Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Volan se invarte greu

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Volan se invarte greu

    Azi cand am parcat masina am observat ca volanul la masina mea (Vaneo 1.7 cdi 2004) a inceput sa se invarta greu.

    Nu s-a aprins nici un bec la bord. Aveti idee de la ce ar putea fi ?

    MS

  • #2
    Neata.
    Imi vin in minte rrei cauze.
    1Alternator defect, dar nu cred pentru ca in cazul asta trebuia sa se aprinda bateria in bord.
    2Pompa servo defecta.
    3Caseta de directie defecta si a pierdut uleiul.

    Nu stiu cum e la vaneo, dar la w168 , pompa servo e in dreapta cand deschizi capota lipita de botul masinii, langa radiator.Are un capac rotund si odata desurubat poti vedea nivelul lichidului. In interiorul capacului e o banda verticala de plastic gradata ce sta in uleiul servo. Parca are gradatii de 20 si 60 de grade. Cu motorul cald ar trebui sa urce uleiul la gradatia de mai sus60.

    Daca e ulei in pompa eliminam si caseta de directie si mai ramane pompa care acum nu stiu cum se verifica. Ar putea avea si siguranta arsa pompa care e de 60A parca

    Asta imi vine acum in minte. Scriu de pe tel si nu pot face un research pentru tine .
    Numai bine!

    Comment


    • #3
      Salut,

      Mersi pt raspunsul detaliat. Alternatorul s-a dus acum cateva luni si l-am schimbat cu unul reconditionat. La acel moment tin minte ca s-au aprins becuri la bord.

      Ultima data cand am fost la reprezentanta imi ziceau ca cureaua de alternator e crepata sau ceva in genu, poate sa fie de la asta ?

      Chestia cu uleiul poate sa fie real in sensul ca am vazut ca sunt ceva scurgeri care se preling pe bara din fata.

      Comment


      • #4
        Daca zici ca se scrurge uleipe undeva prin fata, cred ca s-a dus caseta de directie in sensul ca o garnitura a cedat si pierde uleiul.(Vezi ca se poate reconditiona- nu lua din dezmembrari, ca nu stii cat tine si aia- sunt baieti pe forum care reconditioneaza si iti dau si garantie parca)
        Cauta pe google la imagini caseta de directie ca sa vezi cum arata. Ea poate fi identificata usor in sesnul ca se vede tija de la volan ca intra in ea cand te uiti la motor in partea dreapta.

        Verifica si uleiul in pompa sa vezi daca mai este sau la ce nivel este!!!


        Dupa ce ti au scumbat alternatorul(au scos si borna la baterie), s-au aprin becuri in bord de la abs si esp si s-au stins cand ai luat stanga -dreapta maxim de volan.
        Eu vorbesc de A klass, dar vaneo fiind aproape identic cred ca e valabil si pentru el.

        Daca cureaua e crapata e recomandat sa o schimbi. Daca era de la curea se aprindea bateria in bord ca nu mai incarca alternatorul.
        Odata cu cureaua e recomandat sa schimbi si rolele sau sa le verifici daca au joc. Dar nu cred ca te bagi tu acolo. Si pompa de apa trebuie verificata daca are joc cand se schimba cureaua.
        Last edited by Nedved; 05-31-2017, 09:46 AM.

        Comment


        • #5
          Salut!
          O mica precizare: pompa de servodirectie are un zumzait mai ascutit atunci cand lucreaza,mai ales cand rotile sunt bracate maxim.E posibil sa nu lucreze din cauza cablului de masa defectuos-la doua masini am gasit papucul de masa desprins de caroserie..
          Completeaza-i intai uleiul,dupa cum ti-a spus si Nedved,apoi verifica daca functioneaza dpdv electric si dupa aceea hotarasti ce ai de facut...

          Comment


          • #6
            Salut, mersi de raspunsuri, am incercat sa ma uit dar nu m-am descurcat sa mi dau seama.

            Am repornit masina sa o duc la service si volanul nu mai merge greu. Si-a revenit. Am dus masina la o reprezentanta (nu fac reclama) si mi-a zis ca aceasta curea de alternator e noua (asa stiam si eu - o schimbasem acum 6 luni) desi la Mercedes mi-au zis ca e crepata si ca trebuie schimbata. De lichid a zis ca nu e problema,. Nu au putut sa replice problema sub nici o forma si mi-au zis ca s-ar putea ca ar putea ca pompa de servo sa se duca, dar ca trebuie pusa pe tester ca sa se vada sigur insa zicea ca si daca se duce aia, pot merge cu masina atata tot ca merge greu volanul, dar ca altfel masina nu are de suferit din cauza asta. (asta pana fac o programare la service sa o testeze calumea si sa o repare)

            Ce parere aveti

            Comment


            • #7
              Functionarea intermitenta m ar duce cu gandul la perii (carbuni). Unele dintre ele abia mai ating pe rotor.
              Problema e ca ai mers la o reprezntanta si acolo iar o sa ti se faca rau cand afli cat e o pompa. Mesterii aia sunt buni la schimbat piese nu la reparat componente.

              Ar trebui verificat si ce a spus colegul Dethave. La a klass parca masa pompei e sub rezervorul cu lichid de parbriz.

              Daca sunt carbunii de vina ... un platou nou ar trebui sa coste mult mai putin decat o pompa noua.
              Mie asa mi s a intamplat la alternator. Cost reparatie facuta de mine 20 ron. Baiatul de la care am luat carbunii mi a zis ca are si pt pompa(carbuni) la 40 ron la momentul ala.
              Deci atentie sa nu te jupoaie ciocoii!!! Sa te imbrobodeasca ca nu se repara. Ca la mers intermitent cam iese partea electronica a pompei din discutie.

              Comment


              • #8
                Carbunii aia tini de alternator? Caci alternatorul mi s-a dus acum cateva luni si am luat unu la 15 mil reconditionat (personal cred ca mi-am luat teapa - apoi am auzit ca is unii care le repara cu 100 de lei pe alea stricate + inca 400 lei ceva rotor sau nu mai stiu cum se chema). Sper ca nu se duce si alternatoru asta reconditionat, am garantie un an pe el dar nu as vrea sa ma lase la vara cand merg in concediu.
                Last edited by Florin_WES; 06-03-2017, 21:06 PM. Reason: Reguli generale de postare.

                Comment


                • #9
                  Nu au treaba carbunii alternatorului cu cei ai servo-pompei de directie....
                  Procedeaza cum ai zis in posturile anterioare:du masina la service,sa puna testerul pe ea..si nu-i lasa sa te pacaleasca cu inlocuirea pompei. Se poate reconditiona.

                  Comment


                  • #10
                    @paulalexandru
                    Era vorba de carbunii pompei servo.
                    @Dethave
                    Si daca pune testerul pe masina ce constata?? E vr' un senzor pe pompa?? Poate doar sa verifice voltajul la incarcare.
                    Se ia la mana si se verifica conexiunile pompei, tensiunea pe firul de comanda, etc. Si de aici se deduce daca pompa e defecta. Doar asa, verificand conditiile de funtionare( tensiune de alimentare, tensiune de comanda, etc.) se poate izola defectul si lua o decizie corecta.
                    Toate cele bune!
                    Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

                    Comment


                    • #11
                      Pai constata daca gherla pompei servo o da partea electronica sau are alta cauza. Ca sa nu umble legat la ochi.
                      Last edited by Dethave; 06-01-2017, 09:02 AM.

                      Comment


                      • #12
                        15 hartii de un 1 milion pentru un alternator reconditionat?? Dumnezeule!!
                        Si cred ca l-ai si dat la schimb pe cel vechi.
                        Daca e reconditionat ca la carte(schimbate inele colectoare, rulmenti,punte diode,regulator, fulie) si cu piese de calitate ar trebui sa te tina 10 ani de acum incolo

                        Din cauza mecanicilor ajungem sa uram marca/masina.

                        Am vazut ca pompa servo la Vaneo e la fel ca la A Klass.

                        Eu tot tind sa cred ca periile sunt de vina si costul reparatiei ar fi undeva la 50 Ron in cazul meu + un ulei nou.
                        Anunturi gratuite , peste 4 milioane: anunturi imobiliare, anunturi auto, telefoane mobile, locuri de munca, apartamente de inchiriat, masini second hand, haine.


                        Pe tine or sa te taxeze "baietii" bine la manopera daca nu iti gasesti pe cineva de incredere...parca ii si vad cum se apuca de cap si zic " Pai nu se mai poate face nimic, e moarta!"
                        Refuz sa cred ca unii dintre prietenii tai nu au masini ..Sigur stie cineva pe altcineva si scapi de "reprezentanta" ajungand unde trebuie.

                        Comment


                        • #13
                          Toate alternatoarele și electromotoarele sunt recondiționate. D-aia cer cel defect la schimb.

                          Dacă-s periile se pot diagnostica simplu. Când nu merge îi dai două bobârnace. Ar trebui s-o ia. Un contact coclit (cel de sub bidon) e destul de ușor de identificat.

                          Și întreb și eu la LauLaur... ce anume se vede la tester? Că eu altceva de 3 fire n-am văzut la pompă. Cel de sarcină, masa, și comanda. Când roțile îs bracate maxim e normal să pâsâie altfel. Eu aș recomanda cât mai puține manevre cu rotile luate maxim (dăunează și la planetare).
                          Fosta: W168 A160 '99 Benzină
                          Actuala: W169 A200 '04 Benzină
                          Urmează: Dacia 1300 '74

                          Comment


                          • #14
                            De fiecare data cand merg la mecanic imi zice sa scap de ea. De ce ? Nu stiu, poate nu stiu ei sa o repare. Daca ma gandesc la prietenii mei, treaba e cam asa (cei care imi vin in minte)

                            Unu are ford nou, altu are toyota noua (nu au probleme), altul are dacia logi noua, ca si second am cu zafira second sharan second, la zafira parca e unu in cluj care repara tot felul de opeluri si am inteles ca acolo merge, nu costa mult si o repara bine de fiecare data. Cu sharan nu stiu ce sa zic, doar ca a scapat de ea ca era prea mare pt oras, a luat ceva skoda. Alti doi au dacia noua, n am auzit sa aiba probleme.

                            Deci nu stiu, la vaneo e fain ca e mare, spatioasa, pot baga in portbagaj biciclete triciclete carucioare, roata de rezerva, bagaje pat de copil, o gramada, putem merge la drum lung cu toata casa in ea. Are caldura in scaune oglinzi incalzite si electrice, aer conditionat, am inteles ca are si ceva sistem audio de calitate (desi nu as sti sa zic ca e singura masina care am avut o nu stiu cum se aude in altel, si nici nu e un criteriu de baza).

                            Imi plac seaturile cum arata sincer, chiar si fordurile unele, cineva mi a recomandat ceva toyota avensis verso ca e fiabila insa presupun ca are si aia piese scumpe si e greu cu repratia. E complicat sa gasesc o alta masina, dar si mecanic, trebuie sa mai cercetez. Cu vaneo am avut si multe probleme de electro, nu mi se mai stingeau becurile in masina, trebuia sa le scot pe toate cand blocam masina. Dar nah, nici nu prea trage masina asta, adica in trafic vad pe altii cum ma depasesc lejer.

                            Voi ce recomandati pe benzina sau diesel, cu ce motorizare, seat se merita ? ce dimensiuni la roata sunt relativ comune si nu au preturi exagerate ? Daca e sa iau ceva second de unde e recomandat sa cumpar ceva ?

                            Comment


                            • #15
                              Apropo, in cluj stiti pe cineva, sau e vreunul din voi disponibil sa arunce o privire contracost la toate astea ? eventual sa imi arate si mie, caci la service daca intreb pe mester ceva (ca sa invat si eu) se ataca repede.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF