![]() |
| Atentie : |
| Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum. |
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
W220 S500
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cer o parere despre G270 cdi, de la cei care au sau au condus, referitor la comportamnetul off-road al masinii. Are suficienta putere G270-ul sa isi faca treaba in off road, pe un traseu montan sau prin noroaie? Sau motorizarea asta e facuta bordurile din oras si atat?
|
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
Nu o sa gasesti prea multi posesori de G klasse pe acest forum.
270 CDI s-a montat si pe ML (I). Criticile erau legate de performantele pe asfalt si nu de cele din teren. La 170CP si 400NM (minim) eu zic ca e suficient pe o caroserie de G klasse (care e un off roader veritabil nu un SUV cu buletin de asfalt). |
|
|
|
|
|
#3 |
|
W220 S500
Stiu ca s-a pus si pe ML motorul de 270 cdi... ce ma ingrijoreaza e ca s-a pus si pe C class... care e cam jumate dintr-un G. Performantele pe asfalt sunt previzibile... cele din off road ma intereseaza... ce inclinatie maxima poate sa urce, daca iese din noroaie, chestii de-astea...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
Pai pe C Class s-a montat si 320 CDI deci nu tre sa-ti faci probleme..
![]() Din vagile mele cunostinte de off-road, conteaza foarte mult cuplu motor ceea ce la 270 CDI e apreciabil. In rest te poti interesa pe diferite site-uri de ecartament, unghiuri de atac samd. Eu zic ca daca cei de la Mercedes l-au pus pe G Class nu e un model care sa se faca de ras. Acum nici eu nu stiu de ce copaci vrei sa te tragi cu el, poate n-ar fi rau sa te uiti si la un Nissan Patrol sau o Toyota Landcruiser. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
W220 S500
Pai ce caut eu e cel mai "indestructibil" jeep posibil in afara e hummer, care ma depaseste din toate punctele de vedere, chiar si ca performante e mai mult decat am eu nevoie sa nu mai vorbim de buget ca e mai mult decat imi permit... Din cate stiu eu, G class ar fi al doilea dupa Hummer la off road... + ca sunt fan Mercedes 100%, cred ca G class ar fi alegerea potrivita pentu mine... voi e ziceti? e vreun alt jeep, in afara de hummer mai capabil pe off road ca G class?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
W220 S500
Quote:
Toyota Land Cruiser - e animal mare si greoi, cu mult plastic pe el, nu e comparabil cu G class ci cu GL. Toyota 4Runner - despre asta nu stiu prea multe, dar o sa ma interesez |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Member
|
Quote:
G270 nu am condus dar am unul G280 benzina, cam aceeasi putere maxima dar cuplul maxim aproape pe jumatate. In teren, puterea si cuplul maxim nu au o importanta chiar asa de mare cum cred unii. Si, in general, in teren nu te grabeste nimeni. Alte chestii te vor impiedica sa treci prin unele locuri: lipsa aderentei, lipsa spatiului, ..., lipsa de experienta. G-urile militare au motoare diesel aspirate de 2.4 sau 2.5L sau benzina de 2.3L. Depinde insa si la ce fel de off-road te gandesti. Echipat cu anvelope MT te va purta ca pe un seic impreuna cu familia prin locuri unde nici nu gandesti ca poti ajunge cu o masina. Iar riscul sa rupi ceva este foarte mic. Frustrarea va veni pe sosea, unde va trebui sa te multumesti cu o dinamica modesta (probabil gen Logan, poate 1.6). O alta varianta ar fi motorul de 3000TD, 177CP. Este considerat cel mai reusit pentru G, mai "old school". Defenderul nu are rost sa-l compari cu G-ul. Mai degraba cu Aro. Este foarte bun pana se strica :-). La confort cred insa ca Aro are un usor avantaj (imagineaza-te iarna, -15'C, intr-o cutie de aluminiu care nu se inchide etans . Si nu cred ca un Defender stock (fara diferentiale blocabile fata si spate) este mai capabil decat un G stock (cu toate diferentialele blocabile).Land Cruiser-ul 80 ar putea fi o alternativa la G, au motoare foarte bune (4.2TD) si unele chiar 3 diferentiale blocabile. Toyota 4Runner nu prea se compara cu G-ul, joaca la categoria Toyota HiLux (din care deriva), Mazda BT, Navara/Pathfinder, .... Nu stiu cat de indestructibil este Hummerul (ma indoiesc de fiabilitatea lui) dar trebuie facuta o diferenta intre fiabilitate si capacitate off road de trecere. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
Eu sint impatimit off-road.
Conditii minime pentru masina sint cutie automata, cuplu mare, troliu 5,5 to si suprainaltare. Prefer benzina, datorita fiabilitatii sau un diesel clasic, in nici un caz common rail. Exact cum spune Vladcons. Spun din experienta altora, i-am vazut in virf de munte cu masina oprita din cauza unui soc puternic, incident frecvent in off-road. Diagnosticarea si repararea la fata locului a fost deosebita. Daca vrei plimbari cu familia in decor natural, nu iti lua o masina de off-road, iti strica rinichii la mersul pe asfalt si ajungi deja obosit la locul faptei, nu mai spun de drumul de intoarcere spre casa. Baietii care au G pentru off-road, le au modificate, si majoritatea au benzina si citiva diesel clasic. |
|
|
|
|
|
#11 | |||
|
W220 S500
G-ul mi l-as lua pentru plimbari in natura, la munte + pentru iarna.
Quote:
Quote:
Quote:
G-urile alea vechi modifcate pt off-road extrem ies din discutie. |
|||
|
|
|
|
|
#12 |
|
Member
|
Pentru plimbari in natura, un G in 5 usi este ideal. Masina va fi mult mai potenta decat vei avea nevoie dar tocmai acest lucru iti va crea un plus de confort si siguranta. In plus, confortul va fi la inaltime, nici vorba de rinichi deplasati (asta este valabil la masini mai mici si / sau cu arcuri lamelare, gen Suzuki Samurai).
De motor nu pot vorbi decat din auzite, cel de 3000TD este considerat mai potrivit fiind mai putin pretentios. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Cat despre motorizare,daca eu ma descurc cu 3000 diesel clasic de 113 CP si zic ca are suficient cuplu(mai ales pe reductor),atunci cel TD de 177 CP este perfect si mai mult decat suficient -in schimb are ceva electronica in plus,iar CDI-urile sunt si mai pretentioase!!! Referitor la celelalte marci de 4x4,am avut si am testat mai toate,concluzie : Toyota Land Cruiser este singura ce se compara cu G-ul pe toate planurile(fiabilitate,performante,comfort)
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
Eu as alege G300 TD pe care il poti compara doar cu Land Cruiser-ul si la Hummer ma abtin ptr ca nu am mers in el .
270 CDI se imbolnaveste mai repede ca 300 TD si eu nu-l suport ca il am pe CLK ,motor CDI m-ar incanta doar 3200 care pe G ar fi alifie ca detine si putere si cuplu si nu trage de caroseria G-ului dar se gaseste si la alt pret .
|
|
|
# |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| cdi, g270 |