Mercedes Benz Forum
Atentie :
Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum.

Go Back   Mercedes Benz Forum > Limuzine > Mercedes Benz C Klasse > Discutii despre model - C Klasse

Cum se foloseste corect cutia automata?

Discutii despre model - C Klasse


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-14-2008, 10:49 AM   #1
popica35
Member
 
popica35's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: iasi
Motorizare : 2500 diesel
Age: 44
Posts: 69
:
[Member]
Default Cum se foloseste corect cutia automata?

Salut.Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum este corect sa folosesc cutia automata cand stationez mai mult timp...ex.:cand stau la semafor mai mult timp,trebuie sa o pun pe pozitia "N" sau o las pe pozitia "D"si o tin din frana? Este prima masina cu cutie automata care o detin si nu as vrea sa o folosesc incorect. De asemenea spuneti-mi daca cutia automata necesita o intretinere mai "speciala" decat cea manuala (in afara de schimb ulei ) si daca mai sunt elemente de care ar trebui sa tin cont in folosirea ei.
popica35 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 10:53 AM   #2
arhitect
Senior Member
 
arhitect's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Bucuresti
Motorizare : V8 - 5439 cc
Posts: 615
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by popica35 View Post
Salut.Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum este corect sa folosesc cutia automata cand stationez mai mult timp...ex.:cand stau la semafor mai mult timp,trebuie sa o pun pe pozitia "N" sau o las pe pozitia "D"si o tin din frana? Este prima masina cu cutie automata care o detin si nu as vrea sa o folosesc incorect. De asemenea spuneti-mi daca cutia automata necesita o intretinere mai "speciala" decat cea manuala (in afara de schimb ulei ) si daca mai sunt elemente de care ar trebui sa tin cont in folosirea ei.
Las-o pe D. Daca stai 5 minute scoate-o pe N. Dar daca stai la un semafor 1 - 2 minute las-o asa. Tine frana bine si savureaza o Eugenie . Spor si zbor. Razvan
__________________
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
arhitect is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 11:16 AM   #3
orca
V.I.P
 
orca's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: .
Motorizare : .
Posts: 2,270
:
[V.I.P]
Default

Din cand in cand controleaza (pe joja) nivelul de ulei din cutie. Acum la inceput de vreo trei ori la fiecare 1.000 km, dupa care daca te convingi ca nivelul nu scade, poti face verificarile nivelului mai rar, de exemplu la 3.000 - 5.000 km.
Nivelul de ulei din cutie se verifica pe joja, in timp ce motorul merge. si cutia pozitionata in "P". In prealabil verificarii trebuie circulat putin cu masina pentru ka uleiul din cutie sa fie cald.
De schimbat nu te pune sa schimbi uleiul si filtrul din cutie daca schimba bine.
__________________
.. _______ ..
o/_____\o
(Oo\=i=/oO)
.U.......U.
Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Last edited by orca; 10-14-2008 at 11:19 AM.
orca is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 11:18 AM   #4
popica35
Member
 
popica35's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: iasi
Motorizare : 2500 diesel
Age: 44
Posts: 69
:
[Member]
Default

Ok.Multumesc.
popica35 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 13:36 PM   #5
VLADD
Banned
 
Join Date: Jul 2007
Location: Vrancea
Motorizare : 3.2
Posts: 940
:
[Banned]
Default

Quote:
Originally Posted by pulmann View Post
De schimbat nu te pune sa schimbi uleiul si filtrul din cutie daca schimba bine.
Aici te contrazic. Uleiul si filtrul se schimba la 40.000km chiar daca schimba cutia bine.....daca il lasi mult prea mult neschimbat se duce cutia....
VLADD is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 13:38 PM   #6
arhitect
Senior Member
 
arhitect's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Bucuresti
Motorizare : V8 - 5439 cc
Posts: 615
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by pulmann View Post
Din cand in cand controleaza (pe joja) nivelul de ulei din cutie. Acum la inceput de vreo trei ori la fiecare 1.000 km, dupa care daca te convingi ca nivelul nu scade, poti face verificarile nivelului mai rar, de exemplu la 3.000 - 5.000 km.
Nivelul de ulei din cutie se verifica pe joja, in timp ce motorul merge. si cutia pozitionata in "P". In prealabil verificarii trebuie circulat putin cu masina pentru ka uleiul din cutie sa fie cald.
De schimbat nu te pune sa schimbi uleiul si filtrul din cutie daca schimba bine.
Maneta cand se verifica uleiul nu trebuie sa fie in pozitia R ?
__________________
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
arhitect is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 13:57 PM   #7
orca
V.I.P
 
orca's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: .
Motorizare : .
Posts: 2,270
:
[V.I.P]
Default

Quote:
Originally Posted by vladruse View Post
Aici te contrazic. Uleiul si filtrul se schimba la 40.000km chiar daca schimba cutia bine.....daca il lasi mult prea mult neschimbat se duce cutia....
La astea mai noi "tiptronic" unii zic ca la 40.000km, altii la 60.000km, altii la 80.000km, in schimb eu nu am gasit nici unde scris, exact cand.

La modelul de cutie automata "normala", cazul nostru, eu nu am auzit sa trebuiasca schimbat uleiul sau filtrul din cutia automata la un anumit nr. de km daca functionarea cutiei in schimbarea vitezelor nu da semne.
Quote:
Originally Posted by arhitect View Post
Maneta cand se verifica uleiul nu trebuie sa fie in pozitia R ?
La cartea masinii scrie "P", dar este foarte adevarat ca multi dintre mecanici controleaza nivelul cu maneta in pozitia "R", motivand ca ar fi mai sigur/exact controlul nivelului in acest fel, mi-au si explicat de ce, dar mi-e greu sa reproduc.
__________________
.. _______ ..
o/_____\o
(Oo\=i=/oO)
.U.......U.
Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Last edited by orca; 10-14-2008 at 14:18 PM.
orca is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 15:12 PM   #8
popica35
Member
 
popica35's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: iasi
Motorizare : 2500 diesel
Age: 44
Posts: 69
:
[Member]
Default

Multumesc de raspuns.Tocmai am verificat uleiul asa cum mi-ati zis( am mers cu masina cca.20 km,am fixat-o in punctul "P"),dar uleiul pe joja este peste nivel cu cca.1 cm (este curat,rosu deschis)...afecteaza cu ceva acest lucru? Precizez ca cutia imi schimba bine (in viteza 1 cand e rece parca schimba un pic mai brusc)si de cand am luat masina am schimbat toate consumabilele in afara de uleiul in cutie.Cand a fost adusa din Germania,masina avea revizia facuta pe carte si uleiul cica era schimbat.(masina a fost luata de la privat cu reviziile la zi in carte).E posibil cand a schimbat uleiul sa fi pus un pic mai mult? ...sau poate nu am verificat eu bine.(am urmat toti pasii de mai sus).

Last edited by popica35; 10-14-2008 at 16:43 PM.
popica35 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 16:09 PM   #9
arhitect
Senior Member
 
arhitect's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Bucuresti
Motorizare : V8 - 5439 cc
Posts: 615
:
[Senior Member]
Default

Quote:
Originally Posted by popica35 View Post
Multumesc de raspuns.Tocmai am verificat uleiul asa cum mi-ati zis( am mers cu masina cca.20 km,am fixat-o in punctul "D"),dar uleiul pe joja este peste nivel cu cca.1 cm (este curat,rosu deschis)...afecteaza cu ceva acest lucru? Precizez ca cutia imi schimba bine (in viteza 1 cand e rece parca schimba un pic mai brusc)si de cand am luat masina am schimbat toate consumabilele in afara de uleiul in cutie.Cand a fost adusa din Germania,masina avea revizia facuta pe carte si uleiul cica era schimbat.(masina a fost luata de la privat cu reviziile la zi in carte).E posibil cand a schimbat uleiul sa fi pus un pic mai mult? ...sau poate nu am verificat eu bine.(am urmat toti pasii de mai sus).
In D? Pai era in P sau in R discutia .
__________________
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
arhitect is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 16:43 PM   #10
popica35
Member
 
popica35's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: iasi
Motorizare : 2500 diesel
Age: 44
Posts: 69
:
[Member]
Default

Imi cer scuze in "P"am vrut sa scriu.Am modificat postul.
popica35 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 18:34 PM   #11
popica35
Member
 
popica35's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: iasi
Motorizare : 2500 diesel
Age: 44
Posts: 69
:
[Member]
Default

Si totusi faptul ca uleiul din cutie este peste nivel dauneaza cu ceva ?
popica35 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 19:21 PM   #12
orca
V.I.P
 
orca's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: .
Motorizare : .
Posts: 2,270
:
[V.I.P]
Default

Nu are nimic, cantitatea plus este foarte mica, sau poate ai citit nivelul direct fara sa scotii joja si sa o stergi in prealabil "citirii" nivelului, dupa care sa reintroduci din nou joja pentru aproximativ 3-5 sec., dupa care "citesti" nivelul uleiului.
Este normal sa schimbe putin diferit cutia fiind rece.
__________________
.. _______ ..
o/_____\o
(Oo\=i=/oO)
.U.......U.
Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif
orca is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2008, 13:09 PM   #13
gabita
Senior Member
 
gabita's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: snagov
Motorizare : benzina
Age: 25
Posts: 167
:
[Senior Member]
Default

Am si eu o intrebare?Cum ai verificat nivelul la cutie, eu la W210 nu am joja si am citit pe aici ca mare parte din mercedesuri nu au joja pentru cutia automata.
gabita is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2008, 16:48 PM   #14
popica35
Member
 
popica35's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: iasi
Motorizare : 2500 diesel
Age: 44
Posts: 69
:
[Member]
Default

M-am lamurit...multumesc la toti ptr.raspunsuri.
popica35 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2008, 10:53 AM   #15
Demiurgos
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Timisoara ca se pronunta mai usor...
Motorizare : w123 240TD
Age: 27
Posts: 629
:
[Senior Member]
Default

Inca o chestie. Mi-am luat recent o automata si un mecanic batran zicea ca la modelele vechi de automate (a mea e din '81) nu se schimba modul de condus decat stand pe loc. Adica de pe "D" pe "S" nu e bine sa schimb in mers fiindca se nenoroceste cutia... O fi adevarat?
Demiurgos is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2008, 11:28 AM   #16
orca
V.I.P
 
orca's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: .
Motorizare : .
Posts: 2,270
:
[V.I.P]
Default

Quote:
Originally Posted by Demiurgos View Post
...Adica de pe "D" pe "S" nu e bine sa schimb in mers fiindca se nenoroceste cutia...
Eu nu am gasit/citit cum ca ar fi interzis/daunator acest lucru.
Potzi schimba, unde pui ca acest mod de schimbare/retrogradare "ofera" frana de motor.
__________________
.. _______ ..
o/_____\o
(Oo\=i=/oO)
.U.......U.
Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Last edited by orca; 11-14-2008 at 11:45 AM.
orca is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2011, 12:05 PM   #17
mihai_dorin_81
Junior Member
 
mihai_dorin_81's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: tg-mures-tudor
Motorizare : c220-diesel
Age: 33
Posts: 24
:
[Junior Member]
Default

am si eu un w202 cutie hidramata, si pe langa modurile P,R,N,D mai am si modul 3 si 2. puteti sa-mi spune-ti in ce conditii trebuie sa le folosesc? multumesc
mihai_dorin_81 is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2011, 15:05 PM   #18
sovieticool
Organizator de intalniri
 
sovieticool's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Iasi
Motorizare : 2500
Age: 28
Posts: 1,390
:
[Organizator de intalniri]
Default

Iarna sau cand ai nevoie de frana de motor sau cand vrei sa simti cum se duce stomacul in portbagaj. ...eu folosesc mereu la depasiri .. nu astept kickul ..e kick down manual.
__________________
`87 W126 EX 420 SE - NOW 250D + WEBASTO - GENERALUL

Tarif diagnoza 30-50 RON

0744 239 949

WEB
http://garajautodiag.blogspot.com
sovieticool is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2011, 15:08 PM   #19
Tyler
Fight Club
 
Tyler's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Arad
Motorizare : 1800 Benzină
Age: 22
Posts: 296
:
[Fight Club]
Default

Poți să fi mai detaliat un pic?
Deci 3 și 2 se folosește pe timp de iarnă, deoarece?Și pe 3 și 2 ai kickdown manual?Cum vine asta?
Sorry, dar sunt noi īn ale automatelor și e prima mea iarnă cu una.
__________________
" You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your f*cking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world. " Tyler Durden
Regulament forum.
Tyler is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2011, 17:30 PM   #20
dan500se
V.I.P
 
dan500se's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arad
Motorizare : Benzina + GPL
Age: 34
Posts: 3,824
:
[V.I.P]
Default

Introducand maneta din P in 3 sau 2 cutia schimba in sus doar pana la treptele selectate. Din D, presupunand ca circuli cu o treapta superioara (4 sau 5, depinde de cutie) se poate retrograda in 3 si/sau 2 obtinand in acest mod o frana de motor. Se mai foloseste si pentru accelerari mai brutale...(a se vedea cazul lui JAN... )

3 si 2 se mai foloseste si la urcarea sau coborarea abrupta, pe drumuri alunecoase sau tractari.

Sa precizez ca nu are nimic daca in mers selectezi o treapta dintre acestea. Cutia nu pateste nimic!
dan500se is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
automata, corect, cum, cutia, foloseste


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
probleme la cutia automata E220d dani_p Probleme tehnice - E Klasse 21 03-17-2011 19:55 PM
La ce-mi foloseste Bluetooth pe Comand? ashantes Probleme tehnice - C Klasse 11 10-14-2009 20:20 PM
Intrebari legate de cutia automata va rog mihai2007 Discutii despre model - E Klasse 2 11-27-2008 18:18 PM
Frana de motor la cutia automata popica35 Discutii despre model - C Klasse 3 11-24-2008 17:00 PM


All times are GMT +3. The time now is 01:32 AM.



Politica de Securitate Google
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints