Mercedes Benz Forum
Atentie :
Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum.

Go Back   Mercedes Benz Forum > Limuzine > Mercedes Benz C Klasse > Discutii despre model - C Klasse

Inchidere centralizata W202

Discutii despre model - C Klasse


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-04-2017, 21:44 PM   #21
Radu_G
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Arad
Motorizare : 2.0/1.6
Age: 30
Posts: 55
:
[Member]
Default

Ceau Dan
Si eu am avut probleme cu cheia de w202, si de vina a fost microcontactul (cel incercuit din poza pusa de tine). ramanea blocat pe apasat. Pe camera foto se vedea ledul luminand in continu, si golea bateriile incontinu
M-i l-a schimbat un baiat ce repara telefoane, la un magazin GSM langa gara Arad
"piesa de schimb" am luat-o dintr-o fata de cd-player vechi

Contactu daca il schimbi poti sa pui lamela "noua" pe telecomanda ta, si va merge si la usa si portbagaj daca iti da si pentru ele iale
Apropo...la AutoSchunn o cheie noua e 800 de lei si 100 programatu ei

Spor la reparat
Radu_G is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2017, 17:04 PM   #22
dan500se
V.I.P
 
dan500se's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arad
Motorizare : Benzina + GPL
Posts: 4,870
:
[V.I.P]
Default

La Schunn o cheie tip briceag cu tot cu telecomanda pentru masina mea a fost ultima data 250 de Euro. Am fost odata sa ma interesez. Vine direct de la fabrica gata codat pentru masina in cauza (lamela cheie+cip imobilizator+telecomanda inchidere centralizata). Nu neg sa fie cum zici tu acum, e cam tot pe acolo la pret, dar asa mi-au zis ei, a fost parca in 2013 cand am intrebat eu.

Bineinteles ca odata cu noul contact am sa iau lamela de la cheie si il pun in carcasa mea astfel sa pastrez cipul de imobilizator functional. Nu imi iau alti butuci de usa sofer+portbagaj. Am o cheie valet (tip card) cu care mai deschid ocazional usile daca cumva imi incui cheia in contact (m-a salvat de multe ori de situatii neplacute).

Am sa ma duc si eu sa vizitez service-ul ala GSM. Eu am o alta telecomada perfect functionala de la o alta cheie tip briceag pe care o luasem doar pentru carcasa (si in ideea ca poate o resincronizez cu sistemul masinii, dar nu s-a sincronizat-nu e posibil). Am sa iau butonul si il mut pe telecomanda mea (parca am si scris anterior ca as face aceasta operatie). Poate am sanse sa fie OK. In fond, nu pierd nimic! Tot mai buna e inchiderea OEM decat una AM.

Prima data sa rezolv cu contactul, demontat cel blocat (posibil sa iasa impreuna cu coloana de directie, daca nu, dat bordul jos), va fi nevoie de o mica "operatie" cu flexul, apoi montat noul contact!
dan500se is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2017, 21:49 PM   #23
dan500se
V.I.P
 
dan500se's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arad
Motorizare : Benzina + GPL
Posts: 4,870
:
[V.I.P]
Default

Quote:
Originally Posted by Radu_G View Post
...un magazin GSM langa gara Arad...
Quote:
Originally Posted by dan500se View Post
...Am sa ma duc si eu sa vizitez service-ul ala GSM. ..
Poti sa imi spui exact care e acel service? La care ai fost tu... Ca la Gara parca sunt 2 sau 3...
dan500se is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2017, 15:51 PM   #24
Radu_G
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Arad
Motorizare : 2.0/1.6
Age: 30
Posts: 55
:
[Member]
Default

Ceau. Este in parcarea cu Pizza 5 Colturi, la cateva magazine langa. 11AS GSM am vazut ca le zice
Radu_G is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2017, 16:01 PM   #25
dan500se
V.I.P
 
dan500se's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arad
Motorizare : Benzina + GPL
Posts: 4,870
:
[V.I.P]
Default

Quote:
Originally Posted by Radu_G View Post
Ceau. Este in parcarea cu Pizza 5 Colturi, la cateva magazine langa. 11AS GSM am vazut ca le zice

Multumesc frumos! Deja pregatisem cele doua placi pentru a le avea la mine sa le duc la "transplant" de butoane!
dan500se is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2017, 18:09 PM   #26
dan500se
V.I.P
 
dan500se's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arad
Motorizare : Benzina + GPL
Posts: 4,870
:
[V.I.P]
Default

Am fost sa fac "transplantul". Operatia a reusit dar pacientul tot mort este... Mare mi-a fost uimirea cand am vazut ca telecomanda "donatoare" functioneaza fara probleme (mi-a pus butonul "defect" de pe telecomanda mea inapoi pe aia). Initial crezusem ca nici nu le-a schimbat! Noroc ca butoanele nu erau perfect identice (una avea scris pe ea FRANCE) si am identificat care e... Deci NU BUTOANELE sunt problema... din pacate.
dan500se is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2017, 20:51 PM   #27
dan500se
V.I.P
 
dan500se's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arad
Motorizare : Benzina + GPL
Posts: 4,870
:
[V.I.P]
Default

Am facut azi un test de curiozitate... MINUNE! Telecomanda functiona fara probleme! Pana am inchis si deschis usile de vreo 10 ori... (nici macar nu a trebuit sa sincronizez sistemul, a "luat-o" din prima!) Dupa care pauza! Iar a ramas blocat pe "luminare", nici nu am reusit sa "sting" emitatorul de infrarosu nici dupa ce scoteam bateriile, imediat ce la puneam inapoi ramane aprins emitatorul... Pana la urma s-a stins (tot scotand si bagand bateriile la loc, fara a apasa pe buton) si a mers din nou vreo 5-6 cicluri de inchidere-deschidere, apoi iar s-a blocat.

Am cautat pe net cateva ore pretutindeni, nicaieri nu am vazut asa simptome cum e la mine...
dan500se is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2017, 20:59 PM   #28
lokithegreat
Junior Member
 
lokithegreat's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: bucuresti
Motorizare : 1798
Age: 30
Posts: 5
:
[Junior Member]
Default

exact asa am patit si eu cu cheia , si mi au luat o becurile de la oglinda razna si n a mai pornit masina, am incercat s o repar singur a mers o perioada si s a oprit imobilizatorul nu ma intrebati cum ,cred ca din cauza la cheie. acum merge fara probleme,dar o deschid din dreapta soferului,
lokithegreat is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2017, 20:08 PM   #29
dan500se
V.I.P
 
dan500se's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arad
Motorizare : Benzina + GPL
Posts: 4,870
:
[V.I.P]
Default

Nu am postat pana acum, nu am vrut sa cobesc! Sper ca nu cobesc nici acum!!!

Am telecomanda OEM perfect functionala, inclusiv cu optiunea de inchidere a geamurilor din telecomanda (am masina aproape de 5 ani dar nici nu am stiut de existenta acestei optiuni la masina mea, dar nici nu apucasem sa folosesc pre mult telecomanda, defectandu-se tot timpul).

In fine, pe scurt: am reusit sa gasesc un baiat, student la automatizari (parca) care are pasiunea pentru a face tot felul de "telecomadari". I-am lasat telecomanda sa o studieze si verdictul a fost: memoria care da "semnal" (infrarosu) e compromisa (se blocheaza). A clonat "memoria" respectiva si a montat "clona" pe telecomanda! Totul functioneaza perfect!

Sper sa ma tina macar atat cat nu am folosit-o (aproape 5 ani). Practic e ca noua (la mine, am tinut-o vreo 2 ani in sertar)!

P.S. Poza cu "obiectul":
Attached Images
File Type: jpg 14092017073.jpg (40.9 KB, 11 views)

Last edited by dan500se; 09-15-2017 at 20:13 PM.
dan500se is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2017, 20:24 PM   #30
Zeus
Super Moderator
 
Zeus's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Motorizare : E280 4matic
Posts: 4,577
:
[Super Moderator]
Default

Am avut si eu "obiect" d-asta, la w210-le anterior, si a fost doar decorativ. Telecomanda alarmei AM, imitatie de mahon, facea toata treaba . Nimeni nu i-a dat de cap. Asa ca baiatul tau e smecher .
Nu vad de ce nu ar tine treaba.
Zeus is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2017, 20:35 PM   #31
dan500se
V.I.P
 
dan500se's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arad
Motorizare : Benzina + GPL
Posts: 4,870
:
[V.I.P]
Default

Quote:
Originally Posted by Zeus View Post
...Asa ca baiatul tau e smecher ...
Chiar e super destept... Le are cu chestiile acestea, automatizari, telecomandari... etc, etc.

Ideea e ca i-am dat telecomanda mea defecta plus celalata telecomanda, functionala dar de la o alta masina (am luat-o eu de pe net crezand pe vremuri ca se pot "resincroniza"/canci... nu se pupa decat cele de la ma-sa din fabrica).

A putut compara cum functioneaza cea "buna" (a masurat el valori pe acolo, miliamperi... ce stiu eu) si ce "scapari" are cea de pe masina mea. Plus i-am mai zis eu una-alta auzite, citite (am rasfoit netul pe tema aceasta, dar majoritatea articolelor sunt antice, pe vremea cand W202 era inca o masina relativ noua si incepeau sa "cada" telecomenzile), sfaturi primite. Initial nu intelese principiul de functionare, e prea vechi pentru el... bineinteles ca in prima instanta mi-a curatat butonul si nu stiu ce condensator a mai schimbat... ca dupa aia sa isi dea seama ca memoria respectiva e problema.

Sa fiu sincer, din articolele citite pe net, cazul meu e singurul (pe care il stiu eu) unde s-a reusit resuscitarea telecomenzii, toti ceilalti ori au cumparat cheie noua/telecomanda ori au abandonat ideea si au trecut pe AM (cum vroiam si eu pana la un anumit punct, dar totusi ambitia de a avea telecomanda OEM a fost incununata de succes) sau au mers fara, eventual, in multe cazuri nu au mai postat nimic despre asta.

Sper sa tina! E in garantie!

Last edited by dan500se; 09-15-2017 at 20:38 PM.
dan500se is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2017, 20:50 PM   #32
Zeus
Super Moderator
 
Zeus's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Motorizare : E280 4matic
Posts: 4,577
:
[Super Moderator]
Default

Doua aveam, nu mergea niciuna. Luasem masina prin 2004, vreo 8000euro. M-a stresat atunci problema, toti se uitau cu cru la mine. Avea deja telecomanda/alarma AM. Nimeni nu intelegea ce drk am la cap, daca treaba era rezolvata. Am renuntat la idee intr-un final . Asa ca esti norocos si doar prin faptul ca a avut cineva rabdarea necesara de a-ti alinia tie piticii .
Zeus is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2017, 20:59 PM   #33
dan500se
V.I.P
 
dan500se's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arad
Motorizare : Benzina + GPL
Posts: 4,870
:
[V.I.P]
Default

Quote:
Originally Posted by Zeus View Post
Doua aveam, nu mergea niciuna. Luasem masina prin 2004, vreo 8000euro. M-a stresat atunci problema, toti se uitau cu cru la mine. Avea deja telecomanda/alarma AM. Nimeni nu intelegea ce drk am la cap, daca treaba era rezolvata. Am renuntat la idee intr-un final . Asa ca esti norocos si doar prin faptul ca a avut cineva rabdarea necesara de a-ti alinia tie piticii .
Da, ai perfecta dreptate! Toti ma luasera deja de nebun cu telecomanda asta! Una AM, decenta, cu alarma, nu sare de 50 de Euro (cele ieftine sunt pe la 80-100 de lei). Eu cu toata tevatura asta si cu "meseriasii" vizitati am ajuns pe la 100 de Euro lejer, nu mai considerand drumurile, deranjul, nervii, etc. Bine, esalonat pe circa 5 ani... in reprize, cand ma apuca si pe mine "nebunia". Noroc ca masina are o "smecherie" pentru a inchide totusi centralizat totul: se inchid usile fata (obligatoriu, altfel nu se poate) si intrand pe usa din spate se apasa butonul de blocare de pe bord! La deschidere se descuie usa soferului si deschizandu-se acea usa se deschide toata masina din sistemul centralizat. Eu asa am folosit aproape de la inceput inchiderea, nu am stat sa incui usile individual, plus portbagajul si mai ales, cel mai mare deranj, busonul de benzina (acolo trebuie blocata tija din portbgaja).

Cica treaba a fost extrem de simpla, odata gasita "buba"... Maxim 30 de minute a durat "operatia"... In realitate a stat telecomanda la el fix 3 saptamani (a trebuit sa comande si memoria respectiva).
dan500se is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2017, 21:39 PM   #34
Zeus
Super Moderator
 
Zeus's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Motorizare : E280 4matic
Posts: 4,577
:
[Super Moderator]
Default

Prin 2000 aveam un W124 300D, din 1986. Vecinul, un W124 E200, din 1995. Avea cheie d-asta, eu aveam o lama de cheie, HUFF.
Ma uitam la el ce mandru era, clipoceau ledurile alea, si mai avea un senzor si la portbagaj, dadea acolo, cu cheia, in el.
I-a mers. O perioada... Apoi si-a luat un E300 diesel, W210. Si imi amintesc, "cu drag", de intalnirile noastre . Eu bagam cheia in cazan si plecam fericit, el baga cheia si nu o scotea nici macar din P .
Asa ca nu conteaza ce cheie ai, important e sa mearga si masina cu ea !

Last edited by Zeus; 09-15-2017 at 21:41 PM.
Zeus is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
centralizata, inchidere, w202


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 09:04 AM.



Politica de Securitate Google
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
Anulare DPF