Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Montare A/C pe MB C180 W202 1995

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Montare A/C pe MB C180 W202 1995

    Buna ziua , negasind la search nici un topic legat de montare AC pe un W202 , doresc daca se poate ajutorul vostru in legatura cu asta .

    Detin un W202 din 1995 , motorizare 1.8 benzina modeul Esprit (nu are nici geamuri electrice nici AC) . Am cumparat-o anul trecut in Ianuarie , stiind ca nu are AC am spus ca are trapa si va fi ok . Vad ca vara se intrece cu gluma si prin Brasov , temperaturile in masina ajungand si pe la 40,45 de grade din pacate.

    A mai montat cineva AC pe acest model de masina ? Am nevoie de niste sfaturi , am gasit instalatie completa la 200 euro (nu stiu ce inseamna completa) . Cam ce ar fi de lucru pentru montarea instalatiei ? (nu imi spuneti ca nu se merita , daca stiti exact ce sa face , spuneti tot fara retineri)

    Ce am mai gasit pe forum ca si componente ar fi urmatoarele : Exterior: Compresor clima + suportul aferent, radiator clima + electroventilator, toate cablurile electrice ce apartin de AC, filtrul si binenteles tot ce inseamna conducta/furtun... Interior: radiator pentru AC, cele doua butoane care comanda sistemul, partea electrica...

    Va multumesc mult , o zi usoara si weekend placut !
    Last edited by bv-77-bet; 07-24-2015, 16:09 PM.

  • #2
    Salutare.
    Se poeate monta clima pe masina ta, mai ales daca ai o maina donatoare langa tine, de pe care urmeaza sa iei piesele.
    Ideea este sa se demonteze fir cu fir instalatia electrica, fara sa se taie firele la ciobaneala, ca si la dezmembrari, ca altfel este mai gereu de remontat.

    Si pe mine ma asteapta exact aceasta operatiune, eu am cumparat toata masina intreaga la 300 Euro, cu tot cu instalatia de climatizare functionala.
    Abia acuma am avut ceva timp sa dau jos toata instalatia electrica ce apartine doar de clima.
    Nu este usor crede-ma, dar se poate.

    Cat despre geamuri electrice se poate monta si ele foarte usor, e mai usor ca si cu clima

    Daca ai timp si bani, poti sa faci din masina ta una elegance, chiar si cu dotari de top, care va fi de invidiat.

    Sa-ti gasesti omul potrivit care sa iti faca treaba ca la carte si nu o sa ai probleme.
    Succes.
    Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
    Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

    Comment


    • #3
      Ms frumos de raspuns , dar , ca sa stiu exact ce cumpar , imi poti spune la ce sa fiu atent ? Toate partile componente care trebuiesc verificate ? Nu cred ca o sa am bafta de a achizitiona un MB intreg la suma asta . Multumesc !

      Daca are cineva de vanzare instalatie completa , astept PM .
      Last edited by bv-77-bet; 07-24-2015, 23:07 PM.

      Comment


      • #4
        Ca si lista de componente sunt urmatoarele:
        In compartiment motor - Compresor clima, cu suportul de prindere aferent.
        - Butelia de freon, cu senzorul pe el, si cele doua conducte de freon subtiri, una duce la radiatorul de clima din fata motorului, iar celalat merge sus in radiatorul din bord.
        - Radiatorul cu cele doua ventilatoare din fata motorului+ conducta de freon, cel gros care duce din radiator in compresorul de clima.
        - Releul pentru comanda ventilatoarelor din fata radiatorului de clima. (aceste releu este de mai multe tipuri, depinde ce clima va fi montata).

        In interiorul masinii vin urmatoarele: - Tot sistemul din spatele bordului, ce trebuie sa contina - radiatorul de clima+ radiatorul de caldura+ aeroterma cu releul de turatie, aferent- senzorii de temperatura 2 la numar, conductele de vacuum, rezervorul de vacuum, + toata instalatia electrica.

        Mai vine panoul de comanda pentru clima, ce vine montat pe consola centrala, si mai este senzorul de temperatura din plafoniera cu motorasul aferent.

        Pe urma daca nu ai, mai este necesar, ceasurile de bors cu afisajul de temperatura exterioara+ senzorul de temperatura exterior, care vine montat in bara din fata.

        Acuma piesele enumerate mai sus, trebuie atent demontate si mai ales remontate.
        Pe partea electrica mai pot fii ceva relee in plus depinde de sistemul de climatizare.
        Atentie mare la furtunele de vacuum, cum le demontati sa nu le deteriorati.

        Inca ceva daca montezi climatronic, si nu AC simplu, trebuie si pompa de vacuum din portbagaj, care are doua iesiri pentru vacuum, si atunci mai trebuie desfacut si firele separat ce duc la pompa de vacumm, ca acolo o sa ai doua mufe mai mici care neaparat trebuie conectate in sistem.

        Spor la treaba.
        Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
        Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

        Comment


        • #5
          Iti multumesc mult de tot pentru timpul acordat , mi-a fost de mare ajutor .

          Stima !

          Comment


          • #6
            Originally posted by bv-77-bet View Post
            Iti multumesc mult de tot pentru timpul acordat , mi-a fost de mare ajutor .

            Stima !
            Si inca ceva , ceea ce mi-ai scris tu , este pentru climatronic ? Sau AC simplu , deoarece mi-ai spus ca am nevoie de 2 senzori de temperatura in bord. Multumesc !
            Last edited by bv-77-bet; 07-25-2015, 09:04 AM.

            Comment


            • #7
              Am atasat cele patru poze cu sistemel de control al climei montate pe modelele W202.

              Prima poza este varianta AC simplu modelul vechi, pana in anul 1994.
              A doua poza, este tot varianta AC simpla, din anul 1995 pana in anul 1997.
              A treia este varianta clima automata, unde poti seta ce temperatura sa ai tot timpul inauntru in masina, din asta vreau acuma sa montez pe masina mea.
              Iar ultima poza este varianta climatronic, asta s-a montat din anul 1997 pana in 2000.

              Eu m-am referit in legatura cu cele doi senzori de temperatura pentru varianta a treia, cea cu clima automata, un senzor iese afara sub parbriz, iar celalat este pus in interior in fata radiatorului din bord, acest senzor se vede daca scoti scrumiera de langa schimbator.
              Attached Files
              Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
              Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

              Comment


              • #8
                Iti multumesc din suflet pentru raspunsul detaliat .

                Comment


                • #9
                  Buna, momentan pe masina am AC cu panoul de control din foto 1. Se poate inlocui panoul de control cu cel din foto 3 fara sa fie necesare modificari, adaugare de senzori, etc.?

                  Comment


                  • #10
                    salut. ma intereseaza si pe mine aceasta varianta cu instalarea de A/C pe un model c180 din 1996 sport. as putea discuta cu cineva care a realizat acest lucru deja?
                    va multumesc.
                    mercedes c180 1996 sport 1.8 L

                    Comment


                    • #11
                      Buna seara,

                      Doresc sa achizitionez un mercedes w202 si am mare nevoie de ajutor.

                      Daca masina care doresc sa o cumpar, are aceasta consola( buton de EC)
                      Inseamna ca masina are clima?

                      Multumesc
                      Attached Files

                      Comment


                      • #12
                        Da, Butonul din mijloc pe care scrie EC este de la aer conditionat.Atunci cand ledul rosu din buton este STINS AC-ul este PORNIT
                        Dar ca sa fii sigur ca nu a fost schimbata consola de comanda cu una pentru AC uita-te si sub capota dupa compresor, este situat sub pompa de servo
                        Attached Files

                        Comment

                        Working...
                        X
                        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF