Mercedes Benz Forum
Atentie :
Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum.

Go Back   Mercedes Benz Forum > Limuzine > Mercedes Benz C Klasse > Probleme tehnice - C Klasse

Probleme cu cutia de viteze automată - nu mai schimba

Probleme tehnice - C Klasse


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-11-2015, 20:10 PM   #1
Papichulo
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Satu Mare
Motorizare : 2200
Posts: 2
:
[Junior Member]
Default Probleme cu cutia de viteze automată - nu mai schimba

Salut prieteni, am o problemă cu cutia de viteze automată, de cateva zile nu imi schimba viteza si nu imi intra in R.
Pentru a o baga in P trebuie sa opresc motorul in N si cu motorul oprit imi intra in P.
Si cateodata imi merge normal ca si cum nu ar avea nimic.

Precizez ca am Mercedes w203 din 2002, 2,2 cdi

Daca cineva stie ce ar putea fi, va rog sa ma ajutati.
Va multumesc
Papichulo is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2015, 08:58 AM   #2
traian ghinea
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Suhl, Germania
Motorizare : 2148
Age: 53
Posts: 15
:
[Junior Member]
Default

Am aceeasi problema si eu, daca ai un raspuns,da-mi si mie de veste ! Si am de facut miine neaparat un drum pina la Venetia si inapoi !
traian ghinea is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2015, 22:25 PM   #3
clara030892
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: craiova
Motorizare : 2148
Posts: 14
:
[Junior Member]
Default

Si eu am aceeasi problema , c200 din 2001 ,citesc de cateva zile si nu gasesc nimic asemanator, eu in plus mai am si o lipsa din bord a literelor P,R,N,D.Mecanicul meu vrea sa schimbe cutia cu tot iar eu nu inteleg ce s-a intamplat deoarece masina a fost folosita doar cateva saptamani pe an ,tot el a schimbat si uleiul ,citind pe aici ma gandesc ca poate nici acela nu a fost schimbate corect si poate din cauza asta s-a stricat. Este prima data cand postez pe acest forum si sper sa nu gresesc cu ceva.
Atasez si cateva poze dupa un tester ,nu ma pricep deloc la mecanica si masini.
Mentionez aici si seria : WDB2030041A268781 poate ma ajutati sa gasesc si codul cutiei.Trebuie sa mai spun ca acolo unde este montat calculatorul am gasit ulei pe fire. Acum vine intrebarea, sa schimb cutia sau sa o repar?
Attached Images
File Type: jpg image1.jpg (57.2 KB, 95 views)
File Type: jpg image2.jpg (56.2 KB, 94 views)
File Type: jpg image3.jpg (60.0 KB, 93 views)
clara030892 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2015, 22:47 PM   #4
vava
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Galati
Motorizare : 2000
Posts: 527
:
[Senior Member]
Default

S-ar putea sa fie calculatorul de vina,verifica calculatorul si o sa vezi ca sigur daca il intorci curge ulei din el,daca pe fire ai ulei,skimba intii calculatorul e mai ieftin si mai simplu
vava is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 00:03 AM   #5
clara030892
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: craiova
Motorizare : 2148
Posts: 14
:
[Junior Member]
Default

Am scos calculatorul ,uleiul nu a ajuns la mufe ,oricum l-am curatat. Are momente cand merge si dupa ceva timp ramane in treapta 2 si trebuie oprita asa cum ramane pentru ca maneta nu se mai poate misca,pare ca e ceva electronic nu mecanic ,pentru ca atunci cand merge ,merge bine. Caut de 6 luni o rezolvare ,am citit aici ca exista un Maestru in cutii dar nu stiu cum sa iau legatura cu dansul.
clara030892 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 00:35 AM   #6
andrei.tba
Senior Member
 
andrei.tba's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Adjud-Vrancea
Motorizare : 220 Cdi
Posts: 448
:
[Senior Member]
Default

Salut,e posibil sa fie grupul de valve cel care iti da probleme,daca vrei un maestru in cutii automate iti recomand unul la timisoara si la preturi e OM.Contacteaza-l si nu vei fi dezamagit!
http://www.cutiiautomatesamertm.ro/
andrei.tba is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 00:38 AM   #7
clara030892
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: craiova
Motorizare : 2148
Posts: 14
:
[Junior Member]
Default

Multumesc mult ,o sa iau legatura cu dansii.Intrebarea finala ar fi daca mai merita ca si costuri reparatia ei?
clara030892 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 00:44 AM   #8
andrei.tba
Senior Member
 
andrei.tba's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Adjud-Vrancea
Motorizare : 220 Cdi
Posts: 448
:
[Senior Member]
Default Probleme cu cutia de viteze automată - nu mai schimba

Nu am idee cam cat ar fi,dar nu te costa enorm cred,suna-l maine(Samer se numeste) si o sa iti explice el mai multe,ca parere personala mai bine o cutie revizionata decat alta din dezmembrari!Cauta pe facebook daca ai Reparatii Cutii Automate Timisoara si o sa vezi ce masini repara,asta denota si calitatea!

Last edited by andrei.tba; 12-04-2015 at 00:52 AM.
andrei.tba is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 08:58 AM   #9
vava
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Galati
Motorizare : 2000
Posts: 527
:
[Senior Member]
Default

Degeaba l-ai curatat uleiu ala cred ca provine din vreo piesa din el,incearca sa il skimbi cu unul care sa stii ca merge
vava is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 10:19 AM   #10
clara030892
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: craiova
Motorizare : 2148
Posts: 14
:
[Junior Member]
Default

Ulei era doar pe fire si jos ,la calculator nu a ajuns ,problema este de ce a ajuns acolo
clara030892 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 10:22 AM   #11
clara030892
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: craiova
Motorizare : 2148
Posts: 14
:
[Junior Member]
Default

O sa incerc cu un alt calculator si multumesc mult pentru ajutor,sunt cam 8 luni de cand tot citesc si caut o rezolvare la acest simptom,a avut momente cand a mers dar probabil ca atunci cand s-a incins uleiul in cutie a dat iar rateuri , blocat in viteza 2 sau 3 si nu mai mergea sa o dai pe P decat daca opresti motorul
clara030892 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 12:35 PM   #12
clara030892
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: craiova
Motorizare : 2148
Posts: 14
:
[Junior Member]
Default

Vorbit cu domnul Samer care a indicat schimbare de urgenta maneta de viteze,dupa amiaza fac rost de una pentru a incerca ,multumesc mult de ajutor.Codul P240C zice ca tocmai asta spune.
clara030892 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 13:39 PM   #13
andrei.tba
Senior Member
 
andrei.tba's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Adjud-Vrancea
Motorizare : 220 Cdi
Posts: 448
:
[Senior Member]
Default

Ma bucur ca ti-am putut fi de folos,sper sa rezolvi problema,bafta !
andrei.tba is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 19:34 PM   #14
clara030892
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: craiova
Motorizare : 2148
Posts: 14
:
[Junior Member]
Default

Revin,am luat alta maneta ,am schimbat,demontat consola cotiera si casetofon ,am scos toate mufele care erau pe consolo inclusiv clima ,a mers fara probleme dar in tot timpul asta de proba ventilatoarele au mers incontinu , apoi m-am gandit sa prin mufele de la clima sa nu mai mearga ventilatoarele si sa merg iar in probe mai lungi,surpriza! dupa aproximativ 2 min din nou s-a blocat , adica nu mai mergea decat in R si in D ,nu mai puteam sa o pun in P , am scos din nou clima si am testat iar ,a mers fara probleme.Pana aici toate bune , acum urmeaza intrebarea este vreo problema de scurt sau tensiune mare sau este tot cutia care cand se incinge nu mai merge?
clara030892 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 20:19 PM   #15
andrei.tba
Senior Member
 
andrei.tba's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Adjud-Vrancea
Motorizare : 220 Cdi
Posts: 448
:
[Senior Member]
Default

Eu te sfatuiesc sa mergi la TM si o sa ti rezolve problema,continuând asa nu iti faci decat nervi,bani cheltuiti,timp pierdut si o iei mereu de la capat! Succesc!
andrei.tba is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2015, 20:38 PM   #16
clara030892
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: craiova
Motorizare : 2148
Posts: 14
:
[Junior Member]
Default

Nu as vrea decat sa stiu sigur daca este cutia ,in cazul asta decid sa o schimb ,dar pana la cutie vreau sa ma asigur ca nu este altceva minor.
clara030892 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2018, 16:22 PM   #17
lucianw211
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Bacau
Motorizare : 220 CDI
Posts: 10
:
[Junior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by clara030892 View Post
Nu as vrea decat sa stiu sigur daca este cutia ,in cazul asta decid sa o schimb ,dar pana la cutie vreau sa ma asigur ca nu este altceva minor.
Pana la urma cum s-a rezolvat ? Ca am aceiasi problema .


https://imgur.com/a/6MdhRPh
lucianw211 is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
automata, cutia, mai, probleme, schimba, viteze


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 03:25 AM.



Politica de Securitate Google
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
Anulare DPF