![]() |
| Atentie : |
| Acest forum este destinat pasionatilor de Mercedes Benz din Romania.Orice informatie oferita de dvs va contribui la buna dezvoltare a acestui forum.Nu uitati sa va inregistrati pe forum. |
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
![]() |
Detin un clk 230 kompressor de scurt timp si as pleca cu el in vacanta de iarna, la munte. N-am mai mers cu masina puternica cu tractiune spate pe zapada, asa ca as fi curios sa aflu ce inconveniente ar fi si ce precautii ar trebui sa-mi iau. Prefer fara lanturi. Astept un sfat de la careva cu experienta.
|
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
Motorizare : diesel
:
[Senior Member]
|
Presupunand ca ai cauciucuri de iarna ai grija si n-o accelera excesiv in curbe. In rest aceleasi indicatii ca la o masina cu tractiune fata: pleaca usor de pe loc ca altfel iti patineaza rotile si s-a dus tractiunea ta, fara manevre bruste de volan si foloseste cat mai mult frana de motor.
Momentan nu-mi mai vine nimic in minte, dar o sa mai completez pe parcurs. Asfalt uscat ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Salut.Am si eu un CLK ca al tau si vezi k al meu, dk plec mai tare cu el de pe loc in viteza a I-a si chiar si a II-a, derapeaza chiar si pe asfalt uscat.Asa k ai grija cu el, fara demarari puternice de pe loc, fara manevre bruste de volan, fara accelerari in curbe....
Laurentiu. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Dar CLK-urile voastre ca si alte masini nu au tractiune asistata? Pentru ca la mine pierderea aderentei e urmata imediat de interventia ASR iar motorul scade in turatii de capul lui.
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
E cum zici tu. Eu am scris gandindu-ma preponderent la plecarea de pe loc. Dupa aceea... da, accelerarile bruste rup aderenta si poti pierde controlul.
Mie mi se pare ca cea mai mare grija trebuie avuta in doua cazuri: carosabil cu zapada inghetata si poleita carosabil cu zapada adanca unde masina poate esua. Daca sta cu burta pe zapada, doar o macara te mai scoate imediat. Altfel trebuie sa sapi sub ea sau astepti primavara.
|
|
|
# |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| clk, zapada |