Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Centrala termica

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Se deschide o cutie a Pandorei... Eu sunt impotriva comertului la bordura, lapte la pet de cola etc. Hai sa ramanem la centrale.
    https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

    Comment


    • #17
      Bag și io una și închidem postul,

      Vacile bietului om, nu se caca, nu se pisa, nu înfunda instalațiile?

      Antibiotice sigur are și bietul om, astfel în piață îl da nepasteurizat și cu antibioticele active, luptând cu bacteriile, nu?
      http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


      www.mbretrofit.ro

      Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

      Comment


      • #18
        Salut! Ma bag si eu putin in discutie, daca nu s-a inchis postul deja, ma intereseaza si partea cu centralele, eu locuind intr-o zona fara gaz, am centrala pe lemne si carbuni, dar pe viitor ma intereseaza o varianta mai comoda si mai eficienta. Insa la subiectul legat de lapte ma pricep ceva mai bine.Adevarul legat de lapte este, ca de obicei, la mijloc. La ora actuala fiecare ferma trebuie sa respecte niste norme de NTG (Nr. total de germeni), precum si lipsa totala a antibioticelor din lapte, se fac analize in cadrul fabricilor de lapte ( stiu situatie cand un fermier a aruncat 90000 l lapte, deoarece s-au descoperit antibiotice in lapte, nu s-a respectat trasabilitatea vacilor tratate, s-au incurcat la muls). Si eu i-au contact cu sali de muls si situatia nu este chiar cea prezentata de colegul de mai sus ( nici vorba sa se mai poata pasteuriza laptele stricat, iar cel ce se vinde si se conserva termen indelungat, clar ca are diferite adaosuri. Pe de alta parte, si eu am fost multi ani in situatia fermierului mic, am vandut lapte si produse lactate direct, si se pot respecta normele de calitate, daca esti suficient de documentat si bine intentionat. Eu sunt de parere ca toata lumea are dreptul la munca, atat timp cat respecta niste reguli.

        Comment


        • #19
          Salut tuturor!
          Ma bag si eu in discutie,cu niste observatii personale.
          Pe scurt: sunt socotelile facute de-asa maniera incat pretul energiei folosite pentru incalzirea unei case da tot cam pe-acolo(+-),indiferent de sursa de energie folosita.Unele modalitati de incalzire sunt mai ieftine,dar necesita o investitie initiala mare,ce se amortizeaza intr-un timp destul de lung.De exemplu: panouri solare,pompe de mare adancime,etc.Altele,cum ar fi lemnul sau carbunele,sunt pe muchie de cutit:nu necesita o investitie foarte mare,dar nici domn nu esti (taiat lemne, stivuit,scos cenusa etc) nici nu mori de frig. Mai raman ca alternativa gazul sau curentul electric.Pot fi relativ ieftine, daca se folosesc "convertoarele" de energie(recte centrale) adecvate.
          Singurii care au cu adevarat profit din tot zbuciumul asta sunt comersantii(de centrale sau energie),noi fiind mai mult sau mai putin multumiti de alegerea facuta(nici un lucru de pe planeta asta nu are numai avantaje sau numai dezavantaje-se impart).

          Comment


          • #20
            La inductie poti sa ii faci un PFC, daca ai timp de pierdut si bani de bagat in asta. Mai ales ca ne-a spus colegul ca trece prin DC, ca si pas intermediar.
            Iar daca DC-ul il faci prin trifazat, redresare, nu cobori sub 80% decat daca folosesti un regim extrem de neadecvat (gen putere mica fata de puterea nominala). Iar cei 20% VAr costa doar o treime ca pret.
            Nu e chiar 60% randament, e exagerare, in opinia mea.
            Orice circuit de genul asta are un factor de putere optim, in functie de consum. In aplicatia descrisa de colegul nostru ai mana libera sa alegi ce regim vrei.
            Iar ce pierzi in comanda (sub 10% de faci o lucrare buna) se transforma in caldura, deci e ce trebuie.

            PE mine mai mult ma sperie complexitatea circuitului. Adica ai de lucru cu niste chestii care nu sunt la indemana tuturor, piese scumpe, experienta, iar cea din urma nu e de cumparat.
            Asta se poate lasa cu scantei adevarate, daca nu ai experienta sau pericol de incendiu, daca esti in cale afara de amator.

            Nu inteleg faza cu comutatorul de faze. Adica ce castigi cu asta? Nu contest ca nu exista ceva, dar ma intereseza principiul de functionare.

            Pentru rezistiv ai nevoie doar de relee solid state si un uC sa le comande. Senzori si tot ce vrei e ieftin, iar partea dificila, adica punerea la punct nu cere cunostiinte avansate de electronica.
            Chestii la indemana tuturor.

            Nu inteleg ce e cu termostatarea rezistentelor. E vorba de protectie care intrerupe circuitul la un prag de temperatura?
            Oricum nu vad ce mare lucru sa le comanzi cn un triac, reglezi unghiul de deschidere, daca vrei comanda proportionala.
            Sau cu releu solid state, si le cuplezi in perechi, alternativ cu o frecventa mica, gen 0.5-1Hz, practic iese acelasi lucru ca si cu triacul, dar nu trebuie sa iti bati capul cu inductanta liniei si comenzi mai elaborate de cumva e sa ai defazaj semnificativ la puteri mici.
            Daca faci deschiderea proportinala (prin ambele metode) si calcularea puterii instantanee in functie de tensiunea din retea vei fi imun la variatii de tensiune.
            In mod sigur sistemul are o inertie termica destul de mare asa incat sa le tii sub limita aclansarii termostatului.
            Putere poti sa obtii si cu o rezistenta incalzita calumea sau mai multe care merg mai rece.

            Daca ma insel va rog sa ma corectati, eu urmaresc sa am o dezbatere in care sa mai aflu una alta.
            Eu asa vad lucrurile ce putin, in rest intreb cine stie, poate intr-o zi am si eu nevoie de o improvizatie!

            Comment


            • #21
              Nu greșești deloc, chiar ai dreptate.

              Power Factor Correction in zona celor 20-24KW necesari, reprezinta o soluție prea scumpa.

              Transferul de energie wireless (in cazul nostru - inducție) are de departe cel mai slab randament comparat cu transferul direct între rezistenta și apa sau comparat cu flacăra în contact cu schimbătorul de căldură.

              Sa nu mai vorbim de pierderile firești, de căldură degajata ( în camera tehnică...), de redresare și nu în ultimul rand de energia reactiva indusa.



              La rezistente, managementul electronic poate aduce după el, exact povestea de mai sus... astfel, opinia mea rămâne folosirea unei centrale ieftine, cu rezistente și relee, pt aplicația din primul post.
              Last edited by cl600; 10-26-2017, 11:23 AM.
              http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


              www.mbretrofit.ro

              Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

              Comment


              • #22
                Alea le cunosc, atat de la facultate cat si din practica.
                Am facut o sursa in comutatie si am carpit inca una plus alte experimente electronice, pana sa ma dau pe auto.
                De as avea timp as experimenta mai mult.

                Oricum rezistente, cat timp sunt supradimensionate le poti comanda simplu cu relee solid state.
                La cat de ieftin e azi un uC, iar adaptarea cu niste optocuploare intre uC si relee e iar o banalitate.
                Totul tine de experienta.

                Daca variatia tensiunii retelei te deranjeaza, nu e mare lucru sa o masori cu uC si sa determini "unghiul de deschidere" (stiu ca e impropriu spus, un fel de factor de umplere de PWM, dar aici e alternativ) necesar.
                Practic lasi rezistenta 10 cicli de retea, apoi pauza (invers proportionala cu puterea necesara) apoi iar cuplezi la loc.
                Cu cat ai mai multi cicli cu atat armonicele de comutare vor fi mai nesemnificative.
                In felul asta esti imun la supra tensiuni, iar daca ai destule rezistente te poti impaca si cu tensiuni joase.

                La cuplarea rezistentei nu ai probleme mari ca si la cuplare unui motor, tot ce pot aparea ca mizerii sunt datorate inductantei liniei.
                Sau daca vrei sa fii mai catolic decat papa, faci sincronizare cu fr retelei si cuplezi doar cand reteaua trece prin zero.

                Deci factor de putere e f bun, spre deosebire de comanda cu un triac si incarcare partiala care scoate la armonici care le auzi in sistemul audio cand iti e lumea mai draga, pana cand le inchizi gura cu niste filtre.
                Is pacatoase rau, intra prin impamantare, filtre, bucle de masa, voite sau nevoite si iti ia timp pana le dai de cap.

                Toata asta se poate implementa e relativ simplu.
                Partea proasta e ca becurile cu incandescenta vor avea mici variatii in ritmul cuplarii rezistentelor centralei.
                Dar si aici cu mici trucuri poti fenta. E.g. cuplezi rezistentele in contra timp.

                Si daca tot ai uC, il legi la net ca sa poti porni incalzirea de la distanta, pornesti incalzirea si incalzesti apa dintr-un acumulator bine izolat in orele

                Da stiu, usor de zis...

                Cu energia wireless, nu e ca si cand o trimiti in spatiu sau catre altceva.
                Cu un circuit magnetic bine cuplat nu prea pierzi.

                Ma rog una e un traf, alta e o plita de genul, deci nu comentez, nu am idee ce se poate obtine.
                Chiar sunt curios ce randament obtine colegul nostru.
                Cam cat curent intra intra pana cand incalzeste apa si cam ce cos fi are.
                Last edited by Sharky; 10-26-2017, 12:33 PM.

                Comment


                • #23
                  Îți spun eu, aproximativ 60% primește în calorifere, fata de cât plătește. Asta calculat pe contorizare legala.

                  Țeavă indusa, într-adevăr e ca și cum trimiți în spațiu...spațiu dintre bobina și țeavă.
                  Încărcătoarele wireless pt telefoane, vor 2A sa inducă 1A, cuptorul cu microunde vrea 2KW sa inducă - habar nu am - câțiva wați în floricele...

                  Mai exista sistemele de încălzire cu infraroșu, care nu încălzesc aerul ambiental, încălzesc prin radiație doar individul, am cheltuit ceva bani și acum stau aruncate în magazie...
                  http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


                  www.mbretrofit.ro

                  Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                  Comment


                  • #24
                    Vad ca acest topic a starnit interes si discutii. Am citit parerile voastre si am observat ca toti optati pentru o incalzire electrica. Cea prin inductie mi se pare eficienta, dar din nefericre nu pot pune un curent trifazat in locatie. Nu mai spun ca atunci cand vine vijelia am sanse mari sa raman fara curent cateva zile. Panourile fotovoltaice ar fi solutia in cazul asta, dar cat de eficiente sunt pe perioada iernii (ziua scurta, noaptea lunga) Aici trebuie calculat consumul si un spatiu destul de mare pentru acumulatori. Eu folosesc , pentru aceste situatii un generator de curent in doi timpi pe care-l conectez la un UPS pentru stabilizarea curentului. Binenteles ca UPS-ul are si el bateria lui care tine aproximativ 2 ore pompa in circulatie. Suficient pentru a se domolii focul in cazan. Cu alte cuvinte tot la lemnul sta la baza caldurii. Dar din cate se stie este din ce in ce mai rar si in acelasi timp mai scump, chiar si la mine. Ca frigotehnist, ma gandeam la o pompa de caldura, dar din pacate depaseste bugetul meu in acest moment. Pentru asta trebuie o investitie serioasa (foraj la adancime mare, materiale de calitate) Cu un consum mic de energie sa mai pot folosii ventiloconvectoare. Foarte bune dar au si un disconfort, cel putin pentru mine (bate vantul prin casa). Deocamdata am investit in lemne. Am un cazan VIADRUS cu tiraj normal din fonta. Pot arde in el orice.
                    Rog moderatorii sa NU INCHIDA TOPICUL.
                    Se pare ca este destul de interesant, se poate dezvolta pe parte de service si mentenanta.
                    Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
                    Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
                    Onorez comenzi si in Bucuresti
                    Tel. 0736375626 Marian

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF