Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sa schimb bateria?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sa schimb bateria?

    Salutare,

    Bateria ce o am pe buburuza, are frumoasa varsta de 16 ani jumate. E de o varsta cu masina, dar vad ca isi face treaba. Sa o schimb, sau nu?
    Ce se intampla daca nu?
    Seara faina!

  • #2
    Şi eu am pe a mea ceva 02 ştanţat pe bornă. Pe baterie scrie Mercedes benz şi atât...

    Acum două ierni m-a lăsat (a trebuit să-mi dea cineva curent, după prima noapte geroasă). Am dat-o jos, am băgat apă distilată în ea şi am lăsat-o la încărcat peste noapte. Merge şi azi. Ce-i drept dacă-i frig se vede că învârte greu, dar atâta timp cât porneşte...

    Dacă nu vrei să ai surprize nasoale (eu chiar trebuia să ajung undeva în dimineaţa de pomină) schimb-o. Altfel nu văd de ce ai schimba-o pe ceva care să te ţină maxim 2-3 ani.
    Fosta: W168 A160 '99 Benzină
    Actuala: W169 A200 '04 Benzină
    Urmează: Dacia 1300 '74

    Comment


    • #3
      @CipriS
      Las-o pana pică...n-ai sa mai pupi baterie ca asta. De regula da semne cand obosește.Si nu e mare filozofie sa cumperi una.

      Comment


      • #4
        Salutare. De cand a scazut temperatura exterioara, la pornire imi raman aprinsi martorii BAS/ESP si ABS pentru o secunda, doua, pana cand incepe sa incarce alternatorul. Sa fie din cauza bateriei? Bateria e cu sigla Mercedes pe ea, si are stantat 09 06, deci ar fi din 2009 luna a 6a. Am facut un test la baterie si ar fi la 39%... Ar trebui sa o schimb? Ce parere aveti?
        W168 or nothing!

        Comment


        • #5
          Cum faci test sa vezi %?

          Comment


          • #6
            Cu o scula dedicata. Au la centrele specializate.
            https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

            Comment


            • #7
              De obicei cei care vand baterii au un aparat care il conecteaza la baterie seteaza capacitatea bateriei, apoi o masoara.
              W168 or nothing!

              Comment


              • #8
                Aşa era şi la mine. Şi-a mai mers 3 ani după aia Învârte? Dă-i pace. Mira-ma-ş să mai găseşti azi pe piaţă ceva ce să te ţină atât.
                Fosta: W168 A160 '99 Benzină
                Actuala: W169 A200 '04 Benzină
                Urmează: Dacia 1300 '74

                Comment


                • #9
                  O baterie cu semne de oboseala trebuie schimbata, de obicei te lasa cand nu te astepti, eu am patit de cateva ori si m-ama invatat minte, bafta

                  Comment


                  • #10
                    Subscriu parerii de mai sus. Dupa 6 ani in care s-a purtat exemplar pentru capacitatea ei, Rombat-ul Calciu de 62A ce.l aveam, "s-a cerut afara". Cu toate ca merg zilnic cu masina, dupa weekend bateria avea 12V fix, uneori sub. Inlocuitoarea e un BOSCH S4 de 72A.
                    Referitor la discutiile de mai sus:
                    Învârte? Dă-i pace
                    Ea invarte si la 11V, dar ce faci, o tii pana se sting martorii din bord cand dai la automat?
                    Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                    Comment


                    • #11
                      Nu știu. Am zis în ideea că orice schimbi nu mai prinzi ca originalul. Pe W168 am avut aia cu ștanță de la Mercedes i-am băgat apă și am mai tras de ea 3 ani. Tu ai avut noroc cu Rombat-ul ăla. Știu cazuri când i-o crăpat la 2 zile după ce o ieșit din garanție. Și era Varta nu 777.
                      Fosta: W168 A160 '99 Benzină
                      Actuala: W169 A200 '04 Benzină
                      Urmează: Dacia 1300 '74

                      Comment


                      • #12
                        De acord cu tine, dar odata traita viata, inapoi n-ai cum s-o aduci. Adica, in momentul de fata chiar daca are stanta Mercedes pe ea, e mai proasta decat un Rombat nou, sa fim realisti.
                        Sa sti ca am fost "norocos" cu mai multe baterii Rombat. Calciul asta de l-am avut, a fost un pic subdimensionata, adica iernile trecute la -14-> -15 grade nu era prea fericita. Si cu toate astea nu m-a lasat.
                        In fine, istorii cu baterii sunt destule, conteaza mult si intretinerea.
                        Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by LauLaur View Post
                          . Inlocuitoarea e un BOSCH S4 de 72A.
                          Ca tot s-a pomenit de noroc...- Bosch s4, 72A, luata anul trecut in decembrie- de pe o zi pe alta scade tensiunea la 12v sau sub(comportament de baterie obosita sau descarcata). Masina merge zilnic 30km, incarcare verificata nonstop onboard si de 4ori la atelier dedicat. Tensiunea de incarcare nu scade sub 14,4 cu consumatori. S-au verificat punctele de legare la masa, s-a masurat tensiunea intre plus si caroserie-motor in diferite puncte, avand aceeasi valoare cu tensiunea de pe borne. Consumatori adaugati suplimentar nu am(adica tiganeli facute ), am incercat sa reduc consumul folosind pentru iluminat ledurile. Daca pun contactul si las luminile(pozitie si faza scurta) aprinse, in cateva secunde ajunge la 11v.
                          Bateria a fost 280 ron(oferta in magazin) si acum inteleg de ce. Adica mi-am luat teapa Un lucru e cert, se va returna pe garantie. Ma mai gandesc pana luni daca accept inlocuire cu aceeasi sau revenim la producatori autohtoni....

                          Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                          Comment


                          • #14
                            Daca imi permiti, as merge in locul tau pe fulmen exide tudor moll.
                            Am avut exide si este ok iar restul le recomand din cele vazute la prieteni si in mod cert voi lua una din ele pentru w211 atunci cand varta originala va crapa.
                            Ca low budget am in prezent un Macht 3-lea an si o Caranda la fel al 3-lea si ambele sunt ok.
                            Am fost dezamagit de Banner unibull si Rombat premier.

                            P.S: testarea bateriei sa o faceti pe cat posibil cu aparat vechi cu rezistente. Aparatele noi poti fi pacalite, masoara rezistenta interna si atat. Real world test de sarcina e sfant.
                            Last edited by ROV; 11-10-2018, 17:00 PM.

                            Comment


                            • #15
                              Merci pentru review-uri!
                              Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF