Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cutie manuala sau semiautomata

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cutie manuala sau semiautomata

    Buna, am o mare rugaminte , doresc sa achizitioonez un mercedes A Klasse am gasit cateva dar marea mea intrebare este :
    Ce cutie de viteza este mai ok cea manuala sau semiautomata?
    Tinand cont ca masina va rula 90 % in oras rog asistenta

  • #2
    Depinde cine conduce masina si experienta in ale sofatului eu am schimbat N masini si toate au avut cutii manuale m-am ferit ca dracul de tamaie de cele automate ,,am avut un A6 automata dar dupa 6 luni i-am facut vant.. Acum vor urma pareri pro sau contra
    Consulta si aici http://www.clubmercedes.ro/opiniile-...ass-t60p5.html cand ai timp ....

    Comment


    • #3
      Salutare!

      Acest aspect a fost si este dictat in continuare de preferinte personale si de banii disponibili atunci cand cumperi o masina noua. In general, pasionatii de condus prefera, fara sa stea pe ganduri cutiile manuale, pentru ca iti lasa placerea sa exploatezi altfel masina. Cei mai comozi nici nu concep sa se desparta de o cutie automata care ii scuteste de efortul de a lucra cu ambreiajul si de a schimba vitezele. Avantaje exista si de o parte si de alta, dar - cum am spus - e vorba de preferinte personale si de posibilitati. Alegi ce iti place si ce ti se potriveste nevoilor tale. Exista avantaje in favoarea unei cutii automate , dupa parerea mea, doar din punctul de vedere al confortului. O cutie automata creste un pic consumul fata de una manuala atasata aceluiasi motor, nu ofera posibilitatea efectuarii unei frane de motor asa eficient precum una manuala si este mai costisitor de intretinut, acceleratia este mai lenta ... etc.
      In concluzie ... , personal as opta pentru cutia manuala.
      Salutari si numai bine!
      Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

      Comment


      • #4
        Pe mine sincer ma loveste uneori dorinta de a avea cutie automata.
        Sunt sigur ca in trafic bara la bara,unde freci facaletul mereu " baga-scoate, baga-scoate" , o sa imi dati dreptate.
        Vand jante A class cu anvelope vara 600lei.
        https://diagnoza-auto-cta.blogspot.r...255517-ms.html

        Comment


        • #5
          Originally posted by flavyus1987 View Post
          Pe mine sincer ma loveste uneori dorinta de a avea cutie automata.
          Sunt sigur ca in trafic bara la bara,unde freci facaletul mereu " baga-scoate, baga-scoate" , o sa imi dati dreptate.
          Aici ai dreptate. E poate singurul avantaj al unei cutii automate/semiautomate... -comoditate, confort. Alte plusuri nu am observat, nici la fiabilitate, nici la intretinere. Ba din contra... .
          Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

          Comment


          • #6
            Eu am condus 3 mașini în total, 2 dintre ele având cutie manuală și a a3a care este și actuala are cutie automată și m-am îndrăgostit pe loc de ea.Toate mașinile care o să le am de acum încolo vor fi automate.E altă viață...mai ales la drum lung și-n oraș dar asta costă 1-2 litri de benzină în plus față de manuala dar dacă ai Mercedes, îți permiți.
            " You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your f*cking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world. " Tyler Durden
            Regulament forum.

            Comment


            • #7
              Stai sa vezi cind te lasa cutia discuti de mii $ , sigurul avantaj la cutiile automate este confortul in rest bataie de cap , ulei + filtru trebuie schimbat la 80-100 mii si nu stiu cite garaje in Romania schimba uleiul 100% in general schimba numai uleiul din baie , mai bine de jumate ramine in sistem: radiator , furtun , pompa , neschimbind uleiul 100% miscsorezi viata transmisiei considerabil. Si eu am condus masini cu cutie automata dar am si masini cu cutie manuala , cutia manuala ramine pe primul loc .

              Comment


              • #8
                Daca mergi mai mult in oras atunci fara doar si poate ca automata castiga, nu se compara. Sincer cred ca nu se compara niciunde, e mult mai confortabila . Nu mi se pare chear asa un efort financiar sa schimbi filrtul si uleiul la 80 de mii. Cat despre fiabilitate, un sofer care nu baga cum trebue in viteza termina mult mai repede o cutie manuala. Cutiile automate sunt foarte fiabile daca le faci schimbul la timp si nu faci liniute.

                Comment


                • #9
                  va multumes mult pentru informatii
                  pana la urma am optat pentru o cutie manuala tinand ca are o fiabilitate mai buna si costurile de intretinere sunt putin mai scazute sunt foarte multumit de ea pana acum nu am ce zice acum trebuie sa fac schimbul de consumabile sa vedem cum e fata de alte modele la cost eu mai am un ford si un seat
                  unde as putea sa gasesc user manual in engleza sau romana ???
                  Last edited by blubugsy; 09-16-2011, 13:45 PM.

                  Comment


                  • #10
                    Recomand diesel si cutine manuala ! Automata nu vreau nici daca mi-o da degeaba !
                    diagnoza reparatii mb dezmembrari auto

                    Comment


                    • #11
                      De 5 ani conduc numai cu cutie automata si sincer daca nu ai masina sport si conduci mai mult in oras automata e parfum. Uleiul se schimba foarte usor in automate. Imi schim singur uleiul care ma costa cam 30 eur + filtrul , asa ca...

                      Comment


                      • #12
                        Florin...alti opteaza pentru cutie automata, altii pentru manuala, dar fiabilitatea cea mai mare o da cea manuala..iar la un A class, schimbatul uleiului si filtrului in cutie este mult mai complicat decat la alte modele..fiecare cu parerea lui...recomandarea mea este manuala
                        Unlike Any Other
                        The best or nothing

                        Comment


                        • #13
                          Eu recomand automata.Conduc un w202 zi de zi automatic, și mă împac cu ea de minune.
                          E altă viață plus că e vorba aia, nu e mercedes dacă nu e automat.
                          Mercedes se distinge prin confort, deci automata un must have după mine.
                          " You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your f*cking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world. " Tyler Durden
                          Regulament forum.

                          Comment


                          • #14
                            Parerile sunt impartite... e mult mai usor si odihnitor pe oras cu cutie automata. Ca fiabilitate... depinde, A clase in general nu e foarte fiabil. Uleiul din cutie eu il schimb pe la un furtunul de la radiator, care la toate modelele e aproape le fel. Efectiv scoti furtunul de ulei din partea de jos a radiatorului si pornesti motorul , cand incepe sa curga din ce in ce mai incet ,incep sa torn ulei curat in transmisie (2L) ,opserv cand iese si acesta , dupa care opresc motorul , conectez furtunu si incepe operatiunea de schimbare a filtrului. Dupa schimbarea filtrului pun ule nou pana la nivelul normal. Prin metoda aceasta se da afara si uleiul din convertor. De 2 sapt mi-am schimbat uleiul in transmisie la un Nissan Terrano si merge perfect. Inainte sa fac operatunea asta am vb cu foarte multi mecanici din zona (unde 90% din masini sunt cu automata)care reconstruesc cutii la ordinea zilei si mi-au zis ca cutia nu este afectata deloc. Imi place sa invat ceva nou si sa pun in practica pentru mine. Va salut.

                            Comment


                            • #15
                              Dragi colegi
                              am 2 zile decand merg cu un a160 semiautomata (de fapt este manuala, si are ambreiajul hidraulic incorporat in cutie) este super !!! nu mai vreau nici automat, nici manual !

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF