Mercedes Benz Forum
Atentie :
Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum.

Go Back   Mercedes Benz Forum > Limuzine > Mercedes Benz A Klasse > Discutii despre model - A Klasse

Interfata diagnoza w168

Discutii despre model - A Klasse


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-16-2016, 23:35 PM   #41
mihainv22
Senior Member
 
mihainv22's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Ro
Motorizare : 1598
Age: 48
Posts: 145
:
[Senior Member]
Default

Cum am spus...pana nu vad poze...
mihainv22 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2016, 10:26 AM   #42
sisco
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: VULCAN,HD
Motorizare : 1397,benzina,82cp
Age: 49
Posts: 45
:
[Member]
Default

Salut, am incercat si eu cu asa ceva:http://www.aliexpress.com/item-img/P...0005.10.PvFJkQ. In prezentarea lui, cica suporta cam toate protocoalele OBDII: 0.Aut0matic
1.SAE J1850 PWM(41.6Kbaud)
2.SAE J1850 VPW(10.4Kbaud)
3.ISO9141-2(5 baud init,10.4Kbaud)
4.ISO14230-4 KWP(5 baud init,10.4 Kbaud)
5.ISO14230-4 KWP(fast init,10.4 Kbaud)
6.ISO15765-4 CAN(11bit ID,500 Kbaud)
7.ISO15765-4 CAN(29bit ID,500 Kbaud)
8.ISO15765-4 CAN(11bit ID,250 Kbaud)
9.ISO15765-4 CAN(29bit ID,250 Kbaud)
A.SAE J1939 CAN(29bit ID,250*Kbaud)
B.USER1 CAN(11*bit ID,125*Kbaud)
C.USER2 CAN(11*bit ID,50*kbaud)
Din pacate, la mine nu se "pupa"...Spune pe undeva ca nu poate comunica cu ECU...Daca se merge aici http://elm327.ro/obd2protocol/Mercedes, se poate vedea orientativ cam ce masini sunt compatibile... Bafta. P.S. Masina mea e din 2000, ECU fabricatie 1999.
sisco is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2016, 21:47 PM   #43
nik2003
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Galati
Motorizare : 1.4
Posts: 4
:
[Junior Member]
Default

Buna seara. Stie cineva cum aflu ce protocol OBDII am eu la masina mea. Mercedes A Klasse W168, fabricat in 06.06.2000 si prima inmatriculare 15.02.2001.
Va multumesc.
nik2003 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2016, 22:58 PM   #44
gruiarew
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Sibiu
Motorizare : W168 A160 '99 Benzină
Age: 32
Posts: 616
:
[Senior Member]
Default

Vezi postul 29. E un link unde explică ce şi cum. Posibil să fie pre-standardul. Dacă nu, consideră-te norocos☺
gruiarew is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2016, 20:30 PM   #45
nik2003
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Galati
Motorizare : 1.4
Posts: 4
:
[Junior Member]
Default

Nu am inteles nimic din ce am citit, poate ma ajuta cineva.
nik2003 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 20:19 PM   #46
gruiarew
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Sibiu
Motorizare : W168 A160 '99 Benzină
Age: 32
Posts: 616
:
[Senior Member]
Default

Ieri m-am decis să-mi iau jucărie şi azi mi-a venit.

Click the image to open in full size.

http://imgur.com/a/TPAXr

Se cheamă iCarsoft I980 şi e specifică benz. Mi-a găsit în jur de 20 erori dar n-am stat să le verific, le-am şters şi gata. După ce am dat o tură de ~5km nu mai apare nimic (NO DTC).

Din cele 20 de mai sus ştiu sigur că una era ceva cu "mixture too rich" dar multe erau doar codul, fără interpretare. Mi-a găsit şi ceva eroare la casetofon (circuit open), deci s-a prins că nu e originalul (am un panasonic cu USB).

La actual data are tot tipul de drăcii, teste, se poate vedea temperatura la ulei, lichid de răcire, nivelul de ulei + şi ceva legat de pompa de benzină / nivelul de benzină ++ multe altele. N-am putut să văd prea multe că nu i-am dat folia jos de pe ecran (vă spun mai jos de ce).

Minusul e că nu stochează nimic să zici că-l iei şi le descarci pe PC. Din ce am înţeles partea cu firul de USB din poză e doar pentru a-i face update de soft. Prea multe nu ştiu despre el că m-am jucat cca. 30 de minute, dar pare să citească destule.

L-am luat de aici: http://elm327.ro/icarsoftus/i980 după îndelungi căutări care m-au făcut să renunţ şi la moftul de nu a avea maţe. Nu e ca cel din poză.

Omul a fost foarte amabil mai ales că l-am întrebat cum e cu returul (nu era sigur că merge pe răgălia mea) şi mi-a zis să nu-i dau folia jos că nu-l mai acceptă înapoi. După ce am încercat atâtea şi n-au mers vă daţi seama că nu am vrut să mă risc mai ales că nu e chiar pe degeaba. Alt minus (dar cred că e vorba doar de curier aici) transportul a fost 25 lei şi nu 15 cum scrie pe site. Dar aşa ambalaj n-am văzut în viaţa mea. Ori a avut omul probleme cu curierii că i-au pocnit sculele, ori pur şi simplu nu vrea să rişte. Nici ouăle nu sunt împachetate aşa (bine nu cumperi ouă prin curier).

Folia e mai mult un abţibild, nu se prea vede mare lucru sub, de aceea review-ul de mai sus e cum e.

Nu ştiu dacă citeşte toate subansamblele (mă gândesc că tigaia din '99 cheală cum o am eu nici n-are atâtea) dar măcar pare că poate "vorbi" cu ECU. O altă chestie ce am observat-o ledul de la EC pâlpâie şi se aprinde ESP-ul şi BAS-ul cât timp citeşte (modul motor pornit). Exact ca atunci când se reconectează bateria. Cât e pe "idle" se sting. Cred că ăsta e modul în care maşina reacţionează când o "gâdili la creier".

Care sunteţi prin Sibiu daţi-mi un PM şi primiţi o testare moca Îs curios la alţii cu A-uri ce zice.

Deci se pare că am găsit ceva care şi merge pe un W168 / A160 Classic Benzină de 102 CP din '99 toamna

Last edited by gruiarew; 03-02-2016 at 20:22 PM.
gruiarew is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2016, 10:40 AM   #47
Crb
Senior Member
 
Crb's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Costesti
Motorizare : 1.4
Age: 24
Posts: 271
:
[Senior Member]
Default

Sa-l stapanesti sanatos. Totusi, pretul nu cred ca renteaza daca nu intentionezi sa tii masina prea mult.
__________________
Cand eram mic aspiram la inalt ... acum sofez prin cratere lunare.
Crb is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2016, 11:14 AM   #48
cezarkage
Senior Member
 
cezarkage's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Suceava
Motorizare : 1.4 W168 Benzina
Age: 28
Posts: 370
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by Crb View Post
Sa-l stapanesti sanatos. Totusi, pretul nu cred ca renteaza daca nu intentionezi sa tii masina prea mult.
OffTopic: Eu sunt de parere ca renteaza, chiar daca nu tii masina. Daca ai nenorocul si ajungi sa pui testerul de cateva ori intr-un service, le-ai lasat banii pentru un asemenea dispozitiv si nu te alegi cu nimic!! Pe langa faptul ca este al tau si te folosesti de el cand vrei, daca mai ai niste "prieteni" pe unde se mai repara masini poti sa-i ajuti contracost, avand in vedere ca sterge erorile nu doar citeste. Dar daca stai s-o iei partea cealalta, 540 de lei nu e mult (aprox. 120 si ceva de euro). Este mult la noi, unde muncim de ne sar capacele pentru niste salarii mizere...
Quote:
Originally Posted by gruiarew View Post
O altă chestie ce am observat-o ledul de la EC pâlpâie şi se aprinde ESP-ul şi BAS-ul cât timp citeşte (modul motor pornit).
Am pus si eu odata testerul pe ea, si din ce-mi aduc aminte tot asa palpaia becul de EC, deci pare sa fie ok.
Multumim pentru review!
__________________
W168 or nothing!
cezarkage is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2016, 12:17 PM   #49
gruiarew
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Sibiu
Motorizare : W168 A160 '99 Benzină
Age: 32
Posts: 616
:
[Senior Member]
Default

Crb, posibil să fie cam scumpuț. Dar când am văzut că citește nivelul la ulei și urlă că ceva e bai cu casetofonul am făcut ochii mari.

Am dat telefoane pe la mecanici (la reprezentanță mi-a cerut ceva genul 250 lei) și când le zici de testere te iau cu povești "păi hai să vedem ce probleme are mașina, nu așa testere". Eu-s mai din topor, dacă nu-mi răspunde a doua oară când îl întreb cât îmi ia pentru un tester, că pe mine aia mă interesează, nu ce părere are el, îi mulțumesc și închid. Care au fost de bună credință mi-au spus că nu au scule pentru așa ceva, sau posibil să nu citească tot și-mi iau banii degeaba (au fost vreo doi).

Am testat cam tot ce s-a găsit prin Sibiu de vânzare și nu mergea nimic (cannot communicate with ECU, verify bla bla). Culmea că și ăsta când îi dau scan protocols zice la toate fail. Credeam că e ISO9141 dar și la ăla zice cannot communicate. Dar cum am zis, pare să meargă.

Dacă aș fi avut răgălie din 2001+ probabil nu aș fi dat banii pe el. Poate merg cu d-astea standard să poți citi și alte mașini. Oricum nu plănuiesc să mă scap de coteț prea devreme.

V-am spus că am fost o dată cu ea la un nene ce mi-a scanat-o cu un telefon. Mi-a luat 50 lei și mi-a făcut capul calendar. A zis că mi-a șters erorile, am dat o tură și m-a mai chemat o dată să-l scaneze. Mai 50 lei. Că no, timpul omului. La 11 scanări mi-am scos mălaiul (2 am făcut deja). Și pot să le fac în liniște fără să mă bruieze nimeni cu sfaturi și să mă bage în sperieți.

Dacă dau mașina o să-l fac cadou mecanicului la care merg în Timișoara. Oricum știu ce o să-mi iau următoarea. https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-...96575-216-8219 Poate o să ziceți că-s picat în cap dar mă înnebunește imitația aia de lemn + încălzirea în scaune
gruiarew is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2016, 14:27 PM   #50
gruiarew
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Sibiu
Motorizare : W168 A160 '99 Benzină
Age: 32
Posts: 616
:
[Senior Member]
Default

I-am dat jos folia. Am făcut nişte poze cu ce ştie. Sunt mult mai multe meniuri am pus şi eu ce mă interesa, multe nici nu ştiu ce înseamnă.

Am o eroare legată de casetofon. La ECU văd că nu a mai re-apărut nimic. Ce-mi place e faza cu temperatura la ulei şi apă + tensiunea din baterie. Motorul era oprit, am dat o tură de cca 4-5km. Ma scuzaţi de calitate, o să revin cu altele mai ok când va fi cazul.

http://imgur.com/a/l4HHa
gruiarew is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2016, 12:39 PM   #51
LauLaur
V.I.P
 
LauLaur's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Moreni -Dambovita
Motorizare : 1598 cmc benzina
Age: 36
Posts: 2,688
:
[V.I.P]
Default

Nice tool you got there!!
__________________
Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!
LauLaur is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 05:30 AM   #52
Nedved
Senior Member
 
Nedved's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Bucuresti
Motorizare : 1397
Posts: 323
:
[Senior Member]
Default

Imi place.Sa o stapanesti bucuros!

Engine oil quality??Poti sa imi spui si mie ce inseamna? Adica iti indica cat e de folosit uleiul?
Nedved is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 09:09 AM   #53
Crb
Senior Member
 
Crb's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Costesti
Motorizare : 1.4
Age: 24
Posts: 271
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by Nedved View Post
Engine oil quality??Poti sa imi spui si mie ce inseamna? Adica iti indica cat e de folosit uleiul?
Probabil vascozitatea sa? Si eu sunt curios.
__________________
Cand eram mic aspiram la inalt ... acum sofez prin cratere lunare.
Crb is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 11:46 AM   #54
gruiarew
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Sibiu
Motorizare : W168 A160 '99 Benzină
Age: 32
Posts: 616
:
[Senior Member]
Default

Aș minți dacă aș zice că știu ce înseamnă. Dar am găsit ceva aici:

https://www.opieoils.co.uk/t-oil-vis...explained.aspx
gruiarew is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 13:50 PM   #55
cezarkage
Senior Member
 
cezarkage's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Suceava
Motorizare : 1.4 W168 Benzina
Age: 28
Posts: 370
:
[Senior Member]
Default

Sambata am fost si eu la cineva care avea diagnoza de la Delphi.
Cam asa arata dispozitivul care l-a conectat la mufa masinii:
f7961789ad675485d49d068011acd349-7087297-1000_1000.jpg
Dispozitivul se conecteaza prin bluetooth la laptop (sistem de operare XP in cazul lui) iar soft-ul de la Delphi:
err.jpg
Mi-a citit diversi parametri in timp real, mi-a sters erori (mi-a ramas doar P0130)...
__________________
W168 or nothing!
cezarkage is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 17:37 PM   #56
gruiarew
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Sibiu
Motorizare : W168 A160 '99 Benzină
Age: 32
Posts: 616
:
[Senior Member]
Default

Cezar din ce caut pe net zice de senzorul de oxigen. Ce legătură are cu sonda lambda? Senzorul de oxigen nu e în MAF / ECU?

Cum ai rezolvat?
gruiarew is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 18:01 PM   #57
LauLaur
V.I.P
 
LauLaur's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Moreni -Dambovita
Motorizare : 1598 cmc benzina
Age: 36
Posts: 2,688
:
[V.I.P]
Default

Gresit! Senzorul de oxigen este sonda lambda. Asta stie sa faca, sa masoare cantitatea de oxigen din gazele de esapament. O vei gasi peste tot denumita "O2 sensor" . Maf e senzor de debit al aerului. MAF-Mass air flow
Quote:
Engine oil quality??Poti sa imi spui si mie ce inseamna? Adica iti indica cat e de folosit uleiul?
Eu ma intreb, daca masina nu are senzor de temperatura pentru ulei, cum ia temperatura? Asta cu calitatea e si mai interesanta... Nu stiu daca parametrii din pozele atasate sunt luati cu motorul pornit. Aveam o nedumerire cu privire la temperatura aerului admis. 31 grade?
__________________
Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!
LauLaur is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 18:16 PM   #58
gruiarew
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Sibiu
Motorizare : W168 A160 '99 Benzină
Age: 32
Posts: 616
:
[Senior Member]
Default

LauLaur, motorul era oprit, după o tură de 4-5Km cum am scris mai sus. A treia poză e cu Engine RPM --- 0. Aia cu temperatura aerului sincer, n-o înțeleg nici eu. Dar e posibil, stând pe loc trage aer de deasupra radiatorului. A stat puțin pe loc în parcare cu motorul pornit până am desfăcut jucăria... Dar testul l-am făcut cu motorul oprit.

Pentru faza cu sonda lambda, scuze le-am vărzăluit iar
gruiarew is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2016, 11:46 AM   #59
cezarkage
Senior Member
 
cezarkage's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Suceava
Motorizare : 1.4 W168 Benzina
Age: 28
Posts: 370
:
[Senior Member]
Default

Off Topic
@gruiarew: Din pacate nu am banii necesari sa inlocuiesc sonda lambda... 250 ron de la Delphi sau 260 de la Beru. Si inca ceva, cel la care am facut diagnoza, mi-a spus ca s-ar putea s-o schimb degeaba, c-a mai incercat sa rezolve problema asta la un A Class insa eroarea n-a disparut... Deocamdata stau in standby...
__________________
W168 or nothing!
cezarkage is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2016, 12:12 PM   #60
gruiarew
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Sibiu
Motorizare : W168 A160 '99 Benzină
Age: 32
Posts: 616
:
[Senior Member]
Default

Eroarea din căte știu nu dispare dacă e stocată, trebuie ștearsă. Problema e dacă re-apare. Dar dacă ai probleme cu sonda, înseamnă că și motorul merge aiurea. Sau iar am citit despre altceva?
gruiarew is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
diagnoza, interfata, w168


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 09:17 AM.



Politica de Securitate Google
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
Anulare DPF