ajuta cineva cu un sfat? A vrea sã iau o instalatie second hand, dar nu stiu ce sã iau mai exact. Stiu ca îmi trebuie instalaie secvenialã i cam atat. Masina având kompressor, îmi trebuie un anume tip de injectori? Teava de alimentare de la butelie în fata trebuie sã mai groasã în diametru faã de motoarele mici? Diuzele injectãrilor trebuie sã fie mai mari? Care este secretul instalaie gpl pe o mainã supraalimentatã? Va mulumesc anticipat.

    Trimis de pe al meu Nexus 5 folosind Tapatalk

  • #2
    Rog un moderator sa imi corecteze si mie lipsa literelor "t" si "s". Am postat de pe telefon, si nu stiu din ce motiv, a iesit o postare scrisa parca de un analfabet. Multumesc

    Comment


    • #3
      Pentru mine instalatia gpl e super ok!Eu o am montata pe w220,s320 si nu am probleme.Insa nu inteleg de ce secon hand?Oricum butelia iese din garantie dupa 5 ani iar in al doilea rand dupa ce o montezi daca ai probleme cu functionarea motorului elimini din start posibilitatea ca inst de gpl sa fie defecta!

      Comment


      • #4
        Second hand pentru ca am deja o butelie toroidalã nouã. i pentru ca o instalaie nouã costa prea mult, doar pentru o goangã a mea. Dacã pun nouã, i nu îmi place cum merge, pierd o gãlãgie de bani. Mã intereseazã dacã eu, de exemplu, iau o instalaie de pe un seat leon de 1.6, ce trebuie sã modific la acea instalaie ca sã funcioneze bine la mine pe mainã?

        Trimis de pe al meu Nexus 5 folosind Tapatalk

        Comment


        • #5
          Tapatalk-u ma-sii...folosesc tapatalk pe telefon i vad ca îmi terge "t" i "s"! De fapt, îmi terge diacriticele...

          Trimis de pe al meu Nexus 5 folosind Tapatalk

          Comment


          • #6
            Asta toamna am montat pe a mea gpl. Am avut ambitia sa stau langa baieti, sa vad ce fac la masina, cum lucreaza. In primul rand puterea motorului o da plamanul instalatiei si binenteles calculatorul GPL-ului, garantia instalatiei consta in butelie. Am ramas surprins, dupa montarea instalatiei masina a fost bagata pe calculator pentru recunoasterea instalatiei si reglajul injectoarelor pentru gaz. Sfatul meu este sa nu pui o instalatie SH. Fa un efort si monteaza una noua. Ai garantia instalatiei si binenteles servie in caz de defectiune. Eu am montat o instalatie tomasetto si am fost multumit chiar din prima clipa de mers. Ma costat 3500 ron si am garantie si service 2 ani plus consumabile si manopera gratis.
            Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
            Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
            Onorez comenzi si in Bucuresti
            Tel. 0736375626 Marian

            Comment


            • #7
              Consider ca nu e rentabila o instalatie de gaz, care valoreaza 3500 ron, pe o masinã de 9000 ron...

              Trimis de pe al meu Nexus 5 folosind Tapatalk

              Comment


              • #8
                Consideri gresit!Instalatia gpl montata si reglata dupa tipul de masina iti aduce bani adica te face sa ii tii in buzunar.Si asta ti-o spun asa pentru ca am peste 100000 de km facuti pe instalatii gpl pe w201, BMW e36, Astra h si w211.De pe un Leon 1.6 nu o sa poti folosi mare lucru si iti spun asta in cunostinta de cauza.Ai nevoie de o rampa adecvata cu injectoare adecvate dupa puterea motorului tau nicidecum cea de Leon de 105 cai.
                Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by cristiantn View Post
                  Tapatalk-u ma-sii...folosesc tapatalk pe telefon i vad ca îmi terge "t" i "s"! De fapt, îmi terge diacriticele...

                  Trimis de pe al meu Nexus 5 folosind Tapatalk
                  Nu mai folosi diacritice de pe tapatalk, pentru ca nu sunt recunoscute de server si le sterge automat!

                  https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament

                  Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
                  Va rugam sa le schimbati din User Settings.

                  Comment


                  • #10
                    Fa si tu un calcul... Benzina este aproximativ 5 ron/litru. Gazul este 2.3/l. Calculeaza si tu cata benenina consumi intr-un an, cam atiti litri de gaz cu un plus de un litru la suta/ Km. Vezi cam in cat timp i-ti amortizezi investitia. Personal mi-am facut un calcul. Cam in vreo doi ani achit instalatia, dupa care intru pe profit.
                    Last edited by nora-marian; 02-24-2016, 14:06 PM.
                    Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
                    Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
                    Onorez comenzi si in Bucuresti
                    Tel. 0736375626 Marian

                    Comment


                    • #11
                      Eu nu mai tin masina 2 ani. De aia pun gaz second. Mai mult un experiment al meu..

                      Trimis de pe al meu Nexus 5 folosind Tapatalk

                      Comment


                      • #12
                        Vei gasi destul de greu pe cineva sa o regleze, deoarece trebuie sa o bagi pe calculator. Iar in ce priveste omologatul ei, trebuie un act de la un service recunoscut, iar acel service este destul de greu de gasit pentru a monta o instalatie GPL s.h. Tine cont si de faptul ca ai toate sansele sa nu-ti functioneze cum trebuie si dai banii degeaba.
                        Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
                        Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
                        Onorez comenzi si in Bucuresti
                        Tel. 0736375626 Marian

                        Comment


                        • #13
                          Am persoana care sa o monteze si sa o si regleze. Cu asta se ocupa. Plus ca am gasit la 700 lei instalatie pe care o iau fix de pe un clk 2.3 Kompressor. Va tin la curent cu ce se intampla. În weekend o montez.

                          Trimis de pe al meu Nexus 5 folosind Tapatalk

                          Comment


                          • #14
                            Cristiantn, sunt detinatorul a doua masini pe instalatie gpl!! Mercedesul clk 200 simplu cu 136 cp (de 2 ani in poseia mea) si un Daewoo Cielo 1.5 benzina (de aproximativ 6 ani). Iti pot spune cu mana pe inima ca merita sa pui instalatie de Gpl si la o masina de 500 lei,nu numai de 9000 lei. Dar faptul ca optezi pentru una Sh,iar modele de clk cu gpl in dezmembrai nu sunt multe, nu e ideea buna de loc. Cel mai sigur vei gasi o instalatie gpl cu anumite defecte,sau doar ruginita bine. Fapt ce te va obiga sa schimbi cat mai multe piese datorita uzurii lor. Simplul regulator de Gpl (Plamane de gaz) costa aproximativ 300 de lei nou, iar restul sunt preturi mai mici care daca le aduni ,te vei lua cu mainile de cap. Butelie de gaz nu se folosesc nelimitat ca un rezervor normal de masina, se schimba la 10 ani (fie ca vrei sau nu), odata inregistrat in baza de date RAR cu serile instalatiei se va porni si contorizarea in timp a tuturor pieselor. Daca optezi totusi pentru o instalatie de gaz, de pe un alt Mercedes indiferent de model, in service auto nu ti-o monteaza nimeni, si daca ai un prieten care dupa program o face, va incepe distractia la modificat si taiat, anumite conducte de alimentare de sub masina ,care ar trebui sa fie intacte nu taiate si sudate cu praf de aluminiu sau ce aliaj sunt ele. Nu mi se pare sigur de loc,dar in fine.

                            Daca doresti sa achizitionezi o instalatie Gpl, da trebuie sa fie secventiala si in plus de a mea de exemplu trebuie sa aiba 2 furtune de alimentare a rampei de injectie. Unul pentru mersul in care nu are necesar mare de combustibil, si 2 cand intra Kompresorul si va avea nevoie de un debit mare de combustibil,fapt care nu il poate face primul sau de unu singur. Clar toti cei din serice-uri de specialitate te vor ruga sa te uiti pe gama premium a instalatiilor, pentru ca alea sunt specializate pentru masini cu Turbo si Kompressor.

                            Varianta pe masina mea este o instalatie nou secventiala cu insectie separata, instalatie AGR, cu calculator de injectie tip Stag-4. Mi-a fost recomandat calculatorul ala deoarece Mercedesul e sensibil la senzori de gaze, si poate avea mici erori care nu sunt dragute zilnic. Tipul este seful service-ului si detinea un e46 cu gpl si avusasa probleme cu instalatia de gaz cat timp a avut stag-3.

                            Ca o idee generala, nu are sens sa te manjesti pe maini sa iei sh doar ca e mai ieftina, cand oricum amortizarea banilor este rapida si fara batai de cap. Iar acum sa fim sinceri doar nu iti iei o nevasta urata doar pentru ca gateste bine........

                            "The best or nothing
                            Last edited by Cosmingws; 10-22-2016, 22:54 PM.

                            Comment

                            Working...
                            X
                            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF