Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Probleme relanti, CLK 200 kompressor.

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Probleme relanti, CLK 200 kompressor.

  Buna ziua !
  Am achizitionat de curand un clk 200 kompressor din 2005 cu o problema
  Relantiul este instabil iar pe masura ce se incalzeste motorul situatia se agraveaza atat de tare incat nu mai pot pleca de pe loc cutia fiind automata
  Odata atinsa turatia de 2000 rpm merge bine fara probleme de consum sau altceva
  Pe tester apare misfire pe 2 cilindri
  Problema mai grava este ca ma aflu in Franta si ar trebui sa rezolv cumva aici
  Ma tem ca in service voi fi taxat foarte tare si mi se vor inlocui bobine de inductie bujii si alte cele fara sa mi se rezolve problemele
  Poate stie cineva de pe forum cum se rezolva problema si ce sa caut
  Va multumesc!

 • #2
  Posteaza eroarea.

  Comment


  • #3
   imi pare rau dar nu mai am cum
   masina a fost testata in Anglia de unde am cumparat o
   Avea motorul aprins in bord Un amic deacolo a pus testerul si mi a zis ca eroare e legata de lipsa scanteii pe 2 cilindri ,a sters erorile si s a stins becul galben
   Dupa cativa km s a aprins din nou si problemele au aparut
   Pentru moment nu mai dispun de tester..

   Respectă regulile generale de postare!
   Last edited by Florin_WES; 03-07-2018, 01:20 AM.

   Comment


   • #4
    Cel mai ieftin daca pot spune asa Este sa ii schimbi bujiile, pentru a exclude problema. Daca ai avea un tester si o surubelnita torx T15 sau T20 daca imi amintesc corect ai putea sa schimbi bobinele de inductie intre ele sa vezi daca se muta misfire pe alti cilindrii. Daca se muta ai bobine defecte, daca ramane inseamna ca ai bujii uzate sau alte defecte pe cilindrii aceia.
    Scule : surubelnita torx, cheie de bujii, tester obd cel mai ieftin.
    Mai este posibil sa ai ulei de motor in jurul bujiei adunat destul de mult incat sa iti afecteze scanteia la bujie. Este cunoscut la motorul M271 ca pe la garniturile capacului chiulasei din jurul bujiilor in timp scapa ulei pe acolo si se aduna in jurul bujiilor putand sa afecteze scanteia de la bobina la bujie. Pentru acest lucru iti trebuie surubelnita torx sa desfaci cele 2 suruburi ale fiecarei bobine de inductie si niste servetele,aer comprimat si ochelari de protectie ca sa suflii uleiul de acolo (bujia este destul de jos in chiulasa). Bafta!
    Sa ne spui ce ai gasit si ce ai reusit sa faci. Stima.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Comment


    • #5
     Am schimbat bujiile si e aceeasi problema
     Nu am gasit ulei pe fisele bujiilor
     Urmeaza sa primesc testerul pentru a jongla cu bobinele intre cilindri
     Banuiala mea este ca problema vine de la injectoare Cat timp este rece motorul merge perfect si asta ma duca la gandul ca pe perioada respectiva are "socul tras" Deindata ce motorul se incalzeste si se reduce cantitatea de benzina injectata amestecul saracit nu se mai aprinde
     Exista vreun aditiv sau ceva de genul asta de pus in benzina care sa ajute la curatarea injectoarelor?Se pot curata cumva?

     Comment


     • #6
      Am reusit sa achizitionez un tester care spune asa:
      p2029-001
      selfadaptation of mixture formation at rich stop (tendency of enginetowards`learn)
      dtc status:
      fault indicator lamp on
      Am sters eroarea si reapare
      Va rog ajutati ma sa interpretez
      Va multumesc

      Comment


      • #7
       problema rezolvata

       la motorul acesta se pare ca apare frecvent aceasta problema
       se dizolva efectiv un furtun de vacum undeva sub filtrul de aer
       Acest furtun absoarbe aer fals si da peste cap functionarea motorului in relanti
       Sper sa fiu de folos celor ce vor avea probleme similare si vor fi pusi sa schimbe injectoare bujii sau bobine
       Multumesc celor care au incercat sa ma ajute!
       Attached Files

       Comment


       • #8
        Problema s-a mai discutat pe cateva topicuri, inclusiv in topicul meu am scris si pus poze cand le-am inlocuit, dar de obicei apare cu eroare P0171 System too lean. Este vorba de 3 furtunase si o valva unisens care se crapa si pot trage aer fals. Trebuie dat inclusiv kompressorul mecanic jos ca se le poti inlocui.


        Sent from my iPhone using Tapatalk

        Comment


        • #9
         Salutare tuturor, sunt nou pe forum dar rezonez cu problema cu relanti-ul. Am achizitionat de curand un clk 200 kompressor, benzina 1998 cm3. Masina este superba cu aproape tot functional pe ea, 2 randuri chei cu chip + cheie rezerva. Pb este ca am luat-o cu checj engine aprins, cativa posesori de dube mercedes care pareau soferi experimentati mi-au zis ca ar fi EGR ul sau IGR ul blocat pe pozitia deschis si ca ar trebui curatat sau schimbat sa vedem daca dispare eroarea. In afara de asta am vazut ca la relanti (cutie automata) tot asa in trafic la stop dupa 2-3-4 minute incepe motorul cumva sa se innece sau sa se miste vibrand partea din fata. Azi am observat mai bine asta si la fel o acceleratie subtire / slaba la plecare de pe loc. La service la augsburg mi s-a zis ca trebuie schimbat capacul de tacheti si filtrul de benzina si apoi daca mai sunt pb cu motorul distributia care este pe lant. Masina are 234 000 km reali (am carte service germania cu inspectiile service pana la 207 000 km facute in germania ultima pe 19.06.2016. Ma gamdesc ca nemtii ar fi vazut o distributie pe cale sa expire ? Sincer nu prea stiu cum sa procedez. Filtrul benzina si capacul tacheti vin saptamana asta. Cu stima,

         Comment


         • #10
          Pune un tester Star pe masina la cineva cares stie sa citeasca parametrii sau la reprezentanta. La o masina nou cumparata este bine sa ii faci revizia completa.


          Sent from my iPhone using Tapatalk

          Comment


          • #11
           Salutare! Am aceeași problema la mașina mea ,un clk 200 din 2005 ,as vrea sa știu adytimofte dacă ai rezolvat problema la mașina ta și cum ai făcut ,pas cu pas,mi-ar fi foarte de folos,mulțumesc anticipat!

           Comment


           • #12
            Originally posted by Crazyady View Post
            Pune un tester Star pe masina la cineva cares stie sa citeasca parametrii sau la reprezentanta. La o masina nou cumparata este bine sa ii faci revizia completa.


            Sent from my iPhone using Tapatalk
            Mersi de răspuns Adi, am pus tester ul și am notat toate erorile. Intre timp am schimbat garnitura de la capacul culbutori sau ceva de genul. S-a înlocuit filtrul de combustibil cu filtru original MB.

            Menționez ca intre timp am mai făcut munca de documentare și am ajuns la următoarele concluzii:
            1) problema cu accelerație slaba la pornire de pe loc apare destul de frecvent Exclusiv cu motorul cald. Exact ce mi se întâmplă mie: după ce stau la stop 2-3 minute pleacă relativ greu (nu accelerează).
            2) se corelează cu aerul / clima pornită. Temperatura la stop creste peste linia de 80 C spre 90 dar nu ajunge niciodată la 90. Totuși în acest interval motorul de comporta ciudat.
            3) dacă merg pe timp rece sau fără aglomerația din București (seara) mașina de comporta absolut impecabil.
            4) am găsit pe forum (am link pe laptop îl postez aici mai târziu) unde cineva a avut aceeași problema cu motorul la cald și rezolvarea era schimbarea clapetei de aer suplimentar!

            Știe cineva ceva legat de acest aspect? Tot citesc sa ma lămuresc ce face acest aer suplimentar și cum ar putea afecta motorul la cald.

            În rest mașina merge chiar bine și nici consumul nu m-ar deranja în alimentație dacă nu ar fi acest inconvenient legat de plecarea de pe loc..

            Cu mulțumiri,

            Comment


            • #13
             Originally posted by adytimofte View Post
             la motorul acesta se pare ca apare frecvent aceasta problema
             se dizolva efectiv un furtun de vacum undeva sub filtrul de aer
             Acest furtun absoarbe aer fals si da peste cap functionarea motorului in relanti
             Sper sa fiu de folos celor ce vor avea probleme similare si vor fi pusi sa schimbe injectoare bujii sau bobine
             Multumesc celor care au incercat sa ma ajute!
             Salut!

             Ai schimbat acel furtun de vacuum și nu mai apar probleme la relanti? Dar check engine?

             Cu mulțumiri,

             Comment


             • #14
              Originally posted by Ovidiu-d View Post
              Mersi de răspuns Adi, am pus tester ul și am notat toate erorile. Intre timp am schimbat garnitura de la capacul culbutori sau ceva de genul. S-a înlocuit filtrul de combustibil cu filtru original MB.

              Menționez ca intre timp am mai făcut munca de documentare și am ajuns la următoarele concluzii:
              1) problema cu accelerație slaba la pornire de pe loc apare destul de frecvent Exclusiv cu motorul cald. Exact ce mi se întâmplă mie: după ce stau la stop 2-3 minute pleacă relativ greu (nu accelerează).
              2) se corelează cu aerul / clima pornită. Temperatura la stop creste peste linia de 80 C spre 90 dar nu ajunge niciodată la 90. Totuși în acest interval motorul de comporta ciudat.
              3) dacă merg pe timp rece sau fără aglomerația din București (seara) mașina de comporta absolut impecabil.
              4) am găsit pe forum (am link pe laptop îl postez aici mai târziu) unde cineva a avut aceeași problema cu motorul la cald și rezolvarea era schimbarea clapetei de aer suplimentar

              Cu mulțumiri,
              Acesta este thread ul

              http://www.clubmercedes.ro/erori-p20...-t48576p2.html

              Comment

              Working...
              X
              Anulare DPF