Mercedes Benz Forum
Atentie :
Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum.

Go Back   Mercedes Benz Forum > Limuzine > Mercedes Benz A Klasse > Probleme tehnice - A Klasse

problema cutie viteza automata

Probleme tehnice - A Klasse


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-29-2016, 00:15 AM   #1
ggaby1981
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Timisoara
Motorizare : A160
Posts: 19
:
[Junior Member]
Default problema cutie viteza automata

Va salut, de una saptamana sunt posesorul unui A160 automat.

Problema mea este cu cutia de viteze. Cand plecam de pe loc mai in forta inecepa sa schimbe din 1 in 2 si inapoi in 1 si intra in F mode. Oprit motorul, repornit si iesea din F.

Problema mea este ca acuma numai iasa din F mode. Am cumparat un Icarsoft si cand vreau sa scanez cutia dupa DTC-uri imi da ca si cum nu ar fi conexiune cu cutia. Daca ii dau sa stearga DTC-urile zice ca nu s-a putut efectua. La restul modulelor se conecteaza fara proble.


Intrebarea mea ar fi : oare e dus calculatorul din cutie? Daca da oare e compatibil un calculator de pe 1.4?
ggaby1981 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2016, 12:10 PM   #2
diurpaneus
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Cluj
Motorizare : A140
Posts: 19
:
[Junior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by ggaby1981 View Post
Va salut, de una saptamana sunt posesorul unui A160 automat.

Problema mea este cu cutia de viteze. Cand plecam de pe loc mai in forta inecepa sa schimbe din 1 in 2 si inapoi in 1 si intra in F mode. Oprit motorul, repornit si iesea din F.

Problema mea este ca acuma numai iasa din F mode. Am cumparat un Icarsoft si cand vreau sa scanez cutia dupa DTC-uri imi da ca si cum nu ar fi conexiune cu cutia. Daca ii dau sa stearga DTC-urile zice ca nu s-a putut efectua. La restul modulelor se conecteaza fara proble.


Intrebarea mea ar fi : oare e dus calculatorul din cutie? Daca da oare e compatibil un calculator de pe 1.4?
Salutare, nu sunt f cunoscator in ale tester-elor dar am si eu problema cu cutia automata si poate te pot ajuta.

In primul rand motivul pt care nu iti mai iasa din F e ca a intervenit acelasi fault code intr-un singur ciclu de conducere (sper sa imi amintesc bine ce am citit...daca e intr-un ciclu de condus adica de cand pornesti masina pana opresti motorul sa intervina o eroare la cutie atunci iti apare F in bord, opresti motorul - il repornesti si nu mai e in F ci doar stocat in memorie, daca dupa ce iti apare F in bord tu nu opresti motorul si cutia intra din nou in aceasi eroare atunci F-ul nu se mai sterge decat cu ajutorul unui tester).

In al doilea rand iti recomand sa te duci la un tester star original mercedes, poti sa mergi la reprezentanta sau la tester privat. in zona Clujului preturile la privat 50-80 ron(ca sa iti faci o idee de pret) si impusti 2 iepuri dintr-o lovitura, afli daca Icarsoftul cumparat poate sau nu sa-ti citeasca FTC-ul daca e dus calculatorul + afli ce erori are cutia (daca e sa mearga sa citeasca cu star-ul). Apoi daca pui aici codul de eroare primit poate se gaseste cineva sa te ajute.

Eu am probleme fizice cu cutia si se comporta diferit fata de ce spui tu, as putea sa-mi dau cu parerea dar nu te ajuta...cel mai bine e sa furnizezi codul de eroare primit.

Mult succes si sarbatori fericite.
diurpaneus is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2017, 20:22 PM   #3
Mud
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Bacau
Motorizare : 1.6
Posts: 9
:
[Junior Member]
Default

Vezi ce coduri de eroare iti da cu un tester original Mercedes.
La mine se reseta faultul de 2 ori daca ii luam contactul, a 3-a oara trebuiau sterse erorile cu testerul ca sa iasa din fault...
Mud is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2017, 20:29 PM   #4
ggaby1981
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Timisoara
Motorizare : A160
Posts: 19
:
[Junior Member]
Default

Am trimis calculatorul la verificat si acestea sunt erorile. Intre timp am schimbat si uleiul din cutie cu filtru nou si nici o schimbare. In treapta 1 la o accelerare mai tare da senzatia ca ar sari din viteza 1. Daca nu ii dau asa mult gas atunci urca in viteza 1 si cand sa schimbe in viteza 2 parca urca o idee turatia pana sa intre in viteza 2, ca si la manuale daca apesi ambreajul si nu iei piciorul de pe pedala de acceleratie.

Restul vitezelor functioneaza impecabil, atat in sus cat si in jos, doar viteza 1.

Sa fie devina faimosul K1?
Attached Images
File Type: jpg 8a9a5a4f-0b3d-429a-8a81-614a7dc062f0.jpg (65.4 KB, 57 views)
ggaby1981 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2017, 20:57 PM   #5
cl600
Specialist 7G-Tronic
 
cl600's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: BUCURESTI
Motorizare : CDI
Age: 46
Posts: 2,869
:
[Specialist 7G-Tronic]
Default

Mai degraba daca ne luam dupa Star, pana la K1 ne trebuie o placa sau macar valva (Y3/7y5) A 168 377 01 35 - 150 lei + TVA , defectele curente fiind electrice...
__________________
http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34

www.mbretrofit.com

Whatsapp 0731 362 861

WeChat

Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

Last edited by cl600; 01-09-2017 at 21:00 PM.
cl600 is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
automata, cutie, problema, viteza


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 05:06 AM.



Politica de Securitate Google
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
Anulare DPF