Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Ce consum are Mercedes-ul vostru?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  300E 4 matic, din 88
  M103, 3l, benzina, 6 in linie,cutie manuala in 5 rapoarte si in functie de cum merg de tare si cat de aspru sunt cu acceleratia la condus linistit in oras ia 14-17, depinde de temperatura si dc e sau nu clima pornita. si afara se plafoneaza undeva in jurul a 9-10&#37; , 100-120km/h...iar daca se`ntampla sa am probleme cu piciorul drept atunci salta mult...14 15 afara si 25 in oras...30
  1988 Mercedes-Benz 300E 4matic

  Comment


  • #17
   La intrebarea din titlu pot sa raspund doar atat: consuma cat poate sau cat ii dai voie sa consume!
   Foarte multa lume este de parere ca un consum este influentat in cea mai mare parte de stilul de condus al soferului...Si bineinteles de cilindreea masinii...dar nu este neaparat proportionala cu cresterea acesteia.
   1981 W123 280E Blue Green Metallic SOLD

   1983 W126 280SE Champagne Metallic SOLD
   1985 W126 280SE Blue-Black Metallic SOLD
   1991 W126 500SE Midnight Dark Blue SOLD

   1996 W202 C180T Tourmaline Green Metallic DAILY DRIVER
   1999 W202 C220T CDI Tourmaline Green Metallic SOLD   https://www.facebook.com/Dan500SE-787970731257750/

   Comment


   • #18
    Originally posted by serifu View Post
    300E 4 matic, din 88
    iar daca se`ntampla sa am probleme cu piciorul drept atunci salta mult...14 15 afara si 25 in oras...30
    Cum adik 30 in oras?In ce hal trebuie sa mergi sa consume in halul asta?!?
    MĂREAȚA COBRA

    Comment


    • #19
     W126 3000 cmc 6 cilindrii 180 cai automatic 10-13 afara si 16-18 in oras

     Comment


     • #20
      Originally posted by ionutz_ng View Post
      Cum adik 30 in oras?In ce hal trebuie sa mergi sa consume in halul asta?!?
      Pe perioada iernii si daca mergi si cu motorul rece si in forta consuma si atat
      Last edited by doktor4carz; 05-22-2008, 22:46 PM.

      Comment


      • #21
       Originally posted by ionutz_ng View Post
       Cum adik 30 in oras?In ce hal trebuie sa mergi sa consume in halul asta?!?
       Fund, podea, cum vrei sa`i zici...s`o chinui cu demarajele asa, de la semafor la semafor
       Last edited by doktor4carz; 05-26-2008, 18:48 PM.
       1988 Mercedes-Benz 300E 4matic

       Comment


       • #22
        w201 motor 1,8 in 4 trepte are un consum dat de fabricant de 8,9 in afara orasului intre 7-10 in oras intre 10-15 dar de fiecare data o tin cateva minute pornita inainte sa plec.

        Comment


        • #23
         Am intalnit un tip care avea un 270 cdi iar atunci cand i-am spus ca vreau sa-mi iau benzinar mi-a replicat "pai ala consuma mult".Si l-am intrebat,cat consuma 270-ul lui in oras si mi-a zis 12-13.Pai cu banii cu care cumperi 12-13 litri de motorina iti cumperi 15-16 litri de benzina adica exact cat consuma un benzinar in 6.Si atunci ce afacere mai este sa iti iei diesel in ziua de azi.Mi-e teama sa ma gandesc cat consuma un 320 cdi,cu siguranta cu banii aia iti cumperi benzina pt un 320 benzina.
         MĂREAȚA COBRA

         Comment


         • #24
          Originally posted by ionutz_ng View Post
          Am intalnit un tip care avea un 270 cdi iar atunci cand i-am spus ca vreau sa-mi iau benzinar mi-a replicat "pai ala consuma mult".Si l-am intrebat,cat consuma 270-ul lui in oras si mi-a zis 12-13.Pai cu banii cu care cumperi 12-13 litri de motorina iti cumperi 15-16 litri de benzina adica exact cat consuma un benzinar in 6.Si atunci ce afacere mai este sa iti iei diesel in ziua de azi.Mi-e teama sa ma gandesc cat consuma un 320 cdi,cu siguranta cu banii aia iti cumperi benzina pt un 320 benzina.
          Asta numai cu conditia ca 1l benzina sa fie 4lei, iar unul de motorina sa fie 5lei
          16 l benzina* 4lei/litru=64 lei
          13 l motorina* 4,92 lei/litru= 64lei

          Si acum un calcul real

          16 l benzina* 41 lei/l= 65,6 lei
          13 l motorina* 43 lei/l= 55.9 lei

          Comment


          • #25
           Cu atat va pot ajuta si eu (cosumuri conform unei carti Mercedes w201 ,cred ca este un pic cam veche ca nu am gasit si consumul de la motorul de 1,8)
           Scuze de claritatea imaginilor.

           Poze parca un picmai clare si aceasta este cartea.Am pus si ceva de diesel.
           Attached Files
           Last edited by doktor4carz; 05-28-2008, 19:42 PM.

           Comment


           • #26
            In oras, 320cdi la mers normal consuma 12-13. Forja 18-20. Blocaje in trafic 14-16.
            Toate astea cu clima pornita.
            Last edited by doktor4carz; 05-28-2008, 19:43 PM.
            Socialistii sunt socialisti doar cand e vorba de banii mei. Cand e vorba de banii lor sunt cat se poate de capitalisti

            Comment


            • #27
             Pe mine m-a cam speriat azi.Computerul masinii nu are consum instant ci doar consumul mediu pe un traseu de cand am pornit masina pana in momentul respectiv.Dupa ce plec cu ea cu motorul rece,in primul km,imi arata un consum gigantic de genul 25-30,care apoi scade odata cu strabaterea a mai multoir kilometri si ajunge de obicei la 15.Azi am mers bara la bara si imi tot arata 29-30,chiar si dupa strabaterea a 4 km.Dupa ce am scapat de aglomeratie am restartat computerul sa imi calculeze din momentul respectiv,si am mai continuat sa merg inca 4 kilometri,dar intr-un trafic mai liber si mi-a luat 11&#37;.
             Deci,cred ca masina mea consuma in oras 11% daca e trafic f liber ,15% trafic normal si ajunge la 30% daca e bara la bara cu inaintarea f greoaie(s-a inaintat mai lent decat mergeau pietonii pe trotuar,probabil 2km/h).
             MĂREAȚA COBRA

             Comment


             • #28
              Daca ai vrut 280

              Comment


              • #29
               Ce-si face omul cu mana lui.... Stai sa vezi la iarna cand se incalzeste mai greu motorul....Ca sa nu mai zic ca cel mai realist consum e cel facut la pompa. Full, mers 100 km si realimentat full. Apoi faci media. Eu unul nu am incredere in ce arata acel computer de bord. S-ar putea sa te sperii si mai tare atunci....
               Last edited by florineasca; 06-07-2008, 10:44 AM.

               Comment


               • #30
                Originally posted by florineasca View Post
                Ce-si face omul cu mana lui....
                Consuma cam 14-15% in medie in oras pt stilul meu de mers destul de sportiv.Ce e asa de mult la o masina care fuge de rupe,nu ii aud motorul nici la 180 la ora,pt ca este extrem de silentios,nu am vibratii la stop cum au dieselurile(inclusiv al tau).Iar cand il calc si urca la 6-7000 ture e o placere sa-l auzi cum face si cum te baga in scaun.Sa vezi senzatie cand ai 120 la ora,esti in ultima treapta de viteza,si o calci,se activeaza kick-downul ,urca la 6000 de ture si in 2 timpi si 3 miscari ai depasit orice vrei.Daca ar fi sa aleg inca de 10 ori dinnou as alege benzinarul asta mare fara sa ma gandesc,prefer sa dau 100 ron in plus pe luna pe benzina si sa ma bucur de toate avantajele acestui motor superb.
                MĂREAȚA COBRA

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF