Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ralanti instabil la rece W124 230CE automat

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ralanti instabil la rece W124 230CE automat

    Salutare tuturor!

    Ma numesc Catalin, sunt din Tg-Jiu, iar de cateva luni sunt posesorul unui W124 230CE, fabricatie 1991, cod motor M102.982, injectie KE-Jetronic, care are probleme cu ralantiul. Mentionez ca am citit multe din postarile pe aceasta tema, insa tot nu reusesc sa ajung la o solutie.

    Initial, motorul nu statea la ralanti/murea atunci cand se incalzea. Am schimbat filtrele de aer si de benzina,, bujiile, uleiul din motor, supapa de ralanti, am verificat releele OVP si de pompa de benzina, am folosit solutie de curatat sistemul de injectie (cea care se pune in rezervorul de benzina), am scos pana si untul din ea de cateva ori in speranta ca voi desfunda ceva la motor. Nu a fost sa fie.

    De curand insa, am schimbat furtunele de admisie (cele care leaga filtrul de aer de carcasa superioara a motorului si de supapa de ralanti), precum si senzorul de temperatura cu 4 pini, si senzorul de temperatura de pe carcasa filtrului de aer si problema mea s-a intors la 180 de grade.

    Mai exact, acum motorul nu mai tremura rau/moare cand este cald, ci face asa la prima pornire, cand este rece. Dupa ce se incalzeste merge bine, trage bine, consuma relativ ok. Daca opresc pt. cateva minute motorul, apoi il pornesc, iarasi tremura si da sa moara, pana o ajut putin din acceleratie (adica o turez usor, dau drumul acceleratiei si turatia revine la normal). Pe langa piesele schimbate mai sus, am mai verificat urmatoarele:
    - potentiometrul de ralanti (scoate 0,74 volti), deci pare in regula. Am unul de schimb, insa nu as dori sa umblu la el inca, stiu ca e destul de greu de reglat.
    - eventuale pierderi de vacuum, nu par sa fie.
    - supapa de ralanti (face la fel cu 2 supape diferite)
    - injectorul de pornire la rece actioneaza (pus la baterie face zgomot).

    Nu s-a umblat deloc la injectie (are sigiliul pus acolo unde se baga imbusul de 3); de fapt, toate piesele masinii sunt originale (asta nu stiu daca e bine sau e rau, tinand cont ca are 25 de ani). Singurul reglaj pe care l-am facut a fost sa maresc relantiul din surubelul de plastic de pe cablul de acceleratie.

    As aprecia orice sfat venit din partea voastra, si va stau la dispozitie pentru eventuale intrebari.

  • #2
    Salutare tuturor! Se pare ca am descoperit problema: era de la potentiometrul de ralanti. L-am inlocuit pe cel de pe masina cu unul cu mai putina uzura si merge mult mai bine acum. Ramane sa achizitionez unul nou, desi pretul este destul de piperat. Poate este de ajutor rezolvarea mea vreunui coleg de pe forum. Numai bine!

    Comment


    • #3
      Salut colegu,

      Imi pare bine ca ai rezolvat problema. Ca si sfat pe viitor, cand mai ai probleme cu al tau 124, posteaza in topicul dedicat , adica aici : http://www.clubmercedes.ro/probleme-...-w124-f86.html.

      In felul asta, colegii care sunt posesori de w124 vor vedea problema mai repede, si vei avea sanse mai mari la raspuns, plus ca a ta problema este una comuna la motoarele cu injectia aia care-i mai delicata. Tot acolo o sa dai peste o gramada de probleme ce pot aparea la W124 si raspunsurile aferente.

      In alta ordine de idei. Acu vreo luna si-un pic ti-am vazut masina prin Tg Jiu, din pacate eram in trecere si nu am apucat sa ma uit atent la ea. Stiu ca mi-a placut foarte mult culoarea - daca nu ma insel era un "purple"...

      Iti fac cu aceasta ocazie o invitatie pe grupul dedicat posesorilor de W124 Coupe si Cabrio existent pe Facebook. Linkul il ai aici.
      Last edited by cosfru; 09-05-2016, 07:32 AM.
      Doua stele si alerg dupa ele...Steluta & Stelut
      https://w124-coupe.com

      Comment


      • #4
        Salut, cosfru!

        Multumesc pentru sfaturi! Intr-adevar, culoarea este violet (Bornit Pearl Metallic).

        Toate cele bune!

        Comment

        Working...
        X
        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF