Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Lant distributie

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Lant distributie

    Salutare. Am patit cu mercedesul meu A-Klass din 2005 motor 2.0 140 cai intr-o dimineata acesta s-a oprit din senin si nu a mai vrut sa porneasca. Am dus masina la un mecanic iar acela mi-a zis ca s-a rupt lantul la distributie si daca vreau ca imi face el un pret pe masina si mi-o cumpara el ca cica reparatia ar ajunge undeva la 2.000 euro. Intrebarea mea este daca este posibil sa se rupa lantul la 200.000 km cat are masina ? Mentionez ca sunt in Germania si am dus-o la un mecanic roman Acum stau si ma intreb ala vrea sa imi faca masina sau a spus faza cu distributia ca sa cumpere el masina sau cine stie ce intentii are el.

  • #2
    Salut!
    1. Pe sectiunea asta se cer "Sfaturi la achizitie", nu se discuta probleme tehnice!
    2. Schimba mecanicul, cere si o a doua parere.
    Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

    Comment


    • #3
      Da , acum am observat greseala... Daca ma poate ajuta un moderator sa-mi mute topicul acolo ar fi perfect . Va rog frumos.

      Comment


      • #4
        Originally posted by Alex Radu View Post
        Am dus masina la un mecanic iar acela mi-a zis ca s-a rupt lantul la distributie
        Mecanicul asta, a desfacut si el motorul? Saauuu, s-a uitat asa la masina vreo 5 minute si a zis "s-a rupt lantul" (de iubire)...? Ti-a aratat si tie ca e rupt!? Cum a spus si colegu' mai sus, cere si o a doua parere.
        Last edited by cezarkage; 02-09-2018, 08:29 AM.
        W168 or nothing!

        Comment


        • #5
          Sã mã bag și eu în seamã... s-a oprit pur și simplu? Atât? Ai încercat sã-l mai pornești de atunci? ÃŽnainte de a se opri s-a auzit ceva sunet ciudat?

          Un lanț dã semne de obosealã nu crapã pur și simplu:

          https://www.youtube.com/watch?v=0od97NBdfkE Wup wup-ul ãla e sunet de distribuție, e de W168 dar sistemul e acelasi si la W169. A mea fãcea cred de 5 ori mai rãu și d-aia tot s-a mers peste 2000 de km cu ea în halul ãla pânã s-a reparat.

          Cum a fost discuția cu mecanicul?

          Tu: Nu mai pornește mașina;
          Mecanicul: E lanțul de distribuție mi-o vinzi mie?

          O distribuție sãritã sau lanț rupt sparge pistoane și îndoaie / rupe supape

          Și cel mai important... a fost desfãcut motorul pânã acum?

          Vãd cã ai A200, precis e mașina cu o grãmadã de dotãri pe ea. De curios cât ți-a oferit "mecanicul" pe ea?
          Fosta: W168 A160 '99 Benzină
          Actuala: W169 A200 '04 Benzină
          Urmează: Dacia 1300 '74

          Comment


          • #6
            Deci nu se auzea nimic , am incercat am dat la automat masina nu a mai pornit sub nicio forma acum ma gandesc ca daca chiar era lantul rupt faceam mult mai rau masinii . Da , discutia cu mecanicul asa s-a purtat eu am lasat masina la service pentru ca lucrez acuma imi e frica daca o fi facut el intentionat ceva ...de romani sa fugi oriunde te-ai duce

            O sa ma duc dupa ea in decursul zilei de astazi sa vorbesc cu el sa vedem ce si cum . El mi-a zis mie sa-i zic eu un pret dar masina nu vreau sa o vand . Constatarea a fost la prima vedere doar s-a uitat nu a desfacut nimic .

            Comment


            • #7
              Originally posted by Alex Radu View Post
              Constatarea a fost la prima vedere doar s-a uitat nu a desfacut nimic .
              Sunt de parere ca el a vrut sa castige niste bani cu tine... Ia legatura cu un service serios si programeaza-te pentru o diagnoza/constatare! Cauzele pentru care nu iti porneste pot fi multiple. Iei o plaftorma ceva si fara sa-l anunti iti iei masina de la el cat mai repede posibil sa nu ti-o manereasca. Numai bine!
              W168 or nothing!

              Comment


              • #8
                Da , am vorbit iara cu el , vrea sa-mi dea 300 euro pe masina . Eu nu stiu cum am putut sa dau peste un asemenea om

                Comment


                • #9
                  Vai de viața mea, pentru un A200, 300€. Ia-ți omule mașina de acolo cã în curând n-o sã valoreze nici atât. Și ar fi bine sã și zici unde ai fost, sã nu mai calce nimeni pe acolo.
                  Fosta: W168 A160 '99 Benzină
                  Actuala: W169 A200 '04 Benzină
                  Urmează: Dacia 1300 '74

                  Comment


                  • #10
                    Un lant de distributie da niste semne de oboseala inainte, cum au zis si colegii mai sus. Se aude un huruit la relanti, dupa in sarcina. Imi pare rau pentru patania ta, sunt convins ca e vorba de ceva banal de fapt. Ti-a dat o constatare scrisa cum ca ar fi lantul rupt?

                    Comment


                    • #11
                      Am revenit . Am reusit sa iau masina si azi am avut timp sa o desfac eu . M-am uitat la lant printr-un orificiu si este acolo , dau la automat si invarte , deci nu s-a stricat lantul de distributie . Astept un prieten cu un tester sa vedem . Totusi cred ca ori este pompa mecanica de pe injectoare ori un injector . Ce parere aveti ?

                      Comment


                      • #12
                        Intrebarea este daca vine combustibil din rezervor.
                        Last edited by georgealinel; 02-18-2018, 23:59 PM.
                        No malfunction

                        Comment


                        • #13
                          Pompa din rezervor se aude . Am si eu o intrebare , motorul acesta este CR ?

                          Comment


                          • #14
                            Pai CDI inseamna Common-rail Diesel Injection.
                            Cand dai cheie se misca putin acul turometrului? Daca nu, senzorul de pozitie al arborelui cotit ar putea fi vinovatul.

                            Cred ca trebuie schimbat titlul topicului.
                            Last edited by georgealinel; 02-19-2018, 12:15 PM.
                            No malfunction

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by georgealinel View Post
                              Cand dai cheie se misca putin acul turometrului? Daca nu, senzorul de pozitie al arborelui cotit ar putea fi vinovatul.
                              Corect ce ai scris tu, insa inainte de toate colegu' Alex Radu trebuie sa faca o diagnoza.
                              W168 or nothing!

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF