Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Centrala termica

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Centrala termica

    Locuiesc la tara. Am o centrala pe lemne, dar cum se preconizeaza o scumpire drastica la lemnului de foc ma gandesc serios sa cumpar o centrala pe gaz si sa o folosesc cu GPL (butelie de aragaz). La o scurta cautare pe net am vazut ca centralele MOTAN se preteaza pentru GPL. As vrea cateva sfaturi in aceasta privinta. Rezervor GPL nu-mi permit sa am, dar cateva butelii legate in serie cred ca rezolva problema. Presupun ca cineva dintre noi are cunostinta de consum sau chiar foloseste acest artificiu. Cam care este consumul de GPL la dumneavoastra. Vreau sa fac o comparatie a preturilor GPL/lemn de foc. Multumesc anticipat.
    Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
    Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
    Onorez comenzi si in Bucuresti
    Tel. 0736375626 Marian

  • #2
    Oricare centrala se poate adapta la GPL, se schimba duzele de la arzatoare (sunt 10 sau 12 buc), ca la aragaz, dar consumul de GPL este maricel. La noi la firma pt 4 camere consuma cam o butelie la 24 de ore, ulterior am fost conectati la reteaua de gaz metan.

    Comment


    • #3
      Nu este deajuns schimbarea duzelor pentru conversia gpl completa unele centrale au pe placa electrica un jumper care vine schimbat ca si pozitie (exemplu BAXI) la altele vin modificati parametrii softului (exemplu Unical vine schimbata inclusiv turatia ventilatorului!).
      Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

      Comment


      • #4
        Cunosc pe cineva care a început cu sistemul cu butelii. Consumul e destul de mare, asa ca s-a saturat de schimbat butelii si si-a cumpãrat un rezervor exterior.

        Costurile sunt mai mari decat pe gaz metan, dar mai mici decât pe curent sau pe peleti.

        Cat despre centrale MOTAN am inteles ca se pot seta si pentru GPL, puteti intreba furnizorul. Eu folosesc MOTAN si sunt multumit, iar in plus stimulam economia nationala - sunt proiectate si asamblate la Savinesti Neamt.

        Comment


        • #5
          Credeti ca, costurile cu incalzirea se va ridica la peste 500 lei avand in vedere ca am doua camere de 3/4 un living de 5/5 un hol si o baie,(5 calorifere de 1000/70cm). Suprafata totala de aproximativ 70mp. Ma gandeam la o centrala de 24Kw. In prezent am o centrala pe lemne si consum 1,5 mc pe luna de lemne. Costul unui m cub a ajuns undeva la 450 lei
          Last edited by nora-marian; 09-03-2017, 21:08 PM.
          Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
          Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
          Onorez comenzi si in Bucuresti
          Tel. 0736375626 Marian

          Comment


          • #6
            Daca vrei si te pricepi putin ai putea face cum am facut eu. Iti instalezi o linie trifazica pe torsadat 4x16 ca sa ai cu ce iar mai apoi imparti casa pe sectoare de consum, pe bucatarie lasi 400 , pe camere imparti fazele de la un panou principal cu nulul si impamantarea comune. Ca idee intrii dupa o diferentiala de 300 miliamperi cu linia trifazata in casa si intr-un panou de distributie general. Pe bai te duci cu 10 miliamperi diferentiala ca sa nu se omoare careva iar pe camere cu 30. In garaj poti sa lasi iar 400 volti. In camere duci cate o faza si imparti egal.
            In camera cu centrala faci un boiler de acumulare cu circuit intern , circuitul in legi la un semineu ( daca vrei semineu ) cu o pompa de recirculare si clar in semineu o serpentina iar pompa activata de termocupla a semineului ( vezi sa nu uiti de vas de expansiune ... ca booom sau fa circuitul asta in ulei ca si mine ala nu face boom )
            Boileru il pui inseriat cu centrala pe post de acumulare apa calda inalzire si centrala o cumperi sau o faci, CENTRALA PE INDUCTIE ELECTROMAGNETICA !!! , da chestia e ca astea is monofazate asa ca pentru a putea avea consum foarte foarte mic iei un comutator de faza si il folosesti pentru alimentarea ei. Adica bobina primeste N+L1 apoi N+L2 apoi N+L3 cu ground permanent si fara ca L1 sau L2 sau L3 sa intre in contact vreodata ( ca stii bine BOOOOM !!! ) . La modu asta in contor va aparea un consum mult mai mic decat o line monofazata.
            Cat e de eficienta ? poi uite aici un nenea care se joaca cu o bobina si o teava de metal, e fix tot aia numa la tine pompa plimba apa prin ea si apoi in boiler si calorifere si automatizarea o faci cu relee si termostat ca mine si pui in cutie sau iti cumperi gata facut ca este mura in gura numa sa montezi.
            Noh sau este si varianta ca iei toporu si mergi in padure sau cari butelii sau stai cu bomba in curte ... Si desigur risti sa faci ( BOOOM )
            Dar daca iti place ce am facut eu si te incanta ideea de a nu mai plati niciodata nici un leu la electrica iti pot explica cum pui niste panouri si un convertizor si iti bagi P... aaa prunele in borcan , in mamele lor si cu curentul lor cu tot ca soarele straluceste pe cer de gratis si pentru tine trebe doar sa iti ridici ochii aia din factura pe care o platesti lunar si sa te uiti la el si te te apuci de treaba.

            A da , si sper ca e clar ca bobina merge pe DC , da :P

            I have made this Induction heating coil at home and I have explained it in such a way that anyone can easily made it at home. Even non technical person can a...
            Last edited by white8snow; 10-22-2017, 11:08 AM.
            +40758148228 whats app active

            Proud owner of Lady Blue W140.

            Comment


            • #7
              Lemnul ars în șemineu, produce cea mai puternica radiație infraroșu, aproape în aceeași gama de frecvente ca cea Soarelui.
              De aici confortul unic.
              Aceeași radiație rămâne aproape nefolosita în cazul centralei, puterea calorica transferata rămâne mica - de unde vezi ca o centrala de 24kw produși e infernal de scumpa și ocupa loc cât 5 elctrice/gaz.

              Inducție se folosește acolo unde ai nevoie de temperatura imensa - cuptoare pt topit aur, de ex.

              ÃŽn calorifere, temperatura produsa de centrala cu lemne e prea mica și cea produsa de inducție e prea mare. .

              Singura soluție pt un transfer aproape ideal între kw-ul electric consumat și KW - ul produs în instalația de încălzire, este rezistenta ordinara cufundata în lichidul centralei.

              Orice alta soluție e de departe mult mai puțin profitabila.

              Astfel o centrala electrica banala, trifazata are randament de aproape 99%.

              Contoarele, contorizează și energia reactiva ( unde inductia-induce mai mult decât orice alt consumator...

              Discutam doar de contorizare legala.

              Astfel transferul kw/KW al inducției e sub 60%, adăugând și energia reactiva cumulata separat în contoare, rămâne sub 50%.

              E doar fizica simpla - definiția randamentului.

              Panouri fotovoltaice legate la rețeaua Enel, astfel încât sa folosiți Enel ca și baterie, e soluția adoptata de mai toate restul tarilor.
              http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


              www.mbretrofit.ro

              Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

              Comment


              • #8
                Si eu locuiesc la casa intr-o "zona rezidentiala" iar desi am gaz de 10 ani, folosesc o centrala pe lemne Atmos dc25s. Ca si tine, doresc in primavara sa montez o centrala pe gaz deoarece procurarea lemnelor de foc a devenit foarte nerentabila - am dat 2800 lei pentru iarna asta. Incalzesc cam 160mp.
                La mine gazul exista, insa sa fiu in locul tau as merge pe o centrala pe curent si panouri.
                Last edited by dog; 10-22-2017, 16:42 PM.
                Stefan

                Comment


                • #9
                  E drept ca inductia e un pic mai neplacuta decat tipica rezistenta clasica, care pe deasupra are avantajul ca suporta fara stres variatii de tensiune garla. Da eu sunt un pic mai hands on si mi-am facut singur centrala si am vrut sa fac pe inductie.
                  O mica precizare, nu e necesar sa mentii curentul pana duci teava aia la incandescenta, e destul sa dai impulsuri ceea ce la rezistenta nu prea poti face ca majoritatea sunt termostatate fata de temperatura apei din circuit. E doar o parere oricum, si nu e pentru oricine, nu orice om isi face singur incalzirea daremite sa isi faca si centrala.
                  Desi toata treaba asta la mine este backup, pentru ca incalzirea in livind unde sed sa ma uit la film si sa mamanc tolanit pe canapea o fac cu busteni uscati si de 2 sau 3 ani pe care ii arunc in semineu sa aud eu cum trosneste focul . Da daca imi e lene sa merg afara dupa lemne intr-o zi sau nu sunt acasa porneste partea electrica automat.
                  Va spun sincer, unelele lucruri trebuie sa ramana clasice. Nu le luati farmecul cu tehnologie ca no sa fie veci ca un foc adevarat.
                  Dau un exemplu, lucrez la producerea instalatiilor industriale de muls vaci dar nu beau lapte din comert, foarte probabil muls cu instalatie facuta de mine, ci merg la babuta acasa si iau de la coada vacii muls in galeata. ( pentru cei care nu stiti din magazin numa lapte nu beti )
                  +40758148228 whats app active

                  Proud owner of Lady Blue W140.

                  Comment


                  • #10
                    Exact, impulsurile trase din rețea ca și cele de la încărcătorul telefonului sau sursa Pc-ului, sau chiar cele ale becului 'economic' dau înapoi în rețea asa numita energie reactiva, pe care contoarele electronice o măsoară și o aduna la factura.

                    Rezistenta, nu produce perturbații în rețea.
                    http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


                    www.mbretrofit.ro

                    Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by white8snow View Post
                      Dau un exemplu, lucrez la producerea instalatiilor industriale de muls vaci dar nu beau lapte din comert, foarte probabil muls cu instalatie facuta de mine, ci merg la babuta acasa si iau de la coada vacii muls in galeata. ( pentru cei care nu stiti din magazin numa lapte nu beti )
                      Ce este lichidul ala alb daca nu-i lapte? Am baut tone pana acum.
                      No malfunction

                      Comment


                      • #12
                        Din magazin da nu e lapte,dar am verisor care are ferma cu aparate de muls si are si dozatorul lui si e ok laptele,nu cred ca are legatura instalatia cu manevrele pe care le fac ei dupa.Pe fundul cutiei e trecut un ,,P'' cu un nr =arata de cate ori a fost pasteurizat .Genocid cel la cutie!

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by georgealinel View Post
                          Ce este lichidul ala alb daca nu-i lapte? Am baut tone pana acum.
                          +1. Si n-am murit.
                          https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

                          Comment


                          • #14
                            Intr-adevar, n-am murit...da' vad ca le merge bine la astia cu sicriile.
                            No malfunction

                            Comment


                            • #15
                              Ne abatem de la subiect, omu a intrebat de centrala termica.
                              Oricum din cate am vazut raspunsul majoritatii este varianta electrica si eventual semineu pentru confort sufletesc.
                              Legat de lapte, va pot explica asa pe scut de ce nu e lapte ceea ce beti.
                              Cauza principala e pretul scazut la lapte pentru fermier care e nevoit sa faca economie. Ii plateste foarte slab laptele. De aia fermieru nu cumpara solutiile care trebuie pentru dezinfectie. Ca is scumpe si sala mulge si fara ele. Nu schimba consumabile la timp ca is scumpe si merge si cu alea vechi de unde rezulta ca vacile se imbolnavesc. Cand se imbolnavesc le infunda de antibiotice si cum nu are posibilitati mulge la galeata pe cele bolnave in cel mai bun caz. Mulgatorul nepasator nu face procedura de dezinfectie, nu spala unitatea care a cazut in balega si e infundata de cat cacat si pisat a tras in ea pana a umplut tot traseul direct pana in teava cu transportul de lapte. Da un pic cu furtunul si da-i mai departe. Filtrul nu opreste fecalele doar particule mari. Nu opreste nici bacteriile de la animale bolnave. Cum instalatia nu se spala corect , in conducte se depune lapte , grasime, care putrezeste si pute de iti indoaie nasu. Peste alea trec laptele care merge la procesator. In Romania nivelul de bacterii acceptat la procesator este imens fata de extern.
                              Procesatorul pasteurizeaza laptele , il trece prin centrifuga si obtine grasimea din el aproape in totalitate, din aia face cas, unt , etc. Din ce ramane dupa pasteurizare, si scos grasimea , il imbuteliza la prima mana si da la vandut. Dar in magazin voi il luati si la a 5 a mana dupa ce s-a stricat de vreo 4 ori si l-au mai bagat odata la pasteurizat. Nu mai are nici o treaba cu laptele ce ramane, nu are nici gust de lapte fata de cel real muls manual de la o vaca.
                              Am intamplator o stica , cumparat pentru cafea pe santier, acum 3 saptamani , inca nu s-a stricat, e la fel ca in prima zi. Si sta pe masa afara. Noaptea e sub 0 grade si ziua vreo 10, ziua bate si soarele pe cutie. Intentionat nu am mutat-o si e tot asa. A da si mai este aspectul ca laptele nu e obtinut natural, animalul e fortat genetic sa dea pana la 60 litrii la zi, si in 4 ani e abatorizat pentru ca nu mai poate produce, e tinut cu dieta stricta, proteica si o adevarata colectie de suplimente, fiecare animal cu dozaj exact. Sta in hale, mananca din siloz, in foarte rare cazuri iese la camp sa vada iarba reala. Si toate astea pentru productie de masa. Si in principal din vina voastra care beti lapte, pentru ca il cumparati si nu incurajati productia de lapte natural, cum e in Franta de exemplu, unde nimeni nu contorizeaza cat da o vaca, anilalul merge la camp, nu e fortat cu furaje, si se pune accent pe ferme mici de familie nu pe industrii de mii sau zeci de mii de capete. E foarte simplu, dati banii pentru industrie, industrie va fi. Bietu om care are si el 10 vaci si vinde in piata nu iau oamenii de la el, nu il incurajeaza. Desi produsul lui e mult mai bun.
                              Last edited by white8snow; 10-24-2017, 21:05 PM.
                              +40758148228 whats app active

                              Proud owner of Lady Blue W140.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF