Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Calcule si socoteli W 212

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Calcule si socoteli W 212

  Salutare. Pt ca e primul meu post, permiteti sa ma prezint : Vasile, 50 ani, camionagiu, ardelean, traiesc cu familia in Nuremberg, Germania. Nu cred ca e mare branza faptul ca-s din Ardeal fatza de cei din Regat ori Moldova, nici ardelenii nu mai sunt ce-au fost acu 50-100 de ani, dar acolo m-am nascut si - asta este. Am zis asta ca sa nu supar pe nimeni.

  Pe la noi umbla vorba cum ca : sa masori de 10 ori si apoi sa tai o data. Problema mea este ca eu masor chiar de 20 de ori si cind tai, tot prost tai. Acum, de-o vreme ma maninca in cur - iertati expresia, sa imi cumpar E class. Iau forumul dv de-a lungul si de-a latul, tot ce este referitor la W212 , citesc, asimilez, dar parca tot prost sunt. W 212 este cel mai bun motor dar are cele mai multe motoare cu cuzinetii intorsi.

  Pt cei care cunosc cit de cit problema, va rog frumos luminati-ma . Au rezolvat problema asta la motor, odata cu faceliftul ori ba ???

  E un balet pe sirma, cumpararea unui E SH, dai o groaza de bani, te bucuri citeva luni, apoi pica napasta peste tine, cauta vibrochen, cauta motor, ple maturi...
  Bineinteles, ai optiunea Junge Sterne, da asta inseamna vre-o 5,6,7000 de E in plus
  Cred ca mai exista varianta sa cumperi masina de la un Handler autorizat, care iti ofera garantie 1 an la preturi intre 3-4000 E in plus.
  Sau sa cauti una la un pret ieftin, te duci la reprezentanta si schimbi distributie, patine, tampoane, pompe, etc, ca pret probabil undeva la 2-4000 E.

  Ei, prieteni care varianta ati alege ???

  Apreciez mult raspunsul vostru. Numa bine.

 • #2
  Salut si bine ai venit .
  E foarte bine ca ai decis sa te documentezi inainte .

  O masina cu istoric transparent , cu revizii facute cu piese originale cu revizii la timp o sa te scuteasca de problemele citite pe forum .
  Multe dintre problemele semnalate aici pe forum se gasesc la masini cu km multi , peste 300.000 km , masini care au fost taxi , lovite , reparate cine stie pe unde , fara istoric la MB.

  Sfatul meu este sa nu cauti masini ieftine si daca tot traiesti in DE , evita parcuri auto cu arabi , turci , balcanici .

  Sa aiba istoric , este conditia minima dupa mine de la care trebuie plecat . Km cat mai putini , sa nu aiba accident , ( o bara revopsita nu este ceva grav ).Daca o cumperi de la
  dealer MB cu siguranta ca nu vor fi probleme .

  Spor la cautat .
  https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

  Comment


  • #3
   Multumesc . O sa-i intreb pe toti de istoric si o sa fac din asta conditie `` sine qua non``.
   Te rog frumos raspunde-mi la variantele expuse de mine, de fapt intr-un fel ai raspuns, dar eu as vrea mai direct. 1, 2 , sau 3.
   Personal, am pornit de la idea achizitionarii unei masini ieftine cu multi km dar bine intretinuta pe care sa o dau pe mina unui om priceput precum CL600, dar cred ca ma indrept spre Junge Sterne si fara batai de cap.

   Comment


   • #4
    Junge Sterne iti recomand , dar sa fie luata de la dealer MB nu handleri din astia dubiosi.
    https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

    Comment


    • #5
     Calculul e simplu, masina bine intretinuta - adica maxim pe autostrada, uleiul schimbat la interval 25-35K km, filtrul de aer la 150K iar cel de motorina pe la 300K - cum sunt 90% dintre masinile bine intretinute din GE merg 400-450K km, pana sa se intoarca cuzinetii.


     Sau si mai bine intretinuta cu revizii mult mai dese si cu betisoare de urechi pe la ornamente, tot 400K-450K km merge.

     Bineinteles ca exista si exceptii, unele mor mult mai repede sau mai trz.


     Sfatul meu, benzina si cat mai noua.
     http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34     https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

     www.mbretrofit.ro

     Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

     Comment


     • #6
      https://www.mobile.de/ro/Automobil/M...261275443.html

      Nu e ce caut si doresc. Are aproape 400 K. Dar are cutie de viteze noua schimbata la MB.
      Ma intreb daca se poate pleca de la premiza asta : are cutie noua, cauti un motor pina la 100 K, pui motorul pe ea si nu ar mai trebui sa iti faci probleme, nu ???
      Basca, ai si motor de rezerva...

      Comment


      • #7
       Buna ziua !       Un camionagiu ardelean care nu traieste la Nürnberg iti recomanda urmatoarele:


       Masina din link a fost taxi, a fost usor lovita, a fost infoliata acu' vreun an in actuala culoare, a fost coborata cu 30mm, avand cutie noua (de ce a picat ?) si un motor slab care face probleme. Si rotile pe 20 de toli nu-i aduc nici un avantaj...


       W212 nu este un motor, ci un format de caroserie. Si exista cu V6, daca ramai la diesel. Cu care masina se misca, nu se taraste.


       Daca te convine cineva sa iei benzinar, macar sase cilindri sa aiba motorul, pentru ca e slab in cuplu. Preferabil V8, totusi, si cutie in cat mai putine trepte...

       Dragos

       Comment


       • #8
        Multumesc, Dragos. Sa traiesti o mie de ani impreuna cu tot neamul tau de ardeleni.
        Da, w212 nu-i motor. 651 este tipul de motor. Noi romanii , si alte natii spunem Nuremberg, nemtii - Nürnberg.

        De ce a picat cutia ?? Cred ca se intimpla destul de des sa se defecteze cutii, sa se invirta cuzineti, sa se strice pompele, sunt fiare da-le dreacu....

        Eu voiam sa spun ca la masina aia se pleaca de la o cutie noua. Restul e vraiste, dar probabil se poate incropi o masina cu mai putin de 100 K km la un pret rezonabil.

        Probabil ca rationamentul meu este hm.., nu este corect, de asta am apelat la forumisti. Sunt sigur ca pe aici sunt si oameni cu capul pe umeri.
        https://www.mobile.de/ro/Automobil/M...263344038.html
        Si apoi aia a fost asa de incalzire. Zi ceva de asta....

        Comment


        • #9
         Da, lipsesc in continuare doi cilindri, da' macar rotile par normale. O cutie nu are de ce sa se defecteze des, iar cuzinetii nu au de ce sa se invarta nici atat. Cel putin, la W124, motoarele diesel depasesc 700 - 800 mii km fara sa se invarta chestiile care tre' sa stea fixe, iar cutiile tot asa. Doar ca intre timp, masinile nu se mai fac cu suflet...


         E stea tanara se pare, la anii aia 7G-ul avea deja zece ani vechime. Iar conform regulii care zice ca "ce n-ai pe masina sigur nu se poate defecta", o lista lunga de optiuni bifate de primul proprietar este doar o lista lunga de probleme care ar putea sa ti se sparga tie in cap la un moment dat.


         Conform descrierii nu prea bogate, nu a fost taxi, nu e infoliata, nu e tunata prin coborararea suspensiei, nu a fost lovita, vine direct de la Daimler si nu de la vreun Ali sau Iuri, motorul are ceva mai multa vana, masina pare un pachet mai putin riscant (si pe alti bani...) decat cea din primul link. La care, apropo, nimeni nu declara la ce kilometraj s-a dus cutia initiala. Iar un om antrenat poa' sa-ti faca o factura pe ce suma vrei tu, reprezentand orice vrei tu...
         Dragos
         Last edited by Heavy D.; 06-11-2018, 22:50 PM.

         Comment


         • #10
          Pt ca in zilele urmatoare voi merge la MB sa cumpar o masina, iar eu nu am mai trecut printr-o experienta din asta, cer ajutorul vostru, prieteni.
          Am mai cumparat masini, dar de la persoane fizice, iar pretul nu a fost niciodata mai mare de 6000 E. Asa ca ii rog pe cei cu experienta sa ma ajute sa trec de pasul asta mare.

          1 Este negociabil pretul afisat de ei sau nu ?

          2 Are rost sa controlez si inspectionez masina la `` singe`` in depistarea eventualelor defectiuni, vicii ascunse ori nu ?? Nu vreau sa ma fac de rusine, tinind cont ca MB nu-i o firma de magrebieni pusi pe jecmaneala.

          3 Garantia Junge Sterne pt masinile SH are mai multe formate, in sensul ca se pot include ori scoate anumite optiuni ? Sau este un contract intre doua parti predefinit, pe care tu - cumparator, il accepti sau nu .

          4 Garantia Junge Sterne este inclusa in pretul afisat sau este `` decilin`` ??

          5 Fara sa pari un `` ghertzoi`` se pot face negocieri usoare la : discount la suma totala, la urmatoarele revizii, etc ??

          Comment


          • #11
           Din cate stiu nemtii nu prea lasa la pret , cel mult sa ciupesti un schimb de ulei gratis.

           Garantia probabil ca se refera la defecte pt piese mai importante , trebuie citita cu atentie.
           https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

           Comment

           Working...
           X
           Anulare DPF