Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Am nevoie de cateva sfaturi pentru un w211

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am nevoie de cateva sfaturi pentru un w211

    Buna ziua,desi pornisem initial pentru achizitia unui W245,informandu-ma mai bine de pe forum,am zis ca e mai bine sa merg pe un W211.Am mai multe intrebari vis-a-vis de acest model si sper sa primesc raspuns macar la o parte dintre ele,daca nu la toate.Asadar masina,o sa o folosesc mult la naveta Pitesti -Bucuresti,cumparaturi etc. si intentionez s-o tin macar 6 ani.O sa achizitionez modelul facelift,deci dupa 2007 (preferabil 2008) cu kilometraj pana in 200k.Bugetul pentru ea este de 10000 eur.insa,daca maina merita,voi face un efort suplimentar.In acest buget includ doar masina,fara revizia generala dupa achizitie,drum,numere,taxe de inmatriculare etc.Voi face achizitia din Germania,uitandu-ma initial pe mobile.de.Am o prima intrebare:
    -masina,avand in vedere gabaritul ei,e usor de condus in oras(parcari laterale,raza de bracare etc.)?
    -ce motor sa iau,2,2 CDI 170cp(220CDI) sau un 3.0 190cp(280CDI) si de ce?
    -de unde e mai bine sa o cumpar,de la dealer,sau privat?

    Scuze pentru postul lung,insa am vrut sa fie cat mai cuprinzator avand in vedere siruatia data.
    Va multumesc anticipat.

  • #2
    Buna,

    Sunt posesor de Mercedes W210 facelift, motorizare 200 Kompressor, benzina. La prima ta intrebare nu te pot ajuta, intrucat vizezi alt tip de motorizare.

    Pentru a 2-a intrebare: 2.2 cdi este un motor arhicunoscut pentru fiabilitate. In niciun caz nu o sa ti se pare submotorizata pentru cei 170 cp. Eu personal nu as plati asa de mult pentru diferenta de taxe dintre 2148 cmc si 2987 cmc. Adica ai in plus 20 cp, dar taxe mult mai mari:
    a) impozit; dau exemplu Iasi: un 2148 cmc costa ca si impozit 897 lei. Pentru 3000 cmc, ajungi la 2500 lei. Asadar o mare diferenta pentru doar 20 cp si cuplu-motor suplimentar
    b) asigurari RCA si CASCO
    c) consum de carburant.

    Am cumparat multe automobile din Olanda si Germania, pentru companiile mele. As evita turci, rusi, romani, arabi. Nu as pleca de acasa, fara sa mi se transmita o serie de sasiu de catre vanzator pentru verificarea la reprezentantele din Romania a km si a istoricului de daune.

    Daca detii o societate platitoare de tva in ROMANIA, ai dreptul legal sa achizitionezi bunuri din UE (inclusiv masini), la pretul NETTO, adica pretul fara tva al neamtului/olandezului, pe baza unei facturi de export. Faci o economie asadar consistenta. La revanzare, esti obligat sa vinzi respectiva masina, adaugand TVA-ul din Romania. Daca achizitionezi un automobil de aceasta maniera, vei ajunge cu tva-ul de plata lunar si nu trimestrial asa cum esti probabil acum.

    PS - cand am achiztionat eu masina mea, puteam sa-mi cumpar 211. Din ceea ce ma informasem, 211 facelift este o masina mult mai trainica decat primele modele din seria respectiva.
    1963 Simson SR2E
    1990 Mercedes W124 250d
    2001 Mercedes W210 200K
    2005 Mercedes W211 220cdi
    2018 Suzuki Baleno

    Comment


    • #3
      Multumesc de raspuns si timp george.Foarte cuprinzator.Referitor la modul de cumparare,o voi achizitiona pe p.fizica,nu am firma.Evit si eu cand cumpar nationalitatile pe care le-ai specificat.Tu cum ai cumparat masinile,de la cetateni privati sau de la dealeri?Nu plec in Germania pana nu mi se trimite VIN-ul pe mail.Nu am urgenta in achizitie,insa vreau sa gasesc o masina cinstita si corecta,nu toate cazaturile cu kilometrajul masluit.CASCO,nu vreau sa-mi fac,insa de curiozitate cat ar ajunge la masina asta?

      Comment


      • #4
        Buna,

        Eu am cumparat de la dealeri, caci ma interesa factura. Din experienta iti zic, olandezii sunt mai corecti, din punctul meu de vedere, decat nemtii. Foarte putini isi bat capul cu datul inapoi. In Germania, am avut cazuri cand am descoperit data inapoi si pentru 30,000 km. Te intrebi de ce oare ? raspunsul este foarte simplu - locul pe prima pagina pe Mobile.de sau Autoscout24.de. Dand inapoi km cu putini km, mai inaintau cateva pozitii ca si ierarhie a anuntului. In Olanda in schimb, sunt mai scumpe masinile.

        O chestie la care sa fii atent - cand dealerul iti trece km pe factura (pe langa serie de sasiu, marca/model, an fabricatie, etc) inseamna ca isi si asuma juridic vorbind acel kilometraj.

        Un alt sfat - cand gasesti o masina ok, o verifici ca si VIN, intreaba si colegii de pe forum. Dansii stiu exact ce serii au fost folosite ca si TAXI. Multi, din ceea ce observ si pe forum, isi promoveaza anunturile ca fiind E 220 cdi, cand modelele respective au fost E200 cdi si au fost taxi (motorul este acelasi, puterea difera).

        Pentru drum bugeteaza-ti asa: avion (2- 300 eur, depinde unde gasesti), numere de tranzit (200 - 250 eur, ti le da dealerul), 1 noapte cazare (100 eur), carburant sa vii in tara (250 euro).

        Daca mai doresti si alte informatii, te ajut.
        1963 Simson SR2E
        1990 Mercedes W124 250d
        2001 Mercedes W210 200K
        2005 Mercedes W211 220cdi
        2018 Suzuki Baleno

        Comment


        • #5
          Iti foarte multumesc pentru informatii si onestitate George.Nici nu stii cat ma ajuta.Eu,asa,am experienta cu sofatu' (peste 1000k km),insa n-am cumparat niciodata o masina SH din alta tara.De altfel nu am vazut vreo rubrica dedicata aici,pe forum.O sa ma uit si in Olanda,fiindca ma intereseaza o masina cinstita,cu revizii facute la timp,pana la urma vreau masina pentru mine ca nu-s samsar...

          Ce inseamna cand in dreptul descrierii e trecuta asta? "For business, ex-/import"
          Multumesc
          Last edited by dantt; 02-07-2017, 17:53 PM.

          Comment


          • #6
            Salut !
            Poti sa arunci o privire pe postul cu masina mea - acolo am scris in detaliu cum am luat-o eu din Germania.
            Uite un exemplu de masina pe care o cauti tu ,.... de la dealer:


            Spor la cautat!
            Sa aveti drumuri line si concedii dese !

            Comment


            • #7
              Multumesc mult de info Hunter.Am vazut si eu anuntul acela,pare un dealer foarte serios.Din pacate nu are xenon masina si parca nu as vrea sa renunt la el mai ales la pretul ala.Sincer,daca ar fi sa ma grabesc tare tare as lua-o mai degraba pe asta. https://www.autoscout24.ro/offers/me...ntiu-302285873 Gresesc?

              Comment


              • #8
                Masina indicata de colegul Hunter are xenon cu spalator de faruri !

                "Sonderausstattung:
                Audio-Navigationssystem: Autopilot-System APS COMAND, Bi-Xenon-Scheinwerfer"

                Pare o masina foarte ok, sa stii.
                1963 Simson SR2E
                1990 Mercedes W124 250d
                2001 Mercedes W210 200K
                2005 Mercedes W211 220cdi
                2018 Suzuki Baleno

                Comment


                • #9
                  Salut din nou,am mai gasit o masina insa nu are xenon.Din ce am mai citit pe aici,xenonul la modelul asta chiar si facelift se pare ca nu aduce un plus de vizibilitate nocturna.Chiar asa e?Ca daca e asa,mai bine renunt la dotarea asta.Cum spunaeam,am gasit masina asta care vad ca e mai accesibila la pret.As vrea parerea voastra despre ea,fiindca daca anumite aspecte nu sunt ok,zic pas.Nu vreau sa ma scumpesc la tarate...https://www.mobile.de/ro/Automobil/M...233852986.html
                  Pareri?Multumesc

                  Comment


                  • #10
                    Da,George nu stiu germana deloc,insa nu trebuia sa aiba spalator la faruri.Din foto nu se observa...

                    Comment


                    • #11
                      Poti incerca in bugetul asta, sa cauti alt model. daca vrei sa il folosesti inca 6 ani. Suntem in 2017.

                      Peste 211 facelift sunt deja 3 generatii noi...
                      http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


                      www.mbretrofit.ro

                      Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                      Comment


                      • #12
                        In principiu ai perfecta dreptate cl600,merci de raspuns,insa in banii astia vad ca nu ma incadrez decat la W212 prefacelift,toate taxiuri.Si sincer iti zic,nu vreau sa dau banii astia pe o masina care a fost taxi.Pe de alta parte esti de parere ca peste 6 ani masina (W211) nu va mai valora nimic?Sau ar trebui sa dau mai putin de 12 k eur acum pe ea?Asta de fapt e esenta dilemei mele,modelul asta W211 facelift vad ca e foarte reusit,iar C Klasse nu imi plac.

                        Comment


                        • #13
                          Daca ai drum prin Bucuresti suna-ma sa iti atrat un agregat de 70.000km.
                          Diagnoza Star, reparatii mecanica si electrica pentru auto fabricate dupa 1995.

                          Comment


                          • #14
                            Multumes popeye,poti da mai multe detalii despre agregat?

                            Comment


                            • #15
                              Este vorba despre masina mea. Un w211 alb cu prima inmatriculare in 2009. Suna-ma la 0729485987 si iti dau mai multe detalii.
                              Diagnoza Star, reparatii mecanica si electrica pentru auto fabricate dupa 1995.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF