Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Huruit in mers

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Huruit in mers

    Salut , am un MB 230 C , motor w123 , cutie 4+1 si cand depasesc 40 la ora se aude un huruit . Face asta in orice viteza si chiar pe liber . Zgomotul e in functie de viteza masinii si chiar si pe liber si scade odata cu viteza . Mai precizez ca nu pare zgomot de rulment [ ala e mai ascutit ] Stie cineva sa-mi spuna ce sa verific ?!

  • #2
    Nu cumva este acel sunet de autobus vechi? Eu am avut un huruit asemanator si era de la diferential.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Comment


    • #3
      Cum ai remediat huruitul? Eu am un W204 4matic si am un huruit in mers, indiferent daca cutia este in D sau N.

      Comment


      • #4
        Asa e , ca de autobuz vechi . Cum verific daca e de la diferential ca in masina in mers nu-mi dau seama de unde e . Poate fi si de la cutie ( lipsa ulei ) ?! In diferential se pune ulei sau ce ?!

        Comment


        • #5
          Mecanicul a zis ca huruitul ala este de la diferential, iar motivul este lipsa uleiului din deferential sau faptul ca nu s a schimbat niciodata si neavand ungere rotile dintate au actionat una pe alta fara ungere.
          Eu am gasit in dezmembrari un diferential bun si l am schimbat. Nu cred ca schimbul de ulei din diferential schimba prea mult situatia.
          Asta cam este o problema la masinile cu tractiune spate...dar in general la cele mai vechi sau cu multi km.
          Eu am un Mercedes w123 din 1979.


          Sent from my iPhone using Tapatalk

          Comment


          • #6
            A sa incerc sa-i pun ulei sa vad ce se intampla . Unul de la dezebrari nu prezinta o garantie , poate fi mai rau si de altfel nici nu cred ca am sa gasesc asa ceva pe aici . Al meu e din '78 , aici trece ca masina& de colectie . Vreau doar sa stiu ce ulei trebue si pe unde se pune .

            Comment


            • #7
              Un mecanic bun isi da seama daca diferentiualul ii bun sau nu. Cred ca are undeva un capacel cu surub de tip imbus, se scoate surubelul si se scoate/indroduce uleiul cu pompa.
              De unde esti? Si a mea este vehicul istoric, scutit de taxe si impozite.


              Sent from my iPhone using Tapatalk

              Comment


              • #8
                Acum locuesc in Franta , undeva pe langa Paris . In ceea ce priveste "mecanicul bun " nu pricep cum i-si da seama daca-i bun fara sa vada ce-i in cutie . Ma uit maine si va mai spun ce-am constatat . Cred ca va trebui ceva ulei de cutie

                Comment


                • #9
                  Originally posted by nick53 View Post
                  Salut , am un MB 230 C , motor w123 , cutie 4+1 si cand depasesc 40 la ora se aude un huruit . Face asta in orice viteza si chiar pe liber . Zgomotul e in functie de viteza masinii si chiar si pe liber si scade odata cu viteza . Mai precizez ca nu pare zgomot de rulment [ ala e mai ascutit ] Stie cineva sa-mi spuna ce sa verific ?!


                  Verifica anvelope


                  Sent from my iPhone using Tapatalk

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by danielsubwrc View Post
                    Verifica anvelope


                    Sent from my iPhone using Tapatalk
                    Adica , ca nu pricep , ce sa verific la ele ?!!!

                    Comment


                    • #11
                      Nu au nici o treaba anvelopele, ale mele sunt noi si am acelasi sunet ca si tine. Am schimbat uleiul la ambele diferentiale si sunetul tot persosta. Tind sa cred ca este rulmentul intermediar de la cardan, masina mea fiind 4matic.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by nick53 View Post
                        Adica , ca nu pricep , ce sa verific la ele ?!!!


                        Daca sunt vechi se plastifiaza si produc zgomot , dar poate fi si rulmentul la una sau mai multe roti.


                        Sent from my iPhone using Tapatalk

                        Comment


                        • #13
                          Salut,
                          Nu deschid alt topic. De ceva timp am un zgomot care pare a fi de rulment dar nu este. Sunetul apare in decelerare de la 40km/h la 0km/h. Am presupus initial anvelopele de pe spate fiind uzate. La distante lungi, roata din fata stanga, pe langa capacul central al jantelor apareau urme de unsoare, vaselina din interior topita. Astazi am schimbat rulmentul. Zgomotul a ramas acelasi. Am verificat toti rulmentii de la roti si nu se aud, nu am joc la roti. Am verificat rulmentul de la axul cardanic, este ok.
                          Nu stiu ce sa mai verific. Zgomotul este si cu masina in viteza cat si pe liber, indiferent dacã franez sau nu.
                          Am mai observat un lucru ciudat, daca am ESP-ul pornit si daca pornesc cu scart se aude un zgomot metalic ciudat de la diferential. Este normal sa se auda? Cand decupez ESP-ul totul este Ok, fara sunete metalice doar scartaitul anvelopelor.
                          Multumesc anticipat!

                          Comment

                          Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF