Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Probleme, probleme.....sau nu?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Probleme, probleme.....sau nu?

    Salutare,
    Dupa W123, W124, w201 siW210, a venit randul de-a intra in familie si a unui W168.
    E vorba deste A160 cdi, 60 catâri de pe la sfarsitul lui '98.
    Problemele sunt multiple, dar voi incerca sa le iau treptat. Dintre celd mai "urâte" sunt servodirectia si martorii din bord (ABS, BAS-ESP, senzor placute frana).
    Voi incerca in prima faza sa schimb switch-ul de la pedala de frana si abia apoi voi merge catre altceva. Senzorul placutelor nu este permanent, ci se aprinde si se stinge cand si cum are el chef. Servodirectia, voi verifica in prima faza cele 3 fire. Ce ma induce putin in eroare e faptul ca dimineata servo functioneaza perfect si pica din senin dupa cativa km rulati. Peste zi aceeasi problema, dar nu si cand opresc si repornesc imediat. Pe roata dreapta fata, am o bataie la plecarea de pe loc si daca bruschez ambreiajul. Tot pe roata aia, dupa ce virez dreapta, in mers, se aude un fluierat ca si cum ceva freaca si persista chiar dupa indreptatul rotilor. Dispare la fel de subit, cum a aparut. Oare ce poate fi acolo la nelalocul lui? La fel si in cazul servodirectiei?
    Probleme marunte mai sunt, dar usurel le remediez, gen pierderi de ulei pe la motor, ceva pierderi de motorina, becuri in bord arse.....
    Multumesc anticipat celor care vin cu idei constructive in ceea ce priveste problema servodirectiei si cea de la roata dreapta fata.

  • #2
    Chiar daca activitatea pe aici este spre 0, voi scrie despre incercarile facute in remedierea celor enumerate.
    Inlocuit intrerupatorul de la pedala de frana, luat borna si facut "manevra" cu volanul dreapta/stanga, dar fara niciun rezultat. BAS-ESP si ABS sunt in continuare aprinse in bord. Servodirectia lucreaza in parametrii, dar nu stiu pana cand.
    Urmeaza s-o pun pe tester si apoi concluziile.

    Comment


    • #3
      Originally posted by marcos_E420 View Post
      Inlocuit intrerupatorul de la pedala de frana, luat borna si facut "manevra" cu volanul dreapta/stanga, dar fara niciun rezultat. BAS-ESP si ABS sunt in continuare aprinse in bord.
      Urmeaza s-o pun pe tester si apoi concluziile.
      Un switch defect la pedala de frana apare la scanarea pe tester. Stiu ca nu costa mult switch-ul dar... Incepe cu diagnoza si apoi sa schimbi piese. Succes!
      W168 or nothing!

      Comment


      • #4
        BAS/ESP si servodirectie sunt subiecte arhidiscutate. Foloseste functia SEARCH! Sau redeschide discutia pe thread-urile deja existente.
        Toate cele bune!
        Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

        Comment


        • #5
          Azi am ajuns cu masina la.tester STAR. Referitor la esp-abs, testerul zice ca nu poate comunica. Sa inteleg ca-i calculatorul esp-abs mort, sau poate fi ceva si mai nasol?

          Comment


          • #6
            Ceva mai nasol decat sa fie mort ar fi sa fie mort dar, din cand in cand, sa invie si sa-si faca de cap.

            Am trecut si eu printr-o situatie asemanatoare. Eu am dus masina la service autorizat Mercedes-Benz unde am dat peste cei mai competenti specialisti in A class de pe mapamond care, dupa ce au bagat testerul si au facut experimente pe masina mea, m-au sunat sa-mi spuna ca nu mai este comunicare intre tester si calculatorul ESP...si, evident, trebuie inlocuit calculatorul. Mi-au facut si o oferta de pret menita sa ma ruineze financiar la momentul respectiv. Eu ma asteptam ca ei sa isi ceara scuze pentru ca mi-au stricat calculatorul si sa-mi promita ca nu vor avea somn pana nu-mi inapoiaza masina cel putin asa cum am adus-o, deci cu calculatorul ESP bun...dar ce sa vezi, ei stiau ca eu eram obisnuit cu nesimtirea lor asa ca m-au pus sa platesc testarile lor de doi lei si mi-au dat masina asa.
            No malfunction

            Comment


            • #7
              Revin cu noi informații și remedieri parțiale ale problemei.
              Pus pe tester STAR, îmi da următoarele coduri de eroare: C1504, C1200, C1140 și C1102.
              Înlocuit senzorul ABS cu probleme și făcut geometria, iar acum au dispărut martorii din bord. Sunt stinsi pana la prima acționare a frânei. Cum ating frână, se aprind și asa rămân pana la oprirea motorului.
              Ce-ar mai putea fi?
              Multumesc
              ​​​​​

              Comment


              • #8
                Care senzor ABS?
                C1102 ABS Acceleration Switch Circuit Failure
                C1140 Hydraulic Base Brake Failure
                C1200 ABS Inlet Valve Coil LF Circuit Short To Battery
                C1504 Dynamic Stability Control Right Front Valve Malfunction

                Deci, pana la urma, exista comunicare.
                Dupa cum arata descrierea acestor coduri, probabil este nevoie de un super-specialist in domeniu.
                No malfunction

                Comment


                • #9
                  Senzor / contact pedala frână. Discutat și arhidiscutat. Ai topic cu ele desfăcute și pozate. Am avut probleme și pe W168 și pe W169...
                  Fosta: W168 A160 '99 Benzină
                  Actuala: W169 A200 '04 Benzină
                  Urmează: Dacia 1300 '74

                  Comment


                  • #10
                    Înlocuit întrerupătorul de la pedala cu unele noi (aftermarket, dar și original). Problema persista

                    Comment


                    • #11
                      Nu cunosc prea bine w169 dar cred ca ai nevoie de alta unitate ABS si, cum spunea colegul georgealinel, de un om priceput.
                      Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                      Comment


                      • #12
                        "Nu cunosc prea bine w169"..... LauLaur, e vb de W168. Din ce-am găsit pe net, codurile afișate sunt diferite de ceea ce spune colegul georgealinel.
                        Ce-am găsit eu, zice asa:
                        C1504 - Bas Light, play în steering columna căușe steering angle senzor
                        C1200 - BAS/ETC Light on: brake Light switch goxe bad, replace with 001
                        C1140 - Bas Light, play în steeringcolumn
                        C1102 - ETC/ASR, ABS left axle vss circuit fault

                        Comment


                        • #13
                          Marcos-e420 te rog iarta-ma. Asa le-am gasit eu intr-o lista de coduri. Nu mi-am propus sa te induc in eroare. Te rog ignora post-ul meu precedent.
                          LauLaur, scuze.
                          No malfunction

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Marcos-e420 View Post
                            "Nu cunosc prea bine w169"..... LauLaur, e vb de W168. Din ce-am găsit pe net, codurile afișate sunt diferite de ceea ce spune colegul georgealinel.
                            Ce-am găsit eu, zice asa:
                            C1504 - Bas Light, play în steering columna căușe steering angle senzor
                            C1200 - BAS/ETC Light on: brake Light switch goxe bad, replace with 001
                            C1140 - Bas Light, play în steeringcolumn
                            C1102 - ETC/ASR, ABS left axle vss circuit fault
                            Salut!
                            Sorry, my bad! N-am fost atent in descriere si am luat de bun ce s-a scris anterior. Acum, la un search rapid vad ca toate erorile cam duc in acelasi punct. Eu as incerca sa schimb spirala volanului impreuna cu senzorul de inclinatie. Gasesti in dezmembrari destul de ieftin. Pe de alta parte insa, mesterul cu Star-ul doar lectureaza, citeste coduri? Te intreb pentru ca se pot testa componente, se poate vedea ce unghi de inclinatie vede senzorul, etc. Si treaba apoi devine mult mai simpla...
                            Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                            Comment


                            • #15
                              "Today, 14:19 PM
                              Marcos-e420 te rog iarta-ma. Asa le-am gasit eu intr-o lista de coduri. Nu mi-am propus sa te induc in eroare. Te rog ignora post-ul meu precedent...." .

                              Georgealinel, nu-i problema. Cum fiecare dintre noi întra aici seara, după o zi de serviciu, e omenesc sa se strecoare erori nevinovate.


                              LauLaur, din păcate meșterul cu Star-ul atât a putut. Sunt în căutarea unui meșter cu Star mult mai pregătit. Sper să-l găsesc curând.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF